Tanúvallomások


jack4 # 2009.10.04. 13:57

Ha név szerinti volt a feljelentés és biz.hiányos megszüntetéssel fejezték be a nyomozást (a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el), akkor szerintem az elévülési időn belül folytatható, ha olyan bizonyítékot hozol a hatóság tudomására, amely megalapozottá teszi a gyanút a feljelentettel szemben. Kérdés, hogy a feljelentésében ő mit adott elő, mert az a kijelentés, hogy "egyszer ezt a vitánkat már lezártuk", nem igazán alkalmas erre.

Vogon # 2009.10.04. 11:36

a feljelentést nevesítve tettem mert előtte derítettem ki hogy ki szórakozik. Bizonyítható is lett volna de ahogy írtam lazán kezelték az ügyet mert nem folyt vér..

jack4 # 2009.10.04. 11:19

Szerintem te onnan számítva 30 napon belül kérhetted volna a nyomozás folytatását, ahogy az elkövető kilétéről tudomást szereztél. Ha ez letelt, akkor magánindítványt már nem terjeszthetsz elő vele szemben.

Vogon # 2009.10.04. 08:25

a történet olyan, hogy valaki éveken keresztül folyamatosan zaklatott és a feljelentésére a rendőrség lazán tettes ismeretlennel zárta a nyomozást. Amikor kiderítettem ki az és bizonyossá is vált akkor egy fórumba be lett téve a neve címe telefonszáma :) mivel még vagy 30 embert zaklatott. Erre ő feljelentett amit el is ismertem. Viszont az észlény a feljelentésében szerepeltette azt hogy egyszer ezt a vitánkat már lezártuk. Ezzel gyakorlatilag elismerte hogy szereplője volt annak amire a korábbi feljelentés történt... erre szeretnék gombot varrni..:) konkrét javaslatok?

Vogon # 2009.10.04. 08:19

köszönöm a választ

jack4 # 2009.10.04. 08:15

A gyanusított a feljelentésből az iratismertetés előtt csak akkor kaphat másolatot, ha a nyomozó hatóság úgy ítéli meg, hogy az a nyomozás érdekeit nem sérti.

A feljelentő csak akkor kaphat iratról másolatot, ha ő a sértett és tanúként már kihallgatták. Ha nem sértett, akkor csak a feljelentésből kaphat.
A tanúként kihallgatott sértett is csak azokról az iratokról kaphat másolatot, melyek olyan eljárási cselekményről készültek, melyen jelen lehetett, illetve amely a nyomozás érdekeit nem sérti.

Vogon # 2009.10.04. 07:49

Szeretném megkérdezni, hogy büntető feljelentés esetén akár gyanúsítottként, akár feljelentőként számomra kikérhető-e a feljelentő/illetve a gyanúsított vallomása? Csak azért mert a rendőrségen lazán átlépnek az ilyenekben szereplő logikai hibákon és szeretném az ismeretlen tettes elleni eredménytelenül lezárt nyomozást újraindíttatni.

Köszönettel: Vogon