Kézbesítési vélelem megdöntése


Szomorú örökös # 2017.01.26. 19:02

nanos

Szerintem a FB-ot kihagynám a körből, az egy szimpla közösségi oldal, kizárt, hogy az "hivatalos értesítésként" funkcionálhasson. Jobb az email, okos ember meg a tértivevényt is bekapcsolhatja. Az nyomon követhető.

nanos # 2017.01.26. 18:58

Üdvözlök mindenkit! Kézbesítéshez kapcsolódó kérdésem van: Egy egyesület tagsága az előző közgyűlésen megszavazta, hogy a tagság értesítése elektronikus úton történik, ez bekerült az alapszabályba is. Kérdésem, hogy mi tekinthető elektronikus értesítésnek: a honlapra és a Facebookra kitett tájékoztató az-e? Nem csak a személyre szóló értesítés,mondjuk e-mail, sms tekinthető az illető értesítésének?

premike # 2017.01.23. 19:28

Köszönöm a választ!
Azt kellene bizonyítani, hogy nem kaptam meg az értesítőt, és ez által a levelet. Hogyan tudok valamit tanúval bizonyítani, ami nem történt meg?
Pl. a családtagjaim írjanak nyilatkozatot, hogy nem kaptam értesítést? Ezt el fogják fogadni?

ObudaFan # 2017.01.23. 17:19

El fogjak fogadni,ha az ellenkezőjét nem tudod igazolni. Esetleg valami tanút nem tudsz erre? Legalább családtagot?

premike # 2017.01.23. 15:18

Tisztelt Fórumozók!
Szeretném kérdezni, hogy ha a NAV-tól érkező levélről értesítést nem kaptam, hogyan tudom bizonyítani, hogy önhibámon kívül nem vettem át a levelet?
Panaszt tettem a postánál, de azt írták vissza, hogy a rendszerük szerint a kézbesítések megtörténtek, ami nem igaz!
Sajnos már nem az első alkalommal fordult elő, hogy a kézbesítő hibázott, ezért kb. 15 panaszt írtam már, amelyekre (amikor tudtam bizonyítani a hibájukat) az volt a válasz, hogy "elnézést kérnek".
Most a NAV azt mondja, ha a Posta nekik azt az információt adja, hogy a levél kézbesítési kísérlete megtörtént, azt (hiába nem tudja ezt a posta bizonyítani) nekik el kell fogadniuk, mert a Magyar Posta hivatalos szervnek/hatóságnak számít. Ez valóban így van?
Előre is köszönöm a válaszokat!