Átvertek! Kérem Segítsenek


Főlökött # 2007.03.21. 17:15

Ja bünti eljárás lezárása, a polgárjogi követelésre, nincs kihatással.

Csak azért, hogy tisztán lássunk.

----------------------
  • Löki
Főlökött # 2007.03.21. 17:13

Tisztelettel

Azért indítványoznám, a feljelentő cég alkalmazottjait hallgassák meg a kicsomagolásban résztvevőket, hogy "gyári" csomagolást bontottak-e ki, vagy csak utáncsomagolt volt-e. Tekintettel az áru mennyiségére, olvasatomban, max 2-3 doboz lehetett újracsomagolt.

Indítványoznám az eladó meghallgatását, mivel nyilatkozni tudna a csomagolás típusáról, milyenségéről, az áruról. Így Õ bizonyító erejű, a tekintettben, hogy nem volt átcsomagolás, megtörtént az eladás - megvétel, ezen csomagolással, tartalommal. Nincs meg a személy ? Az gáz. Keresse meg a hatóság.

Ha nincs meg, javaslatot kell tenni a tényállás hiányában történő nyomozás megszüntetésre ( nem bcs. ). Nem lehet bizonyítani a tévedésbe ejtést tartást, anyagi haszonszerzési célzattal, adásvételi szerződés birtokában.

----------------------
  • Löki
herceg # 2007.03.16. 11:57

Persze nem árt egy ügyvéd, csak jó lenne tudni, hogy az az ügyvéd a tanú ügyvédjeként fog eljárni vagy a gyanúsított védőjeként, mert ugye az előbbinek nem sok joga van a kihallgatáson, legfeljebb a jkv. tartalma alapján észrevételeket tehet.
Bizonyosan kiváncsiak lesznek, hogy mikor, milyen módon kerültél kapcsolatba az eladóval, ki vagy mi bizonyítja ezt, illetve kiváncsiak lehetnek arra, hogyan szerezted a vevőidet, merült-e fel adat arra, hogy korábban is voltak gondok az általad eladott árukkal, egyáltalán alkalmi eladóként tevékenykedsz vagy ez a legális tevékenységed.

santino # 2007.03.09. 14:58

Érdekes téma!

Fidel, szerintem is menj ügyvédhez, mert egy ügyesebb nyomozó megszorongathat.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.28. 11:58

Te láttál már ilyet? ” Így az elévülési időn túl már elmondhatom. ;)

Fidel # 2007.02.28. 11:50

Értem tehát mindenképpen hibáztam hogy nem néztem át tételesen. Egyedül annyit tettemmikor odahozták nekem a szóban forgó árut, hogy 2-t febontottam és mivel nem egy tagbasnem is tagbaszakadt embertől vettem nem is felételeztem semmit, végsősoron ez már lényegtelen mivel mostmár belátom én is, hogy hibáztam. Eddig egyébként annyi történt hogy kaptam egy idézést, felhivtam a nyomozót, hogy miről van szó, nem mondott semmit csak hoyg jelenjek meg a az idézésen szerplő időpontban nála. Elmentem elmondta hogy jött egy pár bejelentés kivánok e vallomást tenni, mivel nem tudtam mit tegyek ugy gondoltam, hogy ha vallomást teszek azzal segitem a munkájukt és nem lesznek rám kiakadva. Elmondtam mindent hoyg történt jegyzőkönyvezték aláirtam és kész is volt jöhettem haza, majd telefonon felhivott a nyomozó hoyg nem találják azt a személyt akitől vettem a monitorokat és hogy majd még szeretne kihallgatni...... mondom jó azóta annyi történt hogy kaptam egy papirt az ügyészétől hogy meghosszabitják a nyomozást 30 nappal jlenleg itt tart az ügy.

Köszönöm

_Lala_ # 2007.02.28. 11:47

És ha falazóblokkok vannak a dobozban?

Te láttál már ilyet? Mert én igen. Még sok-sok évvel ezelőtt egy kíváló - tőzsdén jegyzett - magyar informatikai cégnél dolgoztam, amikor az egyik kollégám kapott egy új pc-t, amit valami "Dzsunka 2000" jellegű Kft-től vett a cégünk. A vadi új monitor dobozából nagy hirtelenséggel emelte ki a kolléga az új monitora helyén levő gázszilikát falazóelemet! Ezen röhögtünk két hétig... :)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.28. 11:21

Megjegyzem: a megvizsgálási kötelezettsége már akkor is fennállt, amikor Fidel megvette ezeket a monitorokat. Más kérdés, hogy elmulasztásának jogi szankciója nincs - lehet viszont olyen kellemetlen következménye, mint mostani. Halkan hozzátenném, hogy épp a nagyobb érték miatt nem is túl életszerű, hogy valaki vevőként nem ellenőrzi, mit vett. És ha falazóblokkok vannak a dobozban?

Fidel # 2007.02.28. 09:53

Igen természetesen megvan az adásvételi szerződs amit irtunk mégha nem is ügyvéd irta, azért a lényeges adatok tehát a monitorok tipusszáma rajta van a szerződésen meg az eladó személyigazolványból kinyerhető adatai. Csak én még egyenlőre azt nem értem hogy én jóhiszemüen vásároltam, és számtalanszor megtettem már ezt máskor is soha nem volt gondom, vagy alaból minden mögött a rosszat kéne néznem hogy el tudjam kerülni. bár sem jogász és sem nyomozó nem vagyok és valósznü hoyg nem is leszek a közeljövőben, de szerintem azt az életben nem tudják rámbizonyitani hogy én tudtam, hogy mi van a dobozba és annak tudatában adtam el. Szerintem ezt csak ugy lehet bebizonyitani hogy beismerő vallomást teszek, hogy igen én voltam, vagy pedig mondjuk van egy tanu aki látta hogy én átnézem a dobozokat és felbontom őket és meggyőződök annak tartalmáról, vagy ilyesmi nagyon valószinütlen dolggal tudnák szerintem rámbizonyitani. csak azt nem értem hogy hol van az hogy én jóhiszemüen vettem valamit és eladtam. Egyébként meg nem kis értékü szarokról van szó, hanem kiváló minőségü monitorokról darabja 220.000 Ft de a lényeghez nagyon súlyosan hozátartozik az is akár mit mond tesz velem a rendőrség és az ügyészség, a különbözetet vagy a teljes vételárat persze hogy nekem kell visszafizetnem mégha polgári per keretén is belül, de mivel cégemnek van vagyona természetesen ezt meg kell tennem mert ha nem teszem meg akkor megteszi helyettem a bíróság.
Csak nekem az a fucsa hogy én követek el csalást és akkor még a számlát is én állom.
Tényleg így müködik ez ma a világon?

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.26. 12:20

Nem neked kell bizonyítanod. Az meg, hogy a vád hogyan bizonyít, az ő dolguk. Mindenesetre van gyakorlatuk benne, és meg vannak a maguk fogása. Természetesen, ha ártatlan vagy, nemigen kell félned. Egy jó ügyvéd sosem árt.

Fidel # 2007.02.26. 11:51

igen ez igy érthető hogy mindenki gyanus lehet. Csakhogy az a baj, itt nem papir volt a dobozokba hanem monitor csak kisebb értékü mint aminek benne kellett volna lennie, tehát sulyra meg kinézetre senki nem állapitotta volna meg,hogy mi van benne. Persze tudom miért nem néztem át tételesen, csakhogy akkor ha átnézem akkor hogy adom el őket ujként ki az aki felbontott monitort akar venni. Most engem oké, hogy elővesznek de érdekes módon akitől vettem azt már nem tudják elővenni mert nem találják.... nem is tdom miért. Kérdésem az lenne hogy, hogyan tudom bebizonyitani azt hogy, én nem cserélgettem ki semmit, azt adtam el amit vettem. Szerintem ha én azt állitom hoyg bontatlan dobozokba voltak és a vevők is azt kaptak mármint bontatlan dobozokat akkor máris kderül hogy én nem cserélgettem ki semmit. Avagy megforditva mivel a hatóságon a bizonyitási kényszer (úgy tudom), a hatóság hogyan tudja rámbizonyitani hogy én bizony rettentő gátlástalan módon kicserélgettem a szóban forgó árut. Avagy még egy kérdésem lenne hogy mindenképpen menjek ügyvédhez aztán majd ő megmondja az hogy mi legyen. Egyáltalán jól védhető vagyok egy ilyen ügyben vagy nem is lehet semmitse csinálni?

Válaszukat előre is köszönöm.

Dr.Attika # 2007.02.26. 05:22

A keménypapírral bélelt cigarettás karton eladása elég jól védhető. "In csak az egézségét akartam vídeni!"

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.25. 22:08

Előbb veled, aztán meg a te eladóddal szemben is, Fidel.

kék laguna # 2007.02.25. 19:35

Erről most eszembejutott az az eset,mikor a kisebbségiek árultak kartonban cigarettát és nem cigaretta volt benne hanem keménypapír.Szerintem Fidel is gyanusított,hisz ő is kicserélhette akár a monitorokat és most esetleg rá akarná verni arra akitől vette.De maga a cég aki megvette is gyanus lehet,hisz ők is kicserélhették a vásárlás után akár az összes monitort.Rossz nyomozó lennék,nekem mindenki bűzlene ez ilyen ügyben)

Fidel # 2007.02.20. 14:43

Ki iránt merülhet fel a csalás gyanúja irántam vagy az eladó iránt?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.20. 14:16

Azért a csalás gyanúja felmerülhet. Annyira mindenképpen, hogy meginduljon miatta az eljárás. Aztán majd kiderül.

Fidel # 2007.02.20. 14:08

Értem tehát akkor cégemet a vásárlók kötelezhetik a teljes vételár visszafizetésére, én pedig perelhetem azt akitől vettem feltéve ha van vagyona meg elérhető....

Kérdésem még az lenne, hogy akkor megnyugodhatok ellenem az ügyben nem indulhat büntetőeljárás és így nem is itélhetnek el?

Köszönöm

T r a v e n # 2007.02.20. 13:12

Kedves Fidel!

A termék értékesítéséért a céged felel a Vevővel szemben.
Viszont ebből eredően a cégednek követelése van azzal a magánszeméllyel szemben, akitől cégként vásároltad a monitorokat.

Az igazolványt sk. ellenőrizted? Az is lehetséges, hogy az igazolvány személye és az illető nem azonos... Így kerülhetett képbe a rendőrség.
Ilyenkor legjobb, ha szerződéseknél a fényképes igazolvány mellett az adóazonosítóját is elkéred, mert ott a személy adatai és az adóazonosító jele további támpontot jelent, illetve természetesen egyeznie kell a két irat tartalmának.

Fidel # 2007.02.20. 12:09

Köszönöm véleményét mely számomra megnyugtató lenne, ha nem hallgatot volna ki a rendőrség. Bár lehet hoyg polgári ügy lesz belőle én ezt nem tudhatom. Amennyiben átterelődik polgári perre a dolog akkor ki az akin követelni lehet a jóvátételt? rajtam vagy az eladón? vagy a vásárlók a cégemen? én pedig az eladón?

Köszönöm

the big cat # 2007.02.20. 12:01

Én nem is értem, mit keres az ügyben a rendőrség. Ez egy polgári ügy, hibás teljesítés, polgári jogi reparációt igényel.

Fidel # 2007.02.20. 10:57

Jó napot.

Kérem ha valaki tud segítsen, hogy mi tévő legyek.

Cégem magánszemélytől megvásárolt 24 darab lcd monitort, és azt továbbértékesítette. A baj ott kezdődött mikor a cégemet feljelentették, hogy nem is olyan monitor van a dobozban mint amit ők rendeltek interneten. Mint mondtam a monitorokat magánszemélytől vetem, és persze hoyg rá is kérdeztem hoyg nem lopott meg stb... persze nem lopott volt csak nem az volt benne. Mikor átvettem akkor 2-t fel is bontottam hoyg az van e benne. Mindezek mellett persze irattam az eladóval egy ilyen adásvételi szerüséget, hogy a mai napon ezeket a termékeket megvettem meg stb...
aláirattam vele plusz rajta a személyigazolványszáma stb....
Én teljesen jóhiszemüen vettem ezeket a dolgokat és persze hogy nem bontottam fel mindet mivel akkor már nem tudtam volna ujként értékesiteni. viszont a csomagolás meg minden kalppolt. És a problémám most az hoyg a rendőrség nem találja az illetőt akitől vettem és rám akarják verni a balhét. Kérem segítsenek mitévő legyek vagy vétettem-e egyáltalán vagy hibáztam-e. teljesen tanácstalan vagyok.
Segítségüket előre is köszönöm.