korrupció


Főlökött # 2008.05.06. 16:07

Tisztelettel

Köszönöm a szavakat, nem érdemlem meg, mert azért vagyok itt, és még sokan, hogy segíteni próbáljunk.....
Magánvéleményemet kezdetben (régen) kifejtettem, de rájöttem, annak itt nincs helye, azóta zárkózott lettem. Csak a tárgyilagos vélemény. Ennyi...

Én is végigéltem olyan eljárásokat, melyek a büntieljárás határát súrolták, de életünk - praxisunk hazárdirozásával nem indítunk eljárást olyan személy ellen, akinek olyan hátszele van, hogy orra esik.
Ezzel remélem mindent elmondtam.....

De hozzáfűzöm, van olyan fiatal, friss, üde jogi képviselő, aki lelkes és normális és végig is csinálja. Bízni kell benne.

----------------
  • Lökött
VicsiGabi # 2008.05.05. 07:34

Kedves Főlökött!
Először is - bár ilyesminek nem sok helye van itt - szeretném elmondani, hogy általában a véleményeddel, hozzáállásoddal, megnyilvánulásaiddal egyetértek, azokat hasznosnak, értelmesnek, magyarul konstruktívnak tartom!

A konkrét eset is ilyen (márminthogy ez sem kivétel a fentiek alól). A helyzet viszont az, hogy a (tulajdoni) pert vezető bíró gyakorlatilag évek óta elítélt, és csak húzza az időt. Etikátlan és egyáltalán nem fair - sőt!, ha szabad ezt mondanom. A kidobott pénz - hogy legalább valami visszajöjjön abból, ami mindenki szerint jár -, már lassan milliós, és egyáltalán semmiféle állami, jogi garanciát nem látok arra, hogy az állam által garantált jogaimmal élhetek. Magyarul: a végletekig el vagyok keseredve - és ráadásul minden bizalmamat elvették mind a jogrendszerrel, mind az "államhatalommal" szemben.

Mivel jogász körökben nem vagyok ismerős, ezért esélyem sincs megítélni, hogy ki milyen (tudású, hozzáállású), marad az a meggyőződés, amiről te is írtál (és elviekben egyet is értek vele!).

Nem, a kérdés remélhetőleg nem költői!

Főlökött # 2008.05.03. 06:34

Tisztelettel

Meggyőződésem, van olyan jogi képviselő, aki becsülettel végigcsinálná. Meg kell találni, a témaindító környezetében. Vele együtműködni, bizonyítékokat átadni, végigbeszélni az egész történetet. Lehetőségeket, eljárási hibákra rávilágítani, továbblépni.

Reflektálásom arra vonatkozott, hogy a teljes joganyagot ismerni kellene, bizonyító erejű okmányok birtokában kellene - lehetne értelmes iránymutatást adni a téma felvetőjének a további lépések megtételére. Ennek az információnak hiányában javasoltam a segítség keresés. Jobb nem jutott eszembe.

------------
  • Lökött
Traffic # 2008.04.15. 17:27

Akkor bizonyára költői volt a kérdés...

VicsiGabi # 2008.04.15. 08:05

Értem. És hol az az ügyvéd, aki ennek hajlandó nekiállni és becsülettel végigcsinálni?

A kérdés egyébként az, hogy ha ilyen megtörténhet ma itt nálunk, akkor egy közönséges halandó mit tehet, hogy kivédje? Mert én úgy látom, hogy esélytelen. Ha az ügyvédi kamara, a jogászok közössége, a bíróságok nem vetik ki maguk közül az ilyen egyedeket, akkor a civilnek csak vergődni szabad!

Annyira rohadt a rendszer, hogy ennél tovább jutni: "keress egy jó ügyvédet" nem lehet!

És akkor még a pénzről nem is beszéltem.

Főlökött # 2008.04.14. 17:56

Tisztelettel

Nem értem a kérdést, mivel nagyon átfogó.

Vélemény alkotáshoz tudni - ismerni kellene a teljes joganyagot. Ki - mit tett, mit lépett, milyen eljárás zárult le, mit lehetne még indítani, milyen eljárásnál van még lehetőség jogorvoslatra, mi emelkedett jogerőre. Ki elfogult, milyen kötötség áll fenn-bizonyíthatóan, stb.

Olvasatomban kellene egy jó jogi képviselő, aki elolvassa, az eddig keletkezett okmányokat, véleményt, utat tud választani - mutatni.
Ő elfogultságmentesen tud lépni, tények birtokában. Sok - sok lehetőség van, csak bizonyítani kell, és bizonyítékok tudatában tudna csak lépni.

Bíróság ellen is lehetséges elfogultság bejelentése. Hamis tanúzás, hatóság félrevezetése megállapítható-e, stb. Spaletta széles, csak mit tudunk bizonyítani, ez a fő kérdés.

Mint említettem, jó-megbízható jogi képviselőt kell keresni, aki segít is. Így és itt, hírtelen, én biztosan nem tudok ebben segíteni.

--------------
  • Lökött
VicsiGabi # 2008.04.10. 07:28

Tulajdonképpen nem tudom hova is illene beírni a kérdésem, végülis szerintem ide való.
A kérdés maga:
Vajon mit szólnak az itteni jogtudorok a jogalkalmazás eme gyönyörű példájához?
http://vicsigabi.blog.hu