Fenyegetés


Xterms # 2009.07.01. 10:06

Köszönöm a választ!
Sajnos addig még sokat kell várni. :(

ObudaFan # 2009.06.29. 09:14

Várhatóan okt. 1.

Xterms # 2009.06.29. 08:59

Köszönöm válaszát!
És ez a jogszabály mikor lép hatályba?

ObudaFan # 2009.06.29. 08:43

A távoltartásról szóló új jogszabály lesz hivatva ezt megoldani, ha működni is fog.

Xterms # 2009.06.28. 20:19

Üdv a fórumozóknak!

Édesanyám (felperes) és apám(alperes) között válóper van folyamatban, az elválasztó tárgyalás még nem zajlott le, de már 4-5 tárgyaláson túl vagyunk (kb. 2 éve zajlik). A ház 2/3-a édesanyám tulajdonában van, 1/3-a az enyém, melyre alperesnek holtig tartó haszonélvezeti joga van. Azonban ez egy színlelt szerződéssel köttetett meg, melyben papíron eladta nekem apám a tulajdonát (az okára ne térjünk ki). A szerződéssel kapcsolatos per első tárgyalását már kitűzték, melynek keretében édesanyám vissza kívánja állítani a tulajdonjogot alperesre, hogy a gyerektartásdíj-hátalékát annak értékéből a végelszámoláskor levonhassa.
Alperessel édesanyámnak és nekem is rettentően rossz a kapcsolatunk. Alperes megfenyegette édesanyámat, hogy elvágja a torkát, múltkor pedig be akarta zárni a fürdőszobába, utólagos elmondása alapján azért, hogy megverhesse. Alperes ekkor is, mint minden este,erősen ittas (de nem részeg) állapotban volt, továbbá alperesnek személyiségzavara és elmeproblémái vannak, erről papír és vizsgálat nincs, logikátlan, megfontolatlan, irracionális viselkedése és személyiségének alapos ismerése alapján ezt 100%-os biztossággal állítjuk.
Lényeg: halálfélelmünk van alperestől, minden este úgy fekszünk le, hogy attól félünk, hogy meg fogja édesanyámat ölni éjjel. Én még meg tudom védeni magam, de őnála ez már kérdéses, 55 éves nőről lévén szó.
Kérdésem: mit lehetne tenni, hogy alperestől megszabaduljunk? Rendőrségi feljelentés történt már a fenyegetés miatt, de a lefolyása elég lassú. Mi csak nyugalomban szeretnénk élni, távol tőle. Elköltözni természetesen nem szeretnénk, hiszen az állomás és az iskolám is pár percre fekszik házunktól. Kihez forduljunk? természetesen minél gyorsabban szeretnénk intézni az ügyet, hiszen halálfélelmünk van nap-mint-nap. 16 éves vagyok, mindneféle kiskorúakra vonatkozó jogszabályt figyelembe lehet így venni. Édesanyám jogász, de már ő sem tudja, hová lehetne menni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
Xterms