Bezárt üzlettel szembeni jogérvényesítés


ikriszti1986 # 2015.01.28. 14:42

Kedves Tikitaki1!

Pontosan ugyanebben a cipőben járok. Ugyanez a cég vitte el szervízbe az én tévémet is három hete.
Engem még nem hívtak, hogy elvihetem, de sajnos más nem is fognak.. Nem tudom hová vitték szervízbe a tévémet, nem tudom kit kereshetek.
A NAV köröket én már végig jártam, senki nem tudott segíteni. A fogyasztóvédelemnél is próbálkoztam egyelőre hiába.

Te jutottál valamire? Arra gondoltam esetleg segíthetnénk egymást a nyomozás során :)

tikitaki1 # 2015.01.27. 18:55

Köszönöm a választ. Hát akkor elindulunk ezen az úton.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.27. 18:54

Na, attól a kft.-től követeld a tévédet!
Célszerű megérdeklődni az adóhatóságot nem foglalták-e le a céggel szembeni végrehajtásban, mert akkor igényperre is szükség lehet.

tikitaki1 # 2015.01.27. 18:39

Köszönöm a választ, de továbbra sem világos, hogy mi a teendő. (Ha lehetne kicsit konkrétabb az útmutatás, az jó lenne.)

A javítási átvételi papíron egy Kft. pecsétje látható, ami többek közt üzemelteti az áruházat is, és webshopot is. Ez derül ki a net alapján is, és a vásárolt termék blokkján is ennek a Kft.-nek a pecsétje szerepel. És gondolom akkor, hogy a NAV is ezt a Kft.-t vizsgálja, beleértve az üzletet is.

A lényeg tehát, hogy nem tudjuk, hová vagy kihez kellene fordulnunk, hogy visszakapjuk a tévét.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.27. 18:14

Nyilván nem az "üzlet" a jogi személy, nem vele álltok szerződésben.

tikitaki1 # 2015.01.27. 18:10

Párommal vásároltunk Budapesten egy tévét egy műszaki áruházban. A televízió pár hónap után elromlott, ezért visszavittük. Néhány hét múlva telefonon üzentek, hogy megjavították, mehetünk a készülékért. Viszont néhány nap múlva, mikor ezt meg akartuk tenni, az üzletet zárva találtuk. Telefon, email nem működik, és az interneten olvastuk (mások is panaszkkodtak), hogy valami NAV ellenőrzés miatt záratták be az áruházat. Kérdésem, hogy hogyan juthatunk a televíziónkhoz, aminek az átvételéről van papírunk? Mert ugye, bármi történik is az üzlettel, a NAV nem foglalhatja le a televíziónkat, mert az már a mi tulajdonunk, és nem az üzleté. Vagy rosszul gondolom? Tehát, mi a teendő?