Közlekedési szabálysértés


drlaa # 2009.07.01. 04:45

Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
A főúton haladtam, majd megálltam az úticélomnál. Nem sokkal később (kb 1, másfél percre rá) egy rendőrautó állt meg mögöttem, két rendőrrel. Kiszálltak, igazoltattak, és azt állították, látták, mikor szembe jöttek velem, hogy a gyerekemnek és nekem nem volt bekapcsolva a biztonsági övünk. Mivel én már megálltam, kiszálltam, és a gyerekemet is kivettem az autóból, így nem volt tetten érés, mégis a rendőr azt állította, hogy feljelent. Elkérte az autóm papírjait, amiben majdnem minden rendben volt, kivéve, hogy állandó lakhelyet változtattam kb 6 hónapja, és ezt a forgalmiban nem jelentettem át. Ott volt az autóban a 11 éves fiam is, aki elmondta, hogy be voltunk kötve, de természetesen a korából fakadóan nem érdekelte a rendőröket. Persze nem is akarok egy ekkora gyereket belevonni.
A kérdésem, hogy mivel én már megálltam és kiszálltunk, mire ő odaállt mögém és felelősségre vont, mivel védekezhetek, mert nem ismertem el, hogy nem használtunk övet?
A forgalmi miatt mennyi büntetésre számíthatok?
Köszönöm, ha válaszolnak.

CicaVica # 2009.07.01. 08:43

Tanácsot szeretnék kérni.

Céges autóval mentem, mikor lakott területen, a megengedett sebesség (50km/h) helyett 91 km/h-val közlekedtem.

A céghez érkezett egy levél "értesítés közigazgatási eljárás megindításáról" tárgyban, viszont nem kértek semmi adatot a szgk vezetőjéről.
Pontosan ezt írja: "az ügyfél az eljárás során írásban vagy szóban nyilatkozatot tehet, vagy a nyilatkozattételt megtagadhatja". Tehát ha nem tesz az ügyfél (a cég) nyilatkozatot, akkor az eljárásban a cégen hajtják be a büntetést?
Vagy lehet arra számítani, hogy a céget felszólítják, hogy nevezze meg, ki vezette az autót?
Ha ki kell adni a szgk vezetőjének adatait, 81%-os sebességtúllépésnél bevonják a jogosítványt?

A válaszokat előre is köszönöm!!!