Kölcsönszerződés


Kovács_Béla_Sándor # 2021.04.22. 13:03

(Az uzsora nem magában a feltételektől, mindenekelőtt a kamat mértékétől lesz uzsora, hanem attól, hogy ezeket a feltételeket a hitelező a kölcsönvevő szorongatott helyzetét kihasználva egyoldalúan diktálja.)

drbjozsef # 2021.04.23. 04:55

a kölcsönvevő szorongatott helyzetét kihasználva egyoldalúan diktálja

Nohát. Honnan ismerős? Ez elég messzire vezetne........

Kovács_Béla_Sándor # 2021.04.23. 05:49

(A többség itt nem igazán vevő a demagógiára.)

wers # 2021.04.23. 06:27

Itt? Mintha máshol sem.

Egyébként szerintem kb. akkora öröm a hitelfelvétel mint a fogorvosi beatvatkozás. Valami kényszer/szorult helyzet mindig van.

drbjozsef # 2021.04.23. 06:28

Itt? Mintha máshol sem.

?

Itt? Mintha mindenhol máshol is. De ez még messzebre vezetne... :D

Egyébként szerintem kb. akkora öröm a hitelfelvétel mint a fogorvosi beatvatkozás. Valami kényszer/szorult helyzet mindig van.

Akkor?

Rexor # 2021.04.23. 06:58

off

"Valami kényszer/szorult helyzet mindig van." - biztos vagy benne? Én is vettem fel lakáshitelt, de nem azért mert kényszer hatása alatt álltam, hanem mert tudom, hogy x idő múlva az ingatlan értéknövekedése bőven meghaladja azt a kamatot, amit nekem a banknak fizetnem kell.

drbjozsef # 2021.04.23. 08:07

Rexor,

"Tudom" ???

Ez azért elég erős kijelentés. Tippelheted, és az esetek többségében az utóbbi 30 évben ez igaz lett - de nem kizárólagosan. Helló 2009-2013!
(Az inflációval, reálértékkel már nem is zavarognék)

wers # 2021.04.23. 09:35

Magam részéről én azért vettem fel hitelt, mert nem tudtam volna megvenni a házamat. De már most hűtöm a pezsgőt, mert pár hónap és lejár.

Rexor # 2021.04.23. 11:21

drbjozsef: nem tartom erős kijelentésnek, az ingatlan értéke hosszú távon mindig felfelé megy. 2009-2013 között egy rövid időszak volt, amikor nem emelkedett jelentősen, de utána bőven ledolgozta a hátrányt.

drbjozsef # 2021.04.24. 17:00

Pont, mint a tőzsde... :D

viktortamas # 2021.05.09. 02:37

Sziasztok!
A nyugdíjas anyukám 1 évvel ezelőtt 200ezer forint hitellt vett fel a providenttől, és odaadta a jósnőnek rontáslevételre.Azóta nem fizeti,előbb-utóbb gondolom kevesebb nyugdíjat fog hozni neki a postás.Az a kérdésem hogy ha a nyugdíját minden hónapban az én bankszámlámra utalnák akkor is le tudná vonni a Provident a nyugdíjából a tartozást?

Szomorú örökös # 2021.05.09. 04:02

viktortamas

A nyugdíjas anyukám 1 évvel ezelőtt 200ezer forint hitellt vett fel a providenttől, és odaadta a jósnőnek rontáslevételre.

Jézusom!!! :-)

ha a nyugdíját minden hónapban az én bankszámlámra utalnák akkor is le tudná vonni a Provident a nyugdíjából a tartozást?

Az én véleményem, hogy eleve a nyugdíjfolyósító nem fogja küldeni, csak ami a havi levonás után megmarad. Szerintem hozzájuk fog első körben befutni a levonási kérés a végrehajtó részéről, így tökmindegy, hogy utána kinek a számlájára érkezik a maradék összeg.

oligaliga # 2021.05.09. 04:46

Viktortamas

Anyukád kapott fizetési meghagyást, végrehajtói felszólítást? Ha még nem, akkor nagyon gyorsan fel kell ajánlani a részletfizetést a Providentnek, akár az első vállalt részlet megfizetésével. Nekik is kedvezőbb, ha nem kell végrehajtásra adni, nektek meg pláne, mert a 400 ezree tartozásból nem lesz 900ezer.

drbjozsef # 2021.05.09. 09:41

viktortamas,

Egyébként a kérdésre: kevered az inkasszót a munkabérből/nyugdíjból tiltással.

Ha végrehajtásra kerül a sor, a te bankszámládat nem inkasszózák, bár ha az adóst megillető pénz található rajta, akkor akár lehetne is.

De már eleve csak egy része fog odamenni a nyugdíjnak : ha letiltást kér a végrehajtó, akkor azt a nyufig fogja csinálni, eleve a nyudíj egy részét a végrehajtónak utalja, és csak a maradékot oda, ahova ő kéri, akár a te számládra, akár máshova, akár kp-ben a postástól kéri.

Szóval ez nem megoldás, és oligaligának teljesen igaza van, egy ilyen hitel kamata brutális, a végrehajtás költségei szintén, gyorsan megtöbbszöröződik ez a tartozás, ha végrehajtásra kerül a sor. Egyezzetek meg a providenttel.

viktortamas # 2021.05.09. 11:41

200ezer tartozás mennyire duzzad fel?Anyukám a jósnő címére kérte a levelezést,de a mi címünket is tudja a Provident, már majdnem 1 év eltelt azóta hogy felvette a hitelt,miért nem csenget a behajtó nálunk?Már sokadjára csinálja ezt anyukám,eddig mindig visszafizettük a hitelt,inkább ne fizessük és akkor nem tud újabb hitelt felvenni, mert rajta lesz a BAR listán.Nemrég röjtt meg a bírósági végzés hogy anyukám a gondnokságom alatt van,mert biporális zavart állapítottak meg nála(pszichológus,elmeszakértő).Viszont mikor a hitelt felvette akkor még nem állt a gondnokságom alatt,de pszichológiai zárójelentés már azelőtt is készült a bipoláris zavaráról.Szóval nagyon ki vagyok készülve, hogy mit tegyek,elegem van hogy mindig hitelt vesz fel,egyébként akkor is fel tud venni hitelt ha gondnokság alatt van,mert elég hozzá a személyi meg a nyugdíjigazolás amiken nem szerepel a gondnokság.

drbjozsef # 2021.05.09. 13:49

viktortamas,

200ezer tartozás mennyire duzzad fel?

Ezt így nem lehet meghatározni. Provident hitel eleve 25-30% THM-mel megy, de késedelmes visszafizetésre ennél biztosan nagyobb a késedelmi kamat. Az folyamatosan halmozódik, végrehajtás esetén a költségek meg részben az összegtől függnek, részben a végrehajtó eljárásától, de az is több tízezerről indul.

már majdnem 1 év eltelt azóta hogy felvette a hitelt,miért nem csenget a behajtó nálunk?
Nem kötelező végrehajtást indítani. De ha 5 éven belül teszik, elévülés előtt, akkor még többet is legombolhatnak a páciensekről. Már ha van végrehajtható vagyonuk, szóval ez kockázat azért.

nem tud újabb hitelt felvenni, mert rajta lesz a BAR listán
Ez nagy tévedés. A KHR listára a rossz adós kerül fel, és ezért AKI AKAR ÉS NÉZI, az nem ad neki hitelt. De nem tilos. Pont a provident, meg a többi ilyen hiéna az, aki simán ad rossz adósoknak is hitelt. De, fel fog tudni venni, simán.

nagyon ki vagyok készülve, hogy mit tegyek
Felkeresed a providentet, visszafizeted a tartozást. Anyádtól meg követeled, ha akarod.
Vagy hagyod eladósodni. Ebben nem lehet segíteni, te döntésed...

Szomorú örökös # 2021.05.09. 13:54

drbjozsef

Nem kötelező végrehajtást indítani. De ha 5 éven belül teszik, elévülés előtt, akkor még többet is legombolhatnak a páciensekről. Már ha van végrehajtható vagyonuk, szóval ez kockázat azért.

Felhívnám a figyelmedet erre:

Anyukám a jósnő címére kérte a levelezést

Simán lehet, hogy az összes felszólítás, fizetési meghagyás oda ment és a jósnő alapból a kukába dobta vagy eleve át se vette őket. Én helyből a jósnőt is megpróbálnám eljárás alá venni, bár erre van szerintem a legkisebb esély. :-(

gerbera317 # 2021.05.09. 15:30

Nem kötelező végrehajtást indítani
Így van. De a végrehajtást megvárni sem kötelező. Önként is meg lehet fizetni egy tartozást. Szomorú, hogy ezt itt kell megtudnod, mert magadtól ki nem találnád.

drbjozsef # 2021.05.09. 16:33

Sz.ö.,

Mire fel? Ha én a te címedre kérem a levelezésemet, akkor téged eljárás alá kellene vonni?

viktortamas # 2021.05.09. 16:35

Miert nem csonget a mi cimunkon a vegrehajto?Anyukam most mar a gondnoksagom alatt van hatha nem tudjak igy levonni a tartozast a nyigdijabol.

drbjozsef # 2021.05.09. 16:44

Csönget a végrehajtó? A lámpagyújtogató megy még esténként az utcátokban?

A végrehajtó nem fog csengetni. Neki pont megfelel, hogy a törvény szerint járjon el, a megadott levelezési cím pont elég hatályos neki, és csak az adós saját magára vethet, ha önhibája miatt nem jut el hozzá a hivatalos megkeresés.

A végrehajtó nem az ószeres, hogy járja az utcákat, és gyűjtse a pénzt.

Szomorú örökös # 2021.05.09. 17:22

drbjozsef

Mire fel? Ha én a te címedre kérem a levelezésemet, akkor téged eljárás alá kellene vonni?

Elnézést, ha félreérthető voltam. Nem az volt a célja a mondatomnak, hogy a végrehajtó a jósnőn hajtsa be a pénzt. Mondjuk inkább feljelenteném a sarlatán csalóját.

Szomorú örökös # 2021.05.09. 17:25

viktortamas

Anyukam most mar a gondnoksagom alatt van hatha nem tudjak igy levonni a tartozast a nyigdijabol.

Ez a végrehajtót nem fogja akadályozni, hogy a nyugdíjfolyósító felé küldön letiltási kérelmet. Az adósság az bizony adósság, ki kell fizetni, ha van miből. Szerintem leírták már a megoldást, hogy nagyon gyorsan menj el anyukád nevében, mint gondok a Providenthez és egyezz meg vele a kifizetésről. Ha végrehajtásra viszik, jóval több lesz a vége. Fizetni mindenképp kell!

drbjozsef # 2021.05.09. 18:04

Mondjuk inkább feljelenteném a sarlatán csalóját.

Amíg a tv2-n délelőttönként simán mehet a hülyítés, addig én nem látom be, hogy sarlatán csaló lenne. Miért ne vehetné le a rontást a pénzről? A katolikus egyház is tanítja és csinálja továbbra is pl. az exorcismust.

Nem tilos jósolni. Vagy ha igen, legyen mindenkinek az.

Szomorú örökös # 2021.05.09. 18:31

drbjozsef

Miért ne vehetné le a rontást a pénzről?

Itt az a gáz, hogy nem a pénzről, hanem pénzért veszi le a rontást. :-O