Ügyészségen feljelentettem


Főlökött # 2008.04.06. 06:20

Tisztelettel

Nem értem az egészet. BE.

Én mint feljelentő, kérhetek tájékoztatást. Csak ülök és mire is várok ? Az idő múlására....?????

Írni kell egy levelet az illetékes ügyészségre, melyben tájékoztatást kérek, az általam tett feljelentés tárgyában, a nyomozás állásáról, abba való betekinthetőség helyéről és idejéről. Írásban és ajánlottan feladni.

Nem kell azon gondolkodni, találgatni, hogy mi van az ügyemben. Beletekinthetek az olyan iratokba, melyeknél jelen voltam, vagy jelen lehettem volna. A többit nem kötelességük megmutatni, csak az iratismertetéskor.

Tehát hajrá.

-----------------
  • Lökött
Munkanelkuli # 2008.04.05. 10:33

Nem kaptam ilyet. Ügyszámot nem kaptam. Viszont tudom az ügyszámot mert megkérdeztem. Annyit tudok most 4 hónap elteltével, hogy nincs határozat.

Lehetséges, hogy a bíróságtól jön majd Hivatalos irat, hogy menjek sértettként a tárgyalásra. Vagy ilyesmi. Passz.

kismukk # 2008.04.04. 11:22

nem fognak neki semmilyen információt kiadni a nyomozásról,

Nem is irtam, hogy a nyomozásról információt.
Hanem: a feljelentés után az ügyészség közölte velünk, hogy a nyomozást elrendelte, és megadta az ügyszámot.

Munkanélküli ilyet sem kapott?

Pjotr # 2008.04.04. 07:33

Ha nem érintett az ügyben csak feljelentő, akkor nem fognak neki semmilyen információt kiadni a nyomozásról, mert nem tartozik rá.

kismukk # 2008.04.04. 03:22

Azt a további feljelentésemet is oda küldtem

A Főv.Ügyészségre?
Tértivevénnyel? Akkor annak alapján nem érdeklődhetsz?

Munkanelkuli # 2008.04.03. 17:33

Ó itt nem rendőrségi az ügy mert anno tettem feljelentést és mivel bírósági a dolog hatáskör hiányában a fővárosi Ügyészséghez küldték. Azt a további feljelentésemet is oda küldtem és amit most tudok, hogy nincs még határozat. Szóval tényleg akkor sinen van az ügy.:) Csak ez avárakozás idegesítő kicsit, már berendezkednék egy jó kis büntető perre:)

kismukk # 2008.04.03. 11:20

Mi is többször tettünk feljelentést, ügyészség minden esetben rendesen válaszolt, közölték, hogy az ügyet pl. a XXXXX.ker. rendőrséghez továbbitották nyomozásra.
Tértivevénnyel lett feladva?
Nem lehetne annak alapján érdeklődni?

Dr.Attika # 2008.04.03. 06:49

A büntető bíróság ítélete csak annyiban köti a polgári bíróságot, hogy nem állapíthatja meg, hogy a polgári peres fél nem bűnös. Egyébként a tényállás felderítése és megállapítása a saját kötelezettsége.

Munkanelkuli # 2008.04.02. 11:19

Kicsit feldobom a témát.:)

Tehát az a tervem, hogy büntető per és jó lenne azért, ha 1 évet kapna.

Majd perújítás (ahol alperes voltam) és tisztán lejátszani a polgári pert. Ebben az esetben mivel bebizonyosodna a büncselekmény így a viszontkeresetem is megelepozott lenne. Sajnos a viszontkeresetemet elutasították, azt ha nem utasították volna el nem jöttem volna ki pár tízezer forintos minusszal a P.K.K.B.-ről:(

Azt, ha 1 évet vagy felfüggesztetett kapna, akkor azok az elemek közrejátszanának a polgári perben és nem veszteném el.

Lenne egy kérdésem, hogy ha börtönbe kellene vonulnia a "felpresnek" abban az esetben is lehet perújítzást kérni? Tehát ugy is lezavarható a perújítás és az új polgári per, hogy közben a sitten van a felpoeres?

Munkanelkuli # 2008.04.02. 11:08

Köszönöm. Hát precízségben nagyon precíz vagyok így feljelentés kiegészítést nem is hittem volna, hogy kérnének. Nem is kértek. :)

Csak már kicsit feszült vagyok mert volt egy polgári perem amit elvesztettem (mondjuk nem sok pénzem bánta)és ez a "büntető buli" viszont perújításra adna lehetőséget. Már rutinosan nem rendőrségre mentem, hanem egyenesen a Bem rakpartra:) Így azért időt sporoltam.

Dr.Attika # 2008.04.02. 11:01

Az ügyészség nem "válaszol", ha a nyomozást elrendeli. Jelen esetben a nyomozást elrendelték. A nyomozó hatóság csak akkor "válszol", ha feljelentés kiegészítésére van szükség, illetve ha a feljelentést elutasítja.
Ha nem jött semmilyen levél, akkor "sínen van az ügy."

Munkanelkuli # 2008.04.02. 10:51

Sziasztok!
Feljelentést tettem a F.Ü.Ny.H.-nál 2007. decemberében. Azóta nem kaptam hivatalos íratot tőlük és már április van. A feljelentésem összesen 14 oldalra sikerült abból a lényeg kb. 6 oldal. Elég összetett mert sikerült több bűncslekményt is felderítenem. Úgy néz ki, hogy rendesen ráhúzhatom most én is valakire a vizeslepedőt.:)

Érdeklődnék tőletek, hogy kb. menniyidőn belül válaszólnak az Ügyészségtől. Mire számíthatok, hogy behívnak tanúnak, vagy egyből küldik Bíróságra az ügyet? Szóval mi lehet ilyenkor?