Összeszerelési útmutató hiánya


paxia # 2015.03.31. 13:14

Amerika megérkezett... (bocs)

groszfater@gmail.com # 2015.03.30. 19:44

Miért nem kérhetek kártérítést azért, mert az összeszerelési útmutató hiánya miatt összetört a sütő?

Azért mert összeszerelted útmutató nélkül és használatba is vetted.Aztán három hónap múlva vetted észre, hogy nincs szerelési útmutató...
/ a bútornak nincs talpa, a bútornak lába van, talpad neked van meg a medvének/

Cielo # 2015.03.30. 18:33

Business Law
Igen, ez egy éppen sütők tárolására alkalmas szekrény. Miért nem kérhetek kártérítést azért, mert az összeszerelési útmutató hiánya miatt összetört a sütő? Ok okozati összefüggés van.

Cielo # 2015.03.30. 18:31

Feletébb "vicces" az utolsó hozzászóló... látom megfogta a lényeget.
A bútor nem volt összeszerelve, nekem az nem összeszerelt állapot, hogy nincsenek rajta a talpak. Így szerintem járt volna útmutató, ugyanis ahova szerelni kellett volna oda nem lehetett, mert volt ott egy másik kis ideiglenes talp, amit le kellett volna szerlenünk (ezt később mondta az üzletvezető). Ezt azonban sehova sem írták le.

Rexor # 2015.03.25. 08:15

Ha egyébként össze volt szerelve a konyhabútor én nem gondolnám, hogy kell összeszerelési útmutatót adni, gondolom feltételezték azt, hogy a talpak felhelyezése egyértelmű (látatlanban: mindenképpen alulra kell szerelni, mert ha máshova kerül valószínűleg már nem működik olyan jól).

ius latratus # 2015.03.24. 19:52

AtyaÚristen...

Cielo # 2015.03.24. 19:06

Tisztelt Jogi Fórum!

Pár hónapja vásároltam egy konyhabútort, amit összeszerelve, használatra kész állapotban kellett volna kiszállítani. Ami nem került felszerelésre azok a konyhabútor talpai. Az volt az indok, hogy a szállítás miatt a talpak nem kerültek felszerelésre.
Kihangsúlyoznám, hogy nem volt összeszerelési útmutató, hogy pontosan hova kellett volna ezeket az elemeket felszerelni.
A múlt hétvégén a konyhai bútornak egy magasabb szekrénye összedőlt.
A benne tárolt sütő és mikrosütő kizuhant ennek következtében. Az bútorcég azzal védekezett, hogy rossz helyre szereltem a talpakat és ennek következtében roppant meg a bútor a súly alatt. Azt mondta cég képviselője, hogy miért nem kérdeztük meg valakit telefonon a bútorcégnél a talpak összeszerelésével kapcsolatban.
Kérdésem az lenne: kellett volna a cégnek összeszerelési útmutatót adnia?