anyagi előnyszerzés.. hol a hiba?!


vipeti # 2008.02.15. 18:53

"OFF
Egyáltalán nem vagány, belevaló dolog kacsingatva, vigyorogva nyilvánosan bűncselekményt tervezgetni. Jogi segítséget kérni hozzá a Jogi Fórumon meg egyenesen pofátlanság.
ON" azt hiszem ez egy jogi fórum, amin tudtommal szintén szólásszabadság van mint az országban. Nem bonyolódnék vitába, köszönöm a hozzászólást.
Az írásom pedig nem minősül "tervezgetésnek" mert nem megtörtént dologról szól, csupán képzelet szülte játék.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.15. 18:35

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, és nyomozás indul csalás gyanújával. Nagyon könnyen gyanúsított lehet abból az üzemeltetőből, és nem túl nehezen elítélt is.

OFF
Egyáltalán nem vagány, belevaló dolog kacsingatva, vigyorogva nyilvánosan bűncselekményt tervezgetni. Jogi segítséget kérni hozzá a Jogi Fórumon meg egyenesen pofátlanság.
ON

vipeti # 2008.02.15. 18:03

Hu egy elfelejtett kérdés: A "picit" bűncselekmény milyen következményekkel jár? Szegény honlaptulaj nem tehet Gibsz tevékenykedéséről.. ugyebár:)

vipeti # 2008.02.15. 18:00

Na, mégsem kell elmesélni, hogy miről van szó, tudod Te:)
De mi van akkor ha a homelessek nemfizetnek? Attól a honlap tulaja megkapja a zsét vagy pedig nem?! Egyébként 2 hét amig letiltájk a kártyát, annyi idő alatt tizmilliókat is lehet ccsinálni, de ismét bezárul a kör, mert ah nem fizetnek, akkor... ?? Szóval ez itt a kérdés?! Mert ugye erről az én meglátásom szerint nem tehet "szegény" honlap tulaj :) Egyébként egy emeltdíjas sms szolgáltatón emgy keresztül az egész. Azok emg godnolom tiz milákat nem tesznek ki zsebből, hogy majd a telefon szolgáltató kifizeti? Mert akkor ez igy egy újabb "kör" :( Remélem ismét érthető voltam. Ugy is vágod a lényeget! Köszi

lewho # 2008.02.15. 15:45

No, ha jól skerázom a tényálladékot...
Van egy honlap, amely olyan tartalmat szolgáltat, melyért sms-ben kell fizetni. Gipsz Jakabnak előfizetéses telefonja vagyon, elküld 300 smst (bruttó 960ft/sms), de amikor a mobilszolgáltató kiszámlázza neki a sokszázezer pízt, tojik befizetni.
A kérdésed pedig az, hogy a honlap "gazdája" megkapja-é a dellát, vagy csak akkor, ha Mr.Gipsz tejel a mobilcég felé?

Ugyi jól értem?

A válasz szvsz: Mr. Gipsz elszámol a mobilcéggel ahogy tud/akar, de a honlap gazdája megkapja a zsét.

/más kérdés, hogy szvsz a mobilcégnek feltűnik a számla összege, és X forintnál letilt, mint a pinty./

Tovább gondolva a kérdést, ha 3 hajléktalan fószer telefonjáról jön a sokszáz sms, amit ugyi a homelessek nem tudnak kifizetni, az egy "picit" bűncselekmény...

vipeti # 2008.02.15. 15:18

Természetesen mindez csak feltevés:)

vipeti # 2008.02.15. 15:14

Kereskedés, igen :)))
Szóval ha mondjuk smsben fizet ki egy személy valamit amin ugye az oldal tulajának is van haszna, és a bizonyos valaki sok mindent vesz, az ugye sok haszon. Na de ha a Mr.Vki nem fizeti be a számláját akkor mi lesz?! Vagy ennél is konkrétabban kell leírnom? :)

lewho # 2008.02.15. 14:58

ha valaki egy rendszerben jelentős anyagi előnyre tesz szert, ami egyértelmű, hogy a pénztárca vastagítására irányult,

hát asszem ezt híjják kereskedésnek....:)

talán érthető, mire kérdeznék rá?! )))
”.....nem:)

vipeti # 2008.02.15. 13:43

Szép napot Mindenkinek!
A kérdésem az lenne, hogy ha valaki egy rendszerben jelentős anyagi előnyre tesz szert, ami egyértelmű, hogy a pénztárca vastagítására irányult, de közvetlen nem tudják rábizonyítani, akkor utána az illető mire számíthat? (((Ugy tudom, az egyesült államokban ha tudják, hogy XY lelőtte YZ-t de nincs meg a fegyver vagy pl puskapor nyom az ingen akkor nem ítélhetik el. Ez rossz példa volt de talán érthető, mire kérdeznék rá?! )))
Előre is köszönöm mindenkinek