Ártatlanságom érdekében mit tehetek?


monalisa1 # 2010.01.06. 17:13

Szia! Régen jártál errefelé...

Főlökött # 2010.01.06. 16:50

Tisztelettel

Volt már ilyen ügyem. Olvasatomban a sértett nem tud semmiről, s a nevében belizingelnek egy személygépkocsit, melyet kb. 2 hónapig talán ha fizetnek. Egy dolgot kell végig gondolni. Ki fénymásolta le a személyi igazolványunkat és hol, mert az a személy is benne van a dologban. Onnan kerültek ki az adataink, majd a nevünkben valaki szerződést kötött egy autókereskedésben. A vevő - felvette az összeget ( eladási árat ), aki általában a kiagyalója a cselekménynek.
Ilyenkor szoktak casco-t is kötni, majd 2 hónap múlva bejelentés érkezik a biztosítóhoz, hogy totálkárossá törték. Biztosító fizet a lízing cégnek....mindenki jól járt, csak a biztosító bukott.

Szóval ez a rövid története van a háttérben vélelmezem.

Nem kell pörögni. A nyomozó hatóság vélelmezem vett, vagy majd fog venni írásmintát. Szerződés - írásminta összehasonlítás szakértő bevonásával. Tiszta ügy. De a szerződést megkötője is benne van a buliban. Szóval nem egyszerű eset, a hatóság oldaláról.

Lökött

csillagpor # 2010.01.04. 20:08

szerintem se kell szolnod semmit,mert még félreértik és te leszel a gyanus.általában probálnak nagyon okos lenni mindenben,aztán teljesen más lesz az egészböl,ugyhogy nyugi,nem kell feltünösködni,az igazság mindenképpen kiderül,igy talán még gyorsabban is,fölösleges körök nélkül

guba # 2010.01.04. 19:43

Az "ártatlanságod" nem szorul bizonyításra, a bűnösséget kell bizonyítani. A te esetedben egyébként sem merül fel bűncselekmény gyanúja. Túl sok teendőd nincsen ebben az ügyben, a cég aki követeli rajtad a tartozást nem végrehajtó, legfeljebb egy behajtó cég, amely kb annyit tehet, hogy felkér téged a fizetésre. Végrehajtáshoz végrehajtható okiratra lenne szükség, az pedig ebben az ügyben nem fog keletkezni, ha valóban nem te írtad alá a szerződést. Neked bőven elég mindig csak nemet mondani.

laeyer # 2010.01.04. 17:53

Nyugodj meg, arra figyelj, hogy a nyomozó hatóság gyorsabban nyomozzon. Általában egy ügyvédet felfogadnál és írnál vele egy "beadványt" komolyabban vesznek. HIvatkozni kellene pár dologra, valamint bizonyítékokat kell megnevezned, amely ennek az ügynek a sajátosságai. Gondolok itt írásszakértőre.

Beljózsef # 2010.01.04. 15:16

Kedves Fórumozók!

Szetetném a segítségeteket kérni abban, hogy szükséges-e nekem bizonyítani az ártatlanságomat vagy ezt bízzam a hatóságra. A gondolatom onnan eredt, hogy hallottam már olyanról , hogy a sértett járt rosszul(mint ahogy idáig én is), mert a hatóság hanyagul végezte a dolgát és a sértett elvesztette a vagyonát(ez túlzás nálam), mivel még lakásom sincs.
Szóval nemrégiben kaptam egy levelet , benne egy szerződéssel, miszernt van egy 4 misit érő gépjárművem,amit hitelre vettem.
Nem értettem így mentem a hitelezőhöz, ők se értették , így még aznap feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen, miszerint visszaéltek az adataimmal.Azóta egyszer voltam a rendőrségen ahol elmondtam ismét , hogy kaptam egy levelet benne egy szerződéssel,amiben az van hogy van egy gépjárművem amit hitelre vettem.És hogy ez nem valós.
Azóta a hitelező cég küldi a felszólításokat , illetve végrehajtó cégnek adta ki.Nekik is magyarázkodnom kellett,odaadtam a rendőrségi feljelentés másolatait.Szóval elég mérges vagyok.Fogalmam sincs ki lehetett és miért de már elég idegesitő.Ráadásul tudom bizonyítani, hogy hol voltam azon a napon, ami a szerződésen szerepel.Azóta már megint küldik a papirokat, hogy fizessek.Szóval nekem furcsa az egész.Kezdem úgy érezni magam ,mint egy filmben ,amikor valakinek tönkretteték az életét hamis dolgokat kreálva.

A kérdésem az lenne , hogy mit csináljak?-
már eszembe jutott, hogy szólók a nyomozónak, hogy kérdezze meg a német tanáromat illetve a autószerviz vezetőtőjét,a páromat na meg egy fogorvost hogy ott voltam -e?Illetve ha jól tudom megtudják nézni a telefonom alapján hol voltam.Tegyem meg ezeket vagy más lépéseket?Azóta beszéltem egyszer a nyomozóval , és mondtam neki , hogy még most is küldik a felszólító leveleket.Engem nem vádol senki semmivel csak a felszólítások idegesitenek.Ezért kérném, hogy informáljatok milyen lehetőségeim vannak.

Köszönettel:József