szomszéd fenyegetés, zaklatás


laeyer # 2009.12.18. 08:30

Ha feljelentette a szüleit, és a többi szomszéd nem tud semmit, akkor a szülei kérjék a rendőrségtől, hogy jelentsék fel a szomszédot hamis vád miatt!

Továbbá, a mondvacsinált indok ellen nem lehet sok mindent tenni. Innentől rossz szomszédság alakul ki, a szomszéd biztos unatkozik, ekkor szokott előfordulni, hogy zaklatja a szomszédot. Amennyiben fenyegetőzik, vagy este zavarja a rendet a bíróságnál, illetve a rendőrségnél kell a feljelentést megtenni!

dareboy # 2009.12.12. 19:21

Sziasztok!
Segítséget, tanácsot kérnék tőletek az alábbi esettel kapcsolatban:
Szüleim egy lakótelepi lakásban élnek, ahol a közvetlen szomszédjukkal 1-2 éve megromlott a vizsonyuk. Sajnos a szomszéd 'családfője' egy nagyon akaratos, kissé rosszindulatú ember. Az utóbbi időben a szomszéd sajátos eszközözeket vetett be szüleim 'ellehetetlenítésére':

  • nyár közepén feljelentették édesapám és édesanyjám azzal az indokkal, hogy 'terrorban' tartják a házat. (Furcsa mód erről a többi szomszéd semmit sem tud, és elég nehéz öregecske szüleimet egy 15 lakásos ház diktátoraként elképzelni). A feljelentésben a szomszéd összes családtagja terhelő vallomást tett szüleimre.
  • a feljelentésben még az említett fenyegetettség mellett panaszt tettek édesanyjámra, mivel állításuk szerint anyám kiskutyája a ház lépcsőházába piszkít.Ez utóbbi esetben többször tapasztaltam, hogy olyan napokon amikor pl a kutyát kivitték a telekre akkor is furcsa 'vizelet' nyomokat láttam jómagam is. Többször láttam ahogy a szomszéd kannával 'nyomokat készít'.

Bár a fenti problémák önmagukban bagatelnek mondhatóak, de sajnos azt tapasztalom, hogy a szomszéd egyre durvább eszközözökhöz nyúl.Azt sem tartom kizártnak hogy akár édesanyám és ellenem is valamilyen mondvacsinálnt indokkal feljelentést tesznek.
Nem szeretném a hétköznapjaimat a szomszéd által gerjesztett hülyeségekre elpazarolni, ezért ezt megelőzendő szeretném tudni, hogy én vagy szüleim milyen jogi eszközökkel élhetnek?
Hogyan tudnánk jogi úton hathatósan éreztetni a szomszéddal hogy ne szórakozzon?
Köszönöm a segítséget előre is,
Péter