Gfb üzembentartóival nem?


the big cat # 2006.11.29. 05:49

Az oldal nem az én érdemem.

BadBoy # 2006.11.28. 21:03

Köszi a gyors választ! Egyébként belátható időn belül átíratjuk, csak most még nem volt annyi cash. A szóbeli szerződést már megkötöttük:) Köszi a segítséget és további jó munkát az oldalhoz! Grat!

the big cat # 2006.11.28. 20:47

Persze kell szerződés, szóbeli.

Valahogy így: Asszony, add már ide a kocsit. Itt van apjuk, vigyed.

A rendőrnek meg semmi köze hozzá, milyen jogviszony alapján vezeted te az autót.

Azért azt mégegyszer elmondanám, mert láthatóan nem esett le: nem vettetek autót, hanem odaadtátok a pénzeteket, és cserébe használatra, akármikori visszavonás lehetőségével kártalanítá. Ps nélkül kaptatok egy autót. Ha az ismerőst majd valamiért végrehajtják pl., akkor az autóját is viszik. Nem fog sokat segíteni, hogy ismerős.

the big cat # 2006.11.28. 20:43

Valóban mindegy kinek a nevén van, de addig nem üzembentartó valaki, amíg be nem jegyzik, és bejegyezni meg nem fogják, ha nincs az autón biztosítás. Mégegyszer: Bejegyzés, aztán biuztosítás. ha nincs biztosítás akkor bejegyzés sem lesz, tehát biztosítást kell kötnie a tulajnak.

Úgy lehet, hogy hülyék. Vagy nem mondtátok el, hogy még nem vagytok üzembentartók. A jövőbeni üzembentartóval nemigazán tudnak biztosítást kötni.

BadBoy # 2006.11.28. 20:05

Közben eszembe jutott még egy dolog: mi van akkor ha megállít a rendőr és nem az üzembentartó vezeti az autót. Konkrétan: az asszony az üzembentartó és én vezetek. Kölcsönadási szerződés kell kettőnk között? Még nem vagyunk házasok.
Köszi

BadBoy # 2006.11.28. 19:55

BigCat köszönöm a gyors választ. Igen a hátrányaival tisztában vagyunk, de talán nem lesz gond->ismerőstől vettük. Még egy kérdés: Mi a helyzet akkor, ha esetleg most nincs biztosítás az autón? Okmányirodában voltam, ott azt mondták, hogy mindegy kinek a nevén van, akár a tulajén akár az üzembentartóén, a lényeg hogy legyen. Jahh és még egy kérdés: hogy lehet az hogy az egyik biztosító kötne velünk(mint üzembentartóval) biztosítást a másik meg elhajt a francba.
Köszi!

the big cat # 2006.11.28. 18:24

És még valami. Az üzembentartói jogállás az égvilágon smmiféle jogot nem keletkeztet az autóval kapcsolatban, ami tulajdonjogot, birtoklási, vagy rendelkezési jogot eredményezne, azaz, ha netán vételárat fizetettek volna, akkor jobb ha tudjátok, a tulajdonos akármikor a tudtotok nélkül törvényesen eladhatja, elzálogosíthatja, fedezetként felajánlhatja az autót, és az üzembentartói jogállást is egyszerű okmányirodai átírással, megintcsak a tudtotok nélkül megszüntetheti, bár az megszüntetés nélkül is megszűnik, ha tulajdonosváltás történik pl.

the big cat # 2006.11.28. 18:20
  1. Tehát nem vettetek autót. Hogy milyen polgári jogviszony alapozza meg az üzembentartói jogállást, azt nem tudom, de mondjuk lehetne bérlet, haszonkölcsön, vagy hasonlók adásvétel azonban nem.
  2. Az üzembentartói jogot nem kel bejegyezni, mert ilyen nincs, van üzembentartói jogállás, ami egy állapot, és bizonyos hatóságok előtti eljárásban jogot ad a tulajdonos nevében éa helyett eljárni.
  3. Az üzembentartói jogállás bejegyzéséhez nem kell az üzembentartó nevére szóló kötelező biztosítással rendelkeznie az autónak, bőven elegendő, ha a tuljadonos nevére szól, sőt ez az egyetlen lehetőség, hiszen üzembentartó nevére csak úgy lehet biztosítást kötni, ha ő már üzembentartóként be van jegyezve.

Tehát, irány az okmányiroda, szépen be kell jegyeztetni az üzembentartót, vinni a tulajdonos nevére szóló, és nyilván meglévő biuztosítást, és utána szépen azt fel lehet mondani, és újat kötni az üzembentartó nevére. És köthet, hogyne köthetne.

BadBoy # 2006.11.28. 16:43

Üdv!
Légyszives segítsetek Nekünk. Vettünk ma egy autót üzembentartóival, tehát tulajváltás nem történt. Az üzembentartói jog bejegyzéséhez érvényes kötelezővel kell rendelkezni. Próbálkoztunk több biztosítónál, egyik megkötné minden zokszó nélkül, míg a másik "elhajtott" minket mondván: üzembentartóira nem köthet biztosítást. Melyik a törvényes?
Köszi