enyhítések ???


Szigeti.R # 2007.10.19. 10:55

Szia Meli3!

Segítségedet szeretném kérni abban ,hogy az élettársam 3 év letöltendőt kapott ügyvédi múlasztás miatt,2 hete nem tudok rólla semmit Tökölön van.Milyen hely?Büntetlen előélettel rendelkezett.Kb mennyi idő után jön levél?Csomagot mikor lehet küldeni?

előre is köszi:Szigeti.R


béka

Szivem # 2007.10.18. 15:17

Szia Meli3!
Remélem most meg kaptad az e-mailokat.
Bocs,hogy ennyit küldtem de másképpen nem tudtam.

Meli3 # 2007.10.17. 07:42

Szivem!
Nem jött át semmi sem. Tanácstalan vagyok.

Szivem # 2007.10.16. 14:13

Szia Meli3 !
Nem tudtam elküldeni egyben igy mindegyik lapot külön küldtem.Meg probálom még egyszer hátha most sikerül.

Meli3 # 2007.10.16. 06:39

Szivem!
Semmi sem érkezett meg. Próbáld újra. Ha túl nagy az állomány, külön kéne küldeni, hátha az a baj.

Szivem # 2007.10.15. 18:44

Meli3
Elküldtem a papirokat és a szakértői véleményt is.
Remélem mindent meg kapsz.

Meli3 # 2007.10.15. 17:56

Szivem!
az o_meli@freestart.hu-ra küldd. Oda még nem jött meg, lehet, hogy a régi címem van a rendszerben. Ha átküldted, kell 1-2 nap, de jelentkezni fogok, hogy mire jutottam.

Szivem # 2007.10.15. 17:14

Meli3
Remélem meg kaptad az e-mailt ha valami okosat tudsz akkor szolj.
Elöre is köszönöm

Szivem # 2007.10.15. 15:55

Szia Meli3!
Probáltam de nem sikerült azt írja ki,hogy nem jó az e-mail cím

Meli3 # 2007.10.15. 15:46

Szivem!
Elég az ítélet. Mindkettőt elküdheted, abból azért sok minden kiderül.

Szivem # 2007.10.15. 13:44

Szia Meli3!
Jó lesz neked ha az itéletett küldöm átt?
Mert abbol többet meg tudhatsz mint amit én le tudnák írni.Csak azt nem tudom meiket küldjem az első vagy másod fokot? Vagy mind a kettőt mivel nem ugyan az az itélet.A harmad fokrol még nem jött meg az itélet.

Szivem # 2007.10.15. 13:36

Szia EszterT!
Hát ez a börtön aránylag jó csak egy kicsit bunkok az őrők.A fogvatartottak aránylag normálisak van egy kettö aki meg probál bele kötni a másikba.Az a baj,hogy nagyon sokat kell nyelnie aki bent van.Az első három nap a szoktató addig nem tud se írni se telefonálni majd ha fel teszik szintre akkor már írhat,de szerintem a héten meg kapod töle a kapcsolattartói papir amit mielőbb vissza kell neki küldened,hogy tudjatok telon beszélni és levelezni.Az én párom már 4 hónapja van ott.

Meli3 # 2007.10.15. 06:22

EszterT!
A "kiképzésem" a jogi egyetemen történt. Még egy államvizsgám van hátra a diplomáig. Leginkább a büntetőjog érdekel, ezzel szeretnék majd foglalkozni. Ezért is látogatom sűrűn ezt a fórumot, elég sok jó hozzászólás van, jól kiegészítik az egyetemen tanultakat az itt szerzett tapasztalatok. Kb 1,5 éve egy ismerősöm ismerősének az ismerősével, aki valamelyik budapesti bv. intézetben nevelő, egy fél éjszakát végigdumáltunk. Tanulságos volt, sokkal többet tudtam meg a bv-ről, mint a tankönyvekből vagy az előadáson.
Az EVSZ az enyhített végrehajtási szabályok rövidítése. Ez tulajdonképpen egy majdnem félszabad végrehajtást jelent. Csak börtön és fogház fokozatban alkalmazható. Aki ezt megkapja, egy sor kedvezményben részesülhet. Írtam már: havonta max. 4 alkalommal legfeljebb 48 órás eltávozás, látogatók bv-n kívüli fogadása.
A evsz nem alkalmazható, ha az elítélt ellen újabb büntetőeljárás van folyamatban. Majd ha lezárul az ügy, elképzelhető, hogy a 2 büntetős összbüntetésbe foglalják. Ha ez megvan, akkor kell elgondolkodni azon, mikor kérheti az evsz-t, fogházat, stb. Szerintem addig semmilyen kedvezményt nem fog kapni. Ha nem szabadságvesztést kap az új ügye miatt, hanem mondjuk pénzbüntetést, akkor más a helyzet, de amíg folyamatban van az ügy, nem fog kedvezményt kapni.
A fogházról már írtam korábban. Olvasd el. Ha nagyon nem megy, leírom újból.

EszterT # 2007.10.15. 03:06

Most bezzeg, hogy előtte kimásoltam, elment egyből.

EszterT # 2007.10.15. 03:05

Köszi a tanácsot! Most már tényleg akarok majd írni, csak rengeteg a dolgom, meg ma a jogszabályokat próbáltam összeszedegetni. Kicsit sok volt agyilag.
De azóta annyi mindent írtatok, hogy be sem tudom pótolni.

Szívem! -milyen jó kis név!
Az én párom is Sándorházán van. Õ csak egy hete, így azóta még nem tudtuk felvenni a kapcsolatot. Milyen ez a börtön? Esetleg segíthetnének egymásnak is.

Meli! Nagyon köszi minden segítséget! Írtó rendes vagy, hogy ennyi időt ránk szánsz! Honnan van a "kiképzésed"?

Az én párom 1év börtönt, 4 hó fogházat kapott. Az elítélése után és bevonulása előtt lett még egy ügye, még lóg a levegőben. Szabadságvesztésre tuti nem fogják amiatt ítélni. Így milyen kedvezményeket nem vehet igénybe? /fogház, evsz, hazamenetel, feltételes szabadláb/

Igaziból nem értem ezt az egész EVSZt. Ez mit takar?

Valamit olvastam, hogy a büntetés felénél előveszik a fogház ügyet, és eldöntik, megkapja-e. Ez igaz? Mondjuk a 6 hónap előbb van. De azt kérelmezni kell,nem?

Végül sikerült mégis írnom hulla fáradtan, de amiket múltkor akartam, azt már nem írtam le. Most fogom azt is elolvasni, amit írtatok.

Meli3 # 2007.10.14. 19:31

Szivem!
Ne legyen neked kínos semmi sem. Elhiszem, hogy kicsit kényelmetlen, de nincs okod szégyenkezni. Te semmi rosszat nem tettél, a párodat szereted és aggódsz érte, ez meg becsülendő. Ide majdnem mindenki segítségért jön, bármi is az ügye, tanácsot, reményt vár. Emiatt ne aggódj.

Meli3 # 2007.10.14. 19:27

Szia Szivem!
Ha gondolod, írd meg e-mailben az ügyet. Én még nem vagyok ügyvéd, max. tanácsot adhatok, de tudok valakit, aki tényleg nagyon jó. A III. fok után is vannak lehetőségek, és ha alapos okok vannak, komoly eredményt is el lehet érni. Most nem akarok feleslegesen reményt kelteni, látni kell az ügyet ahhoz, hogy véleményt lehessen nyilvánítani. Lehet, hogy tényleg nem lehet tenni semmit sem. Ezt csak azért írom, nehogy véletlenül biztassalak a semmire.

Szivem # 2007.10.14. 18:45

Az egész ügyet nem igazán szeretném mindenkivel meg osztani.Nekem igy is kicsit kinos ez az egész. Nem egy többszörös vissza esöröl van szó. Mi még nem voltunk ilyen cipőbe de nem is szeretnék többet bele lépni.De ha gondolod akkor el küldöm e-mailban.

Szivem # 2007.10.14. 18:38

Szia Meli3!
Volt ügyvédünk de nem sokat ért csak a pénz tette el de semmit nem tett érte.Már az elején nekem kellet minde után utánna járni.Igem volt másod fok sőt még a Legfelsőbb Biroságon is voltunk ahol helyben hagyták a másod fokot.
Az ügyvéd nem mond semmit ugy vettem észre,hogy le akart rázni már.Érdemben nem tudott semit sem mondani de már az elején igy volt.Lehet,hogy egy másik ügyvédet kellene meg kérdezni az egészről aki a büntető ügyben jártassab?

Meli3 # 2007.10.14. 15:11

Szia Szivem!
Erre nem tudok válaszolni. Ahhoz az egész ügyet ismerni kéne, hogy véleményt tudjak nyilvánítani. A hozzátartozótól, aki érthetően elfogult, olyan mondat, hogy a bíróság mit hogyan értékelt, semmilyen jogi vélemény nem adható, aki erre vállalkozna, az kókler.
Gondolom, megjárta a II. fokot az ügy, azt is gondolom, hogy volt ügyvédetek? Esetleg őt kéne megkérdezni, mit lehet tenni. Ha bizonyítható, hogy iratellenesség történt (egyszerűen leírva: a felhozott bizonyítékokból nem az következik, amit ő tényállásként értékelt) vannak, lehetnek további jogorvoslatok. Az ügyvédeteknek ezt tudnia kell. Õ mit mondott, mint tanácsolt?

Szivem # 2007.10.14. 11:29

Szia Meli3!
Köszönöm a válaszokat.
Egyet nem értek a biroság mért forditotta abizonyitékokat a párom ellen pedig mellete szoltak?
Ezzel lehet valamit csinálni?
Vagy bele kell törödni az egészbe?

Meli3 # 2007.10.14. 09:58

Szia Szivem!
Ha valaki nem vonul be időre, nincs semmilyen következménye. Ezért semmilyen plussz büntetést nem kap. Az már más kérdés, hogy aki bevonul önként, annak úgy kezdődik a benti lapja, hogy X.Y. önként, időre bevonult. Nem tudom, de elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg szempont lehet a biztonsági csoportba sorolásnál.
A 2. kérdésedre az előbb válaszoltam.
A 3. kérdésre azt válaszolom, hogy minden bizonnyal, szerintem ezért is sorolták a III. fokozatba a IV-ből.
Szivem! Az a helyzet, hogy eleinte olyan kérdések voltak, hogy az egyetemen tanultak alapján kapásból meg tudtam válaszolni. Most már elő kellett vennem a jogszabályokat, egyetemi jegyzeteket. De gyakorlatom, szakmai tapasztalatom nincs a büntetés végrehajtás kapcsán, így előfordulhat, hogy nem fogok tudni minden kérdésedre válaszolni. De azért kérdezz, legfeljebb megmondom, hogy nem tudom.

Meli3 # 2007.10.14. 09:44

Szia Szivem!
Jelenleg ennyit tudok a biztonsági fokozatról:
Ez egy gyakorlati szempontrendszer, amely az elítélteket a fogva tartás biztonságára veszélyességük mértéke szerint differenciálja. Ide tartozik, hogy milyen típusú bűncselekményt követett el (erőszakos vagy sem), az elkövetés körülményei (különleges brutalitás, fokozott erőszak, gátlástalanság), a kiszabott szabadságvesztés tartama, végrehajtási fokozata stb. Másik szempont pl. az elítélt személyisége. Így előélete, egészségi és fizikai állapota, kapcsolattartása a külvilággal. További szempont lehet az elítélt tartózkodási helyei, elhelyezési körlete, munkahelye.
A fentiek alapján a befogadási bizottság az elítéltet 4 biztonsági csoportba sorolhatja:

  1. biztonsági fokozatban az elítélt az intézet rendjét várhatóan betartja, szökésétől vagy más bűncselekmény elkövetésétől nem kell tartani, a biztonságos fogva tartás általában ellenőrzéssel is biztosítható.
  2. fokozat: arra lehet következtetni, hogy az elítélt veszélyeztetheti az intézet rendjét, a biztonságos fogva tartás azonban felügyelettel vagy ellenőrzéssel is biztosítható
  3. arra lehet következtetni, hogy az elítélt az intézet rendjével tudatosan szembehelyezkedik, és a biztonságok fogva tartás csak rzéssel vagy felügyelettel biztosítható
  4. akinél alapos okkal arra lehet következtetni, hogy az intézet rendjét súlyosan sérő cselekményt, szökést, a saját vagy mások életét, testi épségét sértő vagy veszélyeztető magatartást fog tanúsítani, illetve ilyen cselekményt már elkövetett és a biztonságos fogva tartás csak őrzéssel, kivételesen felügyelette biztosítható.

A bv. szabályzat előírja a besorolás időszakonkénti felülvizsgálatát is. Ezt a III. csoportba soroltaknál félévenként, a IV. csoportba soroltaknál legalább 3 hónaponként meg kell tenni. E határidőktől függetlenül is meg kell változtatni az elítélt besorolást a besorolás alapjául szolgáló körülmények változása esetén.
A párod mindenképpen viselje jól magát, mert véleményem szerint a III. fokozatból nehéz lesz evsz-t kapni. Hiszen az evsz sokkal szabadabb életet jelent, havi rendszerességű eltávozást nem hiszem, hogy adnak annak, aki a III. fokozatban van. Mint fentebb írtam, a III. fokozatot félévenként felülvizsgálják. 1 éven belül I. fokozatba kerülhet, akkor lesz rá esélye, hogy evsz-t kapjon.

Szivem # 2007.10.14. 09:33

Szia Meli3 !
Az előbb elfelejtettem meg kérdezni a következöket.

  • Ha valaki nem vonul be időre annak mien következményei vannak?Föleg ugy ha nem is tudta,hogy mikkor kell neki bemenni-e,és nem ő vette át az értesitött.A megadott új címre meg nem küldtek újjab értesitőtt.
  • Az evsz kérelem eldöntéséhez van valami köze,hogy mien fokozatban van?
  • Az elözetesben tanusitott maga viselet is bele számit az evsz eldöntéséhez?
Meli3 # 2007.10.14. 09:30

EszterT!
Én is észrevettem, hogy a hosszabb üzeneteknél elszáll. Ezért mielőtt a Rendben gombra kattintanál, jelöld ki az általad írott szöveget és egy Ctrl + C-vel helyezd vágólapra. Ha elszáll, megnyomod az új hozzászólás gombot, és egy Ctrl + V-vel bemásolod az üzidet.