Társasházi közös udvaron idegenek?


folma # 2010.07.13. 16:56

Tisztelt Jogi fórum!

Egy 94 lakásos társasházban lakom,ahol a társasházhoz kerítéssel és kapuval körbekerített udvar van,ahol játszótér,füves terület és egy kis focipálya van.
A társasház legutóbbi közgyűlésén egyhangúlag megszavazta,hogy az udvaron kizárólag a társasház lakói tartózkodhatnak.Magyarul egyik lakó sem hozhat be "idegent".
Ehhez képest néhány lakó gyermeke a közgyűlési határozatot,ezáltal a lakók döntését semmibe véve behozza a haverjait,idegeneket.Ezzel zavarják a lakók nyugalmát.Sokszor szemetelnek,hangoskodnak.Pedig tisztában vannak a döntéssel,mert mindenki ki lett hivatalosan értesítve írásban a közösképviselő által.A lakók többször felszólították őket,hogy ne hozzanak be idegeneket hivatkozva a döntésre,de sajnos nem veszik figyelembe.Sok lakó fél lemenni az udvarra,mert a lent lévő 14-18 éves fiatalok a felszólításokkor fenyegetőznek és volt már példa rá,hogy a ház előtt közterületen parkoló autó meg lett rongálva másnapra.
A rendőrség többször volt kint,de elmondásuk szerint jogilag nem lehet semmit sem tenni.
Érdeklődni szeretnék,hogy valóban tényleg tehetetlen a rendőrség,igaszságszolgáltatás? Furcsa,hogy az udvar magánterület,legalábbis a ház lakóinak tulajdona,ki is van írva,mégis bárki önkényesen bejön és a felszólítás ellenére nem távozik.
Ha viszont van hatásos jogi lépés,akkor kérem segítsenek ebben.

Köszönöm.