Súlyos testi sértés


Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.07. 07:45

Kösz, kolléga! És ez még nem is volt minden!

guba # 2010.05.07. 07:11

Sts-nél nincs pénzbüntetés. Ha lenne garázdaság is, akkor már nem lenne mód közvetítői eljárásra utalásra. Egyébként pedig a csoportos garázdaság - aminek a lehetőségére utaltál - alkothat valódi halmazatot a sts-sel.
Első blikkre, ezek.

Zewa # 2010.05.06. 22:03

KBS!

Miért is?
Én még nem nagyon láttam olyat - bár biztos akadt egy-kettő, de sok nem -, aki egy "kis" csonttörésért (bocsánat a sértettől) letöltendő szabadságvesztést kapott volna. Garázdaságot az ügyészség - bár ez is ügyészség függő (lehet cáfolni, de a véleményem, hogy az ügyészség nem egységes ebben a kis országban sem!) - ingen csak próbálja lerázni magáról. Persze tudom, sts. benyeli a garázdaságot....

maradok tisztelettel: zewa

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.05. 10:26

Mennyi hülyeség egyetlen hozzászólásban! Gratulálok!

Zewa # 2010.05.05. 10:06

Ismerve az ügyészséget - szerintem - pénzbüntetésre, legfeljebb felfüggesztettet fog kapni. Persze ez a konkrét ügy függvénye, ugyanis elképzelhető, hogy a többi sértett is tesz feljelentést (pl. könnyű testi sértés miatt magánindítvánnyal él), esetleg kihoznak belőle egy garázdaságot is. Persze, ha nem volt büntetve, akkor akár a közvetítői eljárás is előfordulhat (feltéve, hogy a sértett is akarja). Szóval szerintem nem igazán fog ezért ülni (sajnos)!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.04. 08:52

Pontos tarifát mondani a jóslás kategóriája. (Bár azt mondják, tapasztalt terheltek meglepő pontossággal képesek rá.)
A súlyos testi sértés - minősítő körülmény nélkül - három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha kettőnél többet mérnek az illetőre, az már nem függeszthető fel, a kevesebb igen.

brandoka # 2010.05.04. 08:04

Tisztelt fórumozók!

Egy olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy milyen büntetésre számíthat súlyos testi sértésnél az elkövető? Sajnos egyenlőre még nincs tudomásom róla, hogy volt-e már büntetve, vagy ez lenne az első ügye (igazság szerint örülnék, ha lenne már neki valami...)

A történet:

Május 1. egy kisebb társaság beszélgetett majd ez a személy megjelent és több embert bántalmazott. Kijöttek a rendőrök,(garázdaságért akarták bevinni) de nem vitték mivel az édesapja valami kitalált indokkal "lebeszélte" a rend őreit :S Majd másnap kiderült, hogy az egyik bántalmazottnak két helyen is eltört az állkapcsa és az orvos hivatalból feljelentést tett mivel 8 napon túl gyógyuló sérülése volt. Megtörtént a kihallgatás... Sajnos arról nincs tudomásom, hogy a többi bántalmazott is tett volna valami feljelentést ellene.
Mire számíthatunk? Megússza egy felmentéssel vagy számíthatunk arra, hogy ilyen módon megkeserítik az életét és börtönbe dugják pár évre?

Tudom eléggé általánosan fogalmaztam és sajnos az elkövetőről egyenlőre nem tudom, hogy milyen előélete volt, de általánosságban ha mindkét esetet figyelembe vesszük hogy van priusza és azt, hogy nincs milyen döntésre számíthatunk?

Válaszukat előre is köszönöm!

És elnézést ha néhol érthetetlenül fogalmaztam volna, de olyan indulatok vannak bennem, hogy szinte tehetetlen vagyok...