érdekes büntetőügyben segítséget kérnék


angelx # 2009.10.06. 19:52

Gubának!
Van egy ici-pici bibi a dologban. Nem beteg az illető, ezt a bizonyítékok 100%-ban alátámasztják, de nem vették figyelembe azokat. A bíró a tárgyaláson elmondta, hogy ez egy olyan eset, amiben az IMEI szakértői, hagy úgy ítélik meg, akkor 3 hónap múlva (mivel ennyi időnek ekll eltelnie a jogerőr emelekdés után) már felülvizsgálják. Az IMEI szakértői szerint sem beteg! Tehát ezért fenn áll a lehetősége, hogy pikk-pakk szabadul az IMEI-ből, mert a bíró szerint ott nem igazságügyi szempontból, hanem a betegsége????szempontjából vizsgálják felül, hogy elengedhető-e! A dolog másik oldala, hogy ha valaki meg akar ölni,és Te tudod az igazságot, és a hatóságok is tudják, mert kiderült minden olyan tény, ami az előre elterveltséget bebizonyította, ( csak a vádiratba érdekes módon nem került bele) akkor szeretnéd, ha a törvény megvédene! Vagy ez hiú ábránd? Egyébként azt remélném, hogy a másodfokú eljárásban lesz lehetőség a bizonyításra. Vagy ne reménykedjek ilyesmiben?

guba # 2009.10.06. 19:15

A kóros elmeállapot büntethetőséget kizáró ok. Mit szeretnél? Egy elmebeteget nem fognak elítélni, de nyugodj meg, nem fog szabadon járkálni, mert egy zárt, erre kijelölt intézetben fogják kezelni, ami sokkal rosszabb, mint egy bv intézet.

angelx # 2009.10.06. 19:03

Kérek Valakit, hogy segítsen!
Pár nappal ezelőtt volt egy bűntető ügyben tárgyalás! A fiam a sértett, emberölési kísérlet a vád! Az eset nagyon érdekes, mert az elkövető alvajárónak mondta magát! Igen, mondta magát, mert arra, hogy aludt – tanúk nincsenek. A nyomozati szakaszban a rendőrség csak jelentéktelen bizonyítékokat foglalt le, azokat, amelyek az előre kitervelt szándékot támasztják alá, azt nem. A lefoglalt bizonyítékok közül is tünt el, pl. egy kulcs, mert a tárgyaláson nem sorolták fel a tárgyak között. Azokat a vallomásokat, amelyek szintén az elkövető bűnösségét bizonyítják nem vették figyelemebe. Az ügyész a vádiratban kizárólag az elmeszakértő??? véleményére alapozva határozta meg a vádat, az esettel kapcsolatban semmilyen körülményt nem vizsgáltak. Azt sem, hogy alvajárva hogyan lehet egy lezárt, perforált, átpántolt kemény fólia csomagolásból kibontani egy kést, majd a csomagolást visszahelyezni abba a szatyorba amiben az elkövető a lakásunkba hozta. És még sorolhatnám a felmerült anomáliákat. A nyomozás befejezése után sem betekintést, sem másolatokat nem kaptunk a nyomozati anyagból.A vádban foglaltak nem mindenben felenek meg a valóságnak, pl. a sértett nem tartózkodd azon a helyszínen amit említ, illetve a sérülésének mértéke orvosi pappírokkal igazolhatóan is súlyosabba vádiratban szereplőnél. Az ügytől elcsatolták és más ügyben tárgyalták az indítékot arra való hivatkozással, hogy másik megyében történt. A tárgyaláson a bíró nem adott szót a sértett képviselőjének, és indítványt sem lehetett tennie. A szakértői véleményre alapozva a tettest felmentették a vád alól. Eddig a pontig az védőügyvéd azt bizonygatta, és nyilatkozta a médiában, hogy súlyos tudatzavarban szenved a védence, majd a védőbeszédben már normális volt, akit haza kell engedni. A kényszergyó­gykezelés ellen fellebbezett. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben a másodfokú eljárásban van-e mód indítványokat benyújtani, és az ügy új vizsgálatát kérni arra való hivatkozással, hogy a körülmények vizsgálata az eljárás során teljesen elmaradt? A fiam még nem nagykorú, de teljesen elkeseríti az amit a bíróságon tapasztalt, azt mondta, hogy Ő nem hisz az igazságszolgál­tatásban, és sajnos azt kell mondjam nálam is nagyon rezeg a léc! Ha valakinek van jó ötlete előre is köszönöm a segítségét!