előzetesbe helyezik?


margaréta*** # 2009.09.02. 11:57

Tisztelt Fórumozók!

Egy jótanács azoknak, akik "kint" várják a párjukat:

Ha pénzt adtok fel, feltétlenül írjátok rá, hogy telefonálásra, étkezésre vagy mire költheti majd a fogvatartott. Én csak annyi infot kaptam, hogy adjak fel pénzt, 30e-t el is küldtem, két hete ott is van a pénz, de letétben, mert nem hívták fel a figyelmemet, hogy írjam rá, hogy telefonálásra!
Egyébként érdekes, hogy cca. másfél hónapja némi készpénzzel (kb. 10e Ft) ment fel Bp-re előzetesbe, amit letétbe helyeztek, de mégis telefonálhatott belőle... Akkor most miért nem kaphat belőle, ha egyszer elfogyott a pénze, van is meg nincs is?! Érdekesek a szabályok...

Beegee # 2009.08.15. 17:18

Margaréta a telefont vissza tudtad szerezni? Nekünk visszaadták a 3 dik napon mert céges volt.

margaréta*** # 2009.08.14. 09:17

Hoppáréka!
Köszönöm a véleményedet.
Tudjuk, hogy óriási hiba volt nem megjelenni a tárgyaláson, de ezen változtatni már nem tudunk. Természetesen mielőbb le szeretnénk zárni az ügyet, legalább lakóhely-elhagyási tilalommal lehessen itthon. Kiderült, babát várok tőle, amit rég terveztünk már, egyébként is ide köti minden.
Veszélyes fenyegetés (szabálysértés) és zsarolás a vád. Hamis vád, volt felesége nem akart válni, csupán bosszú a részéről, otthagyott nekik mindent, úgy jött el. (erről már korábban írtam sokszor)

hoppáréka # 2009.08.05. 14:10

Margaréta!

Abban az esetben,ha együttmüködött volna a hatóságokkal,valamint állampolgári kötelességének eleget tett volna,akkor valőszínű,hogy nem tették volna előzetesbe,és nem félnének a szökéstől,valamint a külföldre távozástól.
Véleményem szerint megegyezés születhetett volna a válás folyamán,mert biztos nem alaptalanul jelentette fel a volt feleség,főleg ha már bírósági szakban van.
Az előzetest pedig addig hosszabítgatják amíg ki nem derül bűnössége,és a szökés fennáll.Előzetesben évekig is lehet az ember,első tárgyaláson talán egy jó ügyvéd segítségével lehet remény a szabadlábra helyezésre,de ez attól függ,hogy pontosan mivel vádolják,és ennek mennyi a büntetési tétele.
Kitartást kívánok.:Hoppáréka

margaréta*** # 2009.08.04. 07:24

Kedves dr. Attika!

Nagyon egyszerűen érthető a dolog. Egyrészt nem hiszem, hogy a hozzászólása ajánlattételnek minősíthető bárki számára, ahogyan nekem sem, hiszen csupán elirányított egy weboldalra, mint lehetőség, melyet már előzőekben megkerestem. Mindössze erről tájékoztattam, hogy nagyon köszönöm az ötletet, de már ezen a lépésen túl vagyok.
Azzal pedig tisztában vagyok, hogy mindenki próbálja valamilyen úton-módon felhívni a szakértelmére a figyelmet, s ezzel, hogy megköszöntem, nem azt akartam a tudomására adni, hogy "mit keres itt a fórumon, nem itt kellene hirdetnie magát", hanem szerintem udvarias módon megköszöntem, s keresem továbbra is a lehetőségeket (nem pedig nem törődöm módon a "fáradozását" figyelembe nem véve fórumozok tovább). Elnézést, ha ez Önre nézve esetleg sértően hatott.

ObudaFan!
Köszönöm az információt, most már több oldalról kaptam ez ügyben megerősítést, nyugodtabb vagyok, hogy talán hamarosan sikerül a páromat kihozni előzetesből.

Dr.Attika # 2009.08.03. 18:22

Kedves "margaréta"!
Nem értek valamit. Dr. Bay Ádám ebben a toicban nem tett Önnek ajánlatot. Más topicban olvastam ajánlatát, de itt nem.
De ha így is lenne, akkor vegye figyelembe, hogy nincs más módja, hogy szakértelmére felhívja a figyelmet. Élni kell vele annak, aki meg tudja fizetni. Ön őszinte volt és megmondta, hogy nem tudja megfizetni. Ennyi.

ObudaFan # 2009.08.03. 16:03

A törvénykezési szünet az előzetes letartóztatás megszüntetésével kapcsolatos beadványok intézését nem érinti, azokat soron kívül ilyenkor is intézik.

margaréta*** # 2009.08.03. 13:34

Kedves dr. Bay Ádám!

Nagyon köszönöm, de korábban már felvettem Önökkel a kapcsolatot. Sajnos a közvetítés illetve eljárás díját nem áll módomban kifizetni, itt a fórumon nem lenne túl etikus megnevezni az összeget, de számomra pillanatnyilag túl magas.
Még egyszer köszönöm.
Amennyiben valakinek tapasztalata, ötlete van az eset kapcsán, úgy kérem ossza meg velem.

margaréta*** # 2009.07.31. 12:02

Kedves Fórumozók!

Függetlenül attól, hogy néhány kérdésemre nem kaptam választ, próbálkozom továbbra is...(előzőekben és újonnan feltett kérdésekkel).
Júli 21 óta van a párom előzetesben. Úgy tudom, hogy augusztusban ítélkezési szünet van a bíróságon. Múlt héten privát megbíztam a kirendelt védőjét, ő azt mondta, hogy nem fellebbez, hanem kérelmet ír számos indokkal a bírónak, hogy had legyen lakhelyelhagyási tilalommal itthon. Ha a mai napig nem sikerül kihoznia, akkor egész aug-ban ne is számítsak rá?! Mi van ilyenkor, mi a gyakorlat? Teljesen kétségbe vagyok esve, nem tudom, mire számítsak.
Köszönöm.

margaréta*** # 2009.07.22. 16:33

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Egyet nem bírok ésszel felfogni. Miért nem engedélyezik, hogy helyben, személyesen kérjem a látogatás lehetőségét, legalább átadhassam (persze ellenőrzés után) a személyes holmiját? Néhány hétig, amíg ülnek a papírokon, még számlája sem lesz, a pénzét lefoglalták. Nem tudom bonyolítani a céges ügyeket, nem beszéltük át ezeket. Írni nem írhatok, mert még hetekig tart az engedélyezés, csomagot szintén nem küldhetek. Rendben, hogy "büntetésben" van, de ez azért nagyon durva.
Ráadásul a lakóhelyünktől 150 km-re van. Az iratokat (amire lehetne hivatkozni ügyvéd által) is csak a rendőr jóindulatának köszönhetően kaptam meg. Mikortól lehet átkérni a lakóhelyhez közeli büntetés-végrehajtási helyre? Csak akkor, ha ítélet van és letöltendő?
a fellebbezést mennyi időn belül bírálják el?

Dr.Attika # 2009.07.22. 14:06

A szabadlábra helyezés iránti kérelem lehet a fellebbezés. Valószínűleg a telefont lefoglalták mint bűnjelet így nem biztos, hogy kiadják. Lehet kérni a szolgáltatótól egy új SIM-kártyát. Amiket leírt azt mind a fellebbezésbe elő kell adni. Itt valószínűleg a szökés, elrejtőzés veszélyére való tekintettel rendelték el az előzetest.

margaréta*** # 2009.07.22. 11:00

az előzetes letartóztatás max. egy hónap lehet, akkor kötelezően újravizsgálják az ügyet? van valakinek tapasztalata a történéseket illetően (mint hozzátartozó)?

margaréta*** # 2009.07.22. 09:44

bocsánat, de az előbb nem jelenítette meg a hozzászólásomat.

margaréta*** # 2009.07.22. 09:44

Köszönöm.
A fellebbezés egyenlő a szabadlábra helyezési kérelemmel?

A telefonjára szükségem lenne, mivel folyamatosan mennek az építkezések, állandóan keresik-keresnék rajta. Van mód ennek a kiadatására?

A válása simán zajlott, otthagyta a családi házat és 5-5 milliót a gyerekek számláján. Ez bizonyítható. A volt felesége bosszúból vádolja, mert a párom akart elválni. Ráadásul el is költözött onnan 300km-re, évekig külföldön volt. Ha fenyegette volna, akkor nem hagy ott nekik mindent.

margaréta*** # 2009.07.22. 09:40

Köszönöm a hozzászólásokat. A fellebbezés egyenértékű a szabadlábra helyezési kérelemmel?

A telefonjára szükségem lenne, hiszen a folyamatban levő építkezések miatt állandóan keresik-keresnék. Van mód ennek a kikérésére?

100%-ig ártatlan (tudom, mindenki ezt mondja), de bizonyítható, hogy a válása "simán" ment, első alkalommal elválasztották őket, otthagyta a családnak a házat és 5-5 milliót a gyerekei számláján. A volt felesége bosszúból vádolja, mert a párom akart elválni.

kadaj01 # 2009.07.22. 09:34

Segíteni nem lehet, bizonyára nem véletlen, jókedvből, pókerezni tartják bent a párod. Perelni kártéritésért majd akkor lehet, ha valóban kimondják, hogy ártatlan, de erre elég kicsi a esély. Az, hogy két gyereke van, meg új kft, meg hitel meg ilyesmi senkit sem érdekel, ha valóban bűnös veszélyes fenyegetés, zsarolás miatt. Ezvan.

Dr.Attika # 2009.07.22. 09:34

Első íben csak egy hónapra rendelhetik el az előzetes letartóztatást, tehát egy hónap múlva ismét meg kell vizsgálnia a bíróságnak, hogy fenn állnak e az előzetes letártóztatás feltételei. Ezt a mostani végzést meg kell fellebbezni és abban előadni ezeket az indokokat, amit most felsorolt. A telefont, pénzt és egyebeket letétbe helyezik.

margaréta*** # 2009.07.22. 09:26

Tisztelt Fórumozók!

Következő a problémám. Páromat (élettársam) tegnapi nap folyamán előzetesbe helyezték a fővárosi bv-i intézetben. Elvileg, mikor reggel megkeresték, arról volt szó, hogy jöhet is vissza. Nem így lett. A vád ellene (volt felesége indította 2004-es válásukkor!) veszélyes fenyegetés, zsarolás. EGy idézést átvett, a bíróságon viszont nem jelent meg külföldi tartózkodása miatt, és így nem találták meg később sem a bejelentett lakcímén, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Néhány hónapja átjelentkezett az én lakásomba, most megtalálták.
Azt mondta a rendőr is, hogy ezért most a bíró "szivatja"-elnézést a kifejezésért-, mert többszöri megkeresésre sem találták meg. Nem érdekli a bírót, hogy családja van, két kicsi gyerek, van munkája (saját kft-t indítottunk néhány hete, ráadásul ő az "aláíró").
A kapcsolattartást cca. 2 hét, mire elintézik papíron. Teljesen készületlenül ment el, semmi személyes holmi nincs nála (igazolványait kivéve). Nem érzem jogosnak, hogy semmi módon nem tudom a kapcsolatot felvenni vele, kivéve az ügyvédje. Ami holmi nála volt, azt ilyen esetben kiadják nekem? Telefonja, pénz?
A tárgyalást őszre tűzik csak ki. Mi van olyankor, ha ártatlanságát bizonyítja? Kártérítés? Vagy perelni kell? 2004-es ügy hogyhogy nem évült még el? Fogalmam sincs, hogyan kezeljem ezt a dolgot, vagy mit tehetnék érte. Kérek mindenkit, hogy aki tud, segítsen.

ObudaFan # 2009.04.15. 09:54

Akkor valamivel kisebb a valószínűsége.

winans # 2009.04.15. 08:28

Sziasztok!

A következő történt: egy ismerősöm egy háztartásban előktől ellopott 1.200.000,-Ft-ot, és eltűnt. Vérszerinti kapcsolatban nem álltak, csak ott élt velük egy háztartásban. Feljelentették, kiadták ellene a körözést, ami már 5 hónapja tart. Hozzá tartozik, hogy az elkövető már többszörösen büntetett előéletű. De mikor a lopást elkövette, nem volt ellene folyó eljárás. Ha visszaküldi a pénz egy részét, mert az egészet nem tudja még, és utána bemegy a rendőrségre önként, és beismerő vallomást tesz, akkor mekkora a valószínűsége, hogy rögtön előzetesbe helyezik? Vagy mi a teendő ilyenkor? Megbánta tettét, szeretné helyrehozni, visszafizetni a pénzt, dolgozik is hogy össze tudja szedni a maradékot. Mit tudtok tanácsolni, hogyan cselekedjen?

Köszönöm a válaszokat.