Feljelentés visszavonása hogyan lehetséges?


Agent Cooper # 2014.04.14. 10:02

Kedves Noreszito!

Szerintem teljesen fölösleges az aggódása. Ilyen alapon a bírónak jobban kellene félnie... Egyébként kérheti az adatainak zárt kezelését, bár ennek semmi értelmét nem látom, hiszen teljesen biztos, hogy kiderül, hogy a szomszédban lakik. A bíróságon a tanú a vallomását a terhelt jelenlétében teszi meg.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Noreszito # 2014.04.12. 07:30

köszönöm a gyors választ! Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy arra van-e lehetőség, hogy a betörők és azok családtagjai ne tudják meg ki volt a feljelentő? Erre milyen mód létezik? a tanuvallomást lehetséges akkor rögzíteni, amikor nincsenek ott?

köszönöm szépen

ObudaFan # 2014.04.12. 07:09

Nem valószínű, valószínűleg kihallgatják tanúként. De a költségei megtérítését azt kérheti.

Noreszito # 2014.04.11. 16:50

Üdv!
Érdeklődni szeretnék arról, hogy van egy ismerősöm aki kertesházban lakik, és látta, hogy a szomszédjához betörnek! Kötelességének érezte hívni a rendőrséget, és amint kiértek tetten is érték a rablókat! Be is idézték tanúnak!
A gond az, hogy az üggyel kapcsolatosan felmerültek költségek amiknek megfizetése problémát okoz!
És mindezek mellett tart attól is, hogy az elkövetők rokonai bosszút álnának rajta amiért feljelentette családtagjait betörés vádjával. A kérdésem az lenne, hogy mivel a rendőrség tettenérte az elkövetőket, így van mód arra, hogy a feljelentőnek ne keljen részt vennie mint tanunak a bíróságon?

köszönöm előre is a választ! bármilyen tanács jól jönne!

Missandi # 2014.03.03. 17:58

Tisztelt Agent Cooper!

Nem túl jó hír, de köszönöm a választ!

Agent Cooper # 2014.03.03. 11:02

Kedves Missandi!

Sehogy nem tud visszalépni, de akkor sem lenne erre lehetősége, ha nem tett volna feljelentést, ugyanis állampolgári kötelessége tanúskodni. Le kell nyelni a békát, el kell mennie tanúskodni és felvenni a költségtérítést.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Missandi # 2014.03.01. 18:25

Üdv!
Röviden az előzményekről:
Vaterán vásároltam kb. 2évvel ezelőtt 2500-3000 Ft-ért egy terméket, nem kaptam meg. Feljelentést tettem. Tavaly be kellette mennem a helyi rendőrségre újra tanúvallomást tennem. Ott elmondtam, nem kívánok a továbbiakban az üggyel foglalkozni, nem szeretnék bíróságra járkálni. A nyomozó azt mondta oké, aláíratott valami papírt, amit el kell küldenie az illetékes kapitányságra, és elköszönt.
2 hete kaptam egy levelet, Miskolcra, tőlünk 400 km-re behívtak tanúnak, csalás vétsége miatt indított bűntetőügyi tárgyalásra.
Csomó költséggel jár, nem beszélve a hosszú útról -ami nagyjából 8 óra - + 4 órát írtak várható időtartamnak a tárgyalásra. Költségtérítést olvastam, nagyjából ismerem.
A kérdésem a következő lenne:
hogyan tudok visszalépni az ügyből? A helyi rendőrségen vissza tudom vonni a feljenetésem? Mik a lehetőségeim? Az idő szorít, 3 hét múlva meg kellene jelennem.
Kérlek titeket, aki tud, segítsen nekem információkkal.
Köszönöm!

Missandi

pappcs # 2013.11.27. 17:54

medzsor: Majd kap a pofájára hamis vádért!

medzsor # 2013.11.27. 13:59

Üdv!
Páromat feljelentették,hogy egy másik félről erotikus jellegű fotókat közölt nyilvánosan,majd a feljelentő közölte vissza szeretné vonni a feljelentést,lehet rájött mégsem ő a tettes,megteheti ezt?

Agent Cooper # 2013.10.22. 10:17

Kedves dido82!

Egyértelműen nem vonható vissza. Ennek ellenére meg lehet próbálni, veszíteni nem lehet vele, elvégre ártatlan emberek is elítélnek és bűnösöket is mentenek fel, sőt, sok egyéb csodát is lehet látni büntetőeljárásokban...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

dido82 # 2013.10.21. 20:17

A pontos megfogalmazás: 2012.évi C. Törvény 339.§(1) bekezdébe ütköző és aszerint minősülő garázdaság vètségének gyanúja miatt.
Ez áll az értesítőben.
Akkor ebben az esetben visszavonható vagy sem?
Köszönöm válaszát

Agent Cooper # 2013.10.21. 06:53

Kedves dido82!

A garázdaság nem magánindítványos, Ön valószínűleg könnyű testi sértés miatt tehetett feljelentést. Garázdaság miatt indult eljárásban nem lehetséges a feljelentés visszavonása. Könnyű testi sértés miatt indult eljárás esetén viszont bármikor ejtheti a vádat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

dido82 # 2013.10.19. 14:03

Egy kérdésem lenne.
A páromat feljelentettem garázdaság miatt.Kérdésem hogy ez visszavonható-e?Magánindítványos és még nem volt kihallgatás.
Röviden összevesztünk és az asztalon lévő kést felvette és ràm fogta,majd miután letette torkomnál fogvs odaszoritott az ajtóhoz és másik kezével az ajtóba ütött ököllel.
Másik esetben azzal fenyegetett hogy megöl majd magával is végez.
Harmadik esetben kint az utcán veszekedett velem és elkapta a hajam és megrángatta.
A választ előre is köszönöm.

Agent Cooper # 2013.09.30. 08:37

Kedves Papp István!

Csak abban az esetben vonható vissza a feljelentés (ejthető a vád), amennyiben magánindítványra büntetendő bűncselekmény miatt indult eljárás. Jelen esetben viszont valószínűleg nem erről van szó, bár garázdaság semmiképp nem valósulhatott meg.
Ennek ellenére semmi vesztenivalójuk nincs azzal, ha a barátja tesz egy olyan nyilatkozatot, amellyel a feljelentését visszavonja. Egyébként is elég életszerű az, ha valaki első felindulásában nagyobbnak értékel egy fenyegetést, mint amekkora valójában.
Remélem, hogy tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Papp István # 2013.09.29. 10:51

Egy barátom nevében írok, és szeretném megkérdezni hogy az alábbi esetben lehetséges-e a feljelentés visszavonása?
Röviden:
Barátomra az apja gázpisztolyt fogott és megfenyegette. Barátom azonnal feljelentette, rendőrségi ügy van belőle (azt nem tudjuk mi a vád konkrétan, garázdaság, életveszélyes fenyegetés, stb.)
Van rá lehetőség hogy barátom visszavonja a feljelentést?

Agent Cooper # 2013.09.25. 07:38

Kedves 1234Gabesz!

Az intézkedő rendőrök az intézkedésükről rendőri jelentést készítettek, amely alapján a parancsnokuk tehet feljelentést szabálysértés vagy hivatalból üldözendő bűncselekmény esetén. Ezt a feljelentést nem lehet visszavonni. Nincs más teendőjük, mint várni, vagy esetleg érdeklődhetnek a kapitányságon, hogy indítottak-e bármilyen eljárást az intézkedés alapján.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

1234Gabesz # 2013.09.24. 19:56

Tisztelt Szakértő !

Az lenne a kérdésem, hogyha egy családi vitánál rendőrségi intézkedés történik akkor az automatikusan feljelentést is von maga után vagy nem ? Igazából nem tudom hogy történt-e feljelentés. Mennyi ennek az átfutási ideje ? Milyen eljárás történik ilyenkor a rendőrség részéről ?

Előre is köszönöm.

noncsika992 # 2013.05.18. 07:07

Én is zaklatás ügyében feljelentettem a volt barátomat. A kérdésem az lenne, hogy mit kéne tennem az ügyben, hogy ne kapjon semmit? nem volt semmi komoly (telefonon zaklatott, és elhangzott fenyegetés is), meg tudtuk beszélni a dolgot a feljelentést követően. Azóta sem vagyunk együtt, de nem vagyunk rosszba! Nem szeretném, ha bármilyen büntetést is kapna! Azóta újra bementem a rendőrségre és újabb vallomást kellett tennem, hogy történt e azóta valami! Én mondtam, hogy semmi... és hogy megbocsájtottam neki! Ez nem tudom, hogy segített e valamit. Azt mondták, hogy lehet hogy csak egy ejnyebenyét kap ( ami figyelmeztetés, semmi más) Hogyan érhetem még el azt hogy ebből tényleg ne legyen semmi komoly?

Kaleidosz # 2013.03.22. 20:47

Zaklatás ügyében feljelentést tettem ez év februárjában.A gyanúsított (volt barat) beismert mindent es kérelmezte a közvetítői eljárást, mondván bocsánatot szeretne kérni!Kerdesem az lenne,ha en is beleegyeztem a közvetítői eljárás le folytatásában majdan követelhetem-e ott,hogy a jövőre nézve hagyjon békén minden módon soha többe ne keressen!Milyen szankciot von maga utan,ha megserti a keresemet es ujra elkezd esetleg zaklatni?Gondolom ezt majd írásban is rögzítik,amit mindketten alairunk majd..Koszonom válaszukat


Kaleidosz

Agent Cooper # 2013.02.18. 18:10

Kedves pammpamm!

A feljelentését nem vonhatja vissza, viszont korántsem biztos, hogy bírósági eljárás is lesz az ügyből.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

pammpamm # 2013.02.18. 03:25

Tisztelt Fórumozók!

A problémám az lenne, hogy feljelentést tettem egy szórakozóhely biztonsági őrei ellen, továbbá 2 ismeretlen férfi ellen. Többször megütöttek, konkrét ütés miatti sérülésem nincs. Mivel neveket nem tudtam így ismeretlen tettesek ellen történt a feljelenés.
Ittas voltam, vannak olyan dolgok amikre konkrétan nem emlékszem az éjszakával kapcsolatban, ez a feljelentésben is benne van.
A gond csak az, hogy én ezt a feljelentést mégis szeretném visszavonni, pontosabban nem szeretnék bírósági ügyet belőle. Lehetséges ez?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Gabicsek # 2012.10.29. 21:04

Neked nincs is mit visszamondhatni, mivel az ittas vezetés hivatalból üldözendő bűncselekmény.

ObudaFan # 2012.10.25. 17:02

A büntetőeljárás végig fog folyni. Te persze lemondhatsz a kárigényedről ettől függetlenül.

tom1013 # 2012.10.25. 12:08

Sziasztok!!!
a kérdésem az lenne hogy visszamondhatom e az ügyemet ha az már az ügyészségen van de tárgyalás még nem volt?
a story:
egy ittasan vezető férfi elütött és hosszas volt a felépülésem s maradandó sérülésem is lett.A rendőrség már átadta az ügyészséghez az ügyet de tárgyalás jogerős ítélet még nem volt de ha úgy döntenék hogy visszavonom az ügyet megtehetem e?
ha nem, egy ügyvéd által aláírt nyilatkozat esetén ami arról szól hogy nem kérek semmiféle kártérítést akkor az jogszerű?és a biztosítójának se kell fizetni?
köszönöm a válaszokat

Gabicsek # 2012.07.16. 20:15

Nem kell sehova menned. A feljelentést ugyanis nem lehet visszavonni, a zaklatás ráadásul közvádas, tehát ott a vádat az ügyész képviseli. A büntetőeljárás attól nem fog megszűnni, hogy te azt nem akartad.