Bírósági tárgyalás elhalasztása


bufurcka # 2018.09.08. 17:53

A letartóztatásom óta vagyok házi őrizetben.Eddig egy kirendelt védőm volt de sok vélemény különbség volt köztünk, és a bíró a tárgyaláson felkérte mondjon le inkább. Remélem sikerül most az ügyvédet megbízni egyelőre 3 nap gondolkodási időt kért mert 25. én lenne megint a tárgyalásom.És mint ön is mondta addig ez a idő már kevés. Ezért is kérdeztem lehet e kérni az elhalasztást. Sajnos nem mondott igent az ügyvéd tehát az is benne van nem vállalja az ügyet. Elméletileg kirendeltek nekem egy másik védőt Jun 14.én de én csak Augusztus 26.án kaptam meg az elérhetőségét.Ő szerinte meg ráérünk a tárgyalás előtt is beszélni. Igen már most többet tett mint a kirendelt védő 1,5 év alatt, és valahol azért egy kölcsönös bizalom is kell a ügyfél és a védő közt.

Drszedlak # 2018.09.08. 17:33

Akkorjól értem,hogy sikerült egy saját maga által fizetett ügyvédet meghatalmazni? Az eljaras elejetöl házi örizet en van, vagy csak a birósági szakaszban került abba? (Elötte szabadlàbon védekezhetett?) A fogadott ügyvèdje mindent elfog rendezni, ne aggódjon.

bufurcka # 2018.09.08. 17:04

Azért lett tárgytalan mert akit meg szeretem volna bízni mikor megtudta nem kaptam meg az engedélyt hogy bemenjek hozzá meggondolta magát és elhalasztotta a szabadságát és kijött a lakásomra így tudtam vele beszélni. Mivel házi őrizetbe vagyok ezért nem mozoghatok úgy ahogy szeretnék. A Időpont után azonban megérkezett az engedély is miután az ügyvéd is rájuk szólt. Tisztábban vagyok vele hogy 1 hónap nem elegendő de a kirendelt ügyvéd elérhetőségét is csak 3 héttel a tárgyalás előtt kaptam meg ővele még nem is találkoztam mivel szerinte elég a tárgyalás előtt beszéljünk. A bíróság szerint ők elküldték nekem a rendőrséggel a elérhetőségét és nem tudják miért nem kaptam meg.A rendőrség nem tud semmilyen papírról Azért is kérdeztem mert a bíró eleve kijelentette nem fogja elhalasztani a tárgyalást arra az indokra hogy az ügyvédem nem bírt felkészülni. DE sem levélben sem telefonon való érdeklődésemre nem kaptam meg a ügyvédem elérhetőségét 1 hónap alatt.Röviden ennyi.

Drszedlak # 2018.09.08. 09:09

Miért lett tárgytalan? Az ügyvédnek nyugodtan lehetett volna mondani,hogy MOST kell beszélniük. 1 hónap alatt egyébként se lehet felkészülni egy büntetőügyre.

Drszedlak # 2018.09.08. 09:09

Miért lett tárgytalan? Az ügyvédnek nyugodtan lehetett volna mondani,hogy MOST kell beszélniük. 1 hónap alatt egyébként se lehet felkészülni egy büntetőügyre.

bufurcka # 2018.09.07. 12:02

Köszönöm már tárgytalan.

bufurcka # 2018.09.07. 07:32

Szép jó napot kívánok!

Azt szeretném kérdezni van e lehetőség a vádlott részéről a tárgyalás elhalasztását kérni. Van egy kirendelt védőm de ő azt közölte velem ráérünk a tárgyalás előtt is beszélni. Ezért kértem egy konzultációt egy másik ügyvédtől akinek szeretnék megbízást adni. Írtam egy kérvényt engedjék hogy elhagyhassam a házi őrizetet a konzultáció idejére de választ sem kaptam rá. Így nem látom hogy is tudnák ellátni a jogi képviseletem? A bíró az előző tárgyaláson közölte nem fogja elfogadni hogy nem volt ideje felkészülni az ügyvédemnek, de a kirendelt védő elérhetőségét is csak a tárgyalás előtt 4 héttel kaptam meg de még nem is beszéltem vele mert szerinte elég ha a tárgyalás előtt egyeztetünk.