társasházi vízdíj


paca # 2007.04.20. 13:03

A következőben szeretnék segítséget kérni:

Többlakásos társasházban lakunk, minden lakásban és garázsban van külön vízóra és van egy közös fővízmérő. Az alvízmérők a múlt év végén lettek mindenhol kicserélve és persze hitelesítve.
Évek óta probléma a házban, hogy "állítólag" az almérők és a főmérő nem mérnek egyformán, persze, minden alkalommal a lakók kárára. Évente legalább 100.000.-Ft-os hiány keletkezik, amit kénytelenek vagyunk kiegyenlíteni, a közös pénzből fedezzük.
Több alkalommal volt már a főmérő hitelesíttetve, egyetlen egyszer jött ki olyan eredmény, hogy nem kellett befizetnünk a különbözetet, vagyis rossznak ítélték meg a főmérőt. Minden más alkalommal a Szolgáltatónak volt "igaza".

Ez az állapot azóta tart, mióta átálltak az újabb fajta mérőórák használatára.

Kénytelen-kelletlen minden lakásban a közös képviselő olvassa le ezután az állásokat és a főmérő állását is, hogy tényleg pontos adatok szerepeljenek a számlákon.

Mit lehetne tenni, ha ezek után is állandóan különbség lenne az al- és főmérők állása után?
Hova lehetne fordulni a problémával?
Mi állítjuk - és lassan már tisztában is leszünk azzal, hogy a házban senki órája nincs "megbabrálva", tehát a Szolgáltató által hitelesített almérők jól mérnek és a valós értéket adjuk meg minden alkalommal!
Tehát, marad a főmérő pontatlansága! De ha azt is bemérik és azt mondják, szerintük jó, akkor mit lehet tenni?
Azért gyűjti egy lakóközösség a közös pénzt, hogy átadja a Szolgáltatónak?
Köszönöm az esetleges segítő válaszokat!