mire számithatok


Htiarw # 2010.08.26. 04:49

Kedves prilu79!

Köszönöm a pozitív hozzáálásod.

  1. Ezek szerin nem ismered a törvényt. Más tulajdonára nem építhetsz. Te mit szólnál hozzá, ha valaki a te telkedre építkezne? Ezt gondold végig inkább mielőtt ócsárolsz másokat.
  2. Ezt nem fejtettem ki az előzőekben, de mi csak annyit kértünk, hogy rakja a saját falára (kb.1m-re van a sarok)a homlokfalára(tűzfalra amúgy is tilos ráadásul ha szomszédra néz az ő engedélyük is szükséges, főleg, ha egybe van építve stb.)
  3. Levélben és szóban, még a segítségünket is felajánlottuk.
  4. Biztos elkerülte a figyelmedet, hogy a mi házukra engedi a vizet( miközbe kihelyezte összetört vagy 30 cserepet a tetőnkön), amit bár szintén nem fejtettem ki, a mi padlásunkra folyik be a béna elvezetés miatt és idén kezdett el beázni a plafon. (ezért voltunk az önkormányzatba, hogy legalább erre kötelezzék meg a cserép kifizetésére, de mivel több mint 1 év eltelt (nem vettük észre időben, mert nem gondoltuk, hogy ilyenre képes valaki), nem tudtak velünk érdemben foglalkozni, mert ha hozzányulunk, akkor minket büntetnek meg mivel most már tudomásuk van róla meg látták, a fényképeket amiket csináltunk balblabla-NA, ez milyen magyar mentalitás?)
  5. A légkondi egyszer már kigyulladt, és csoda, hogy nem égett le a mi házunk.
  6. A tulajjal mindez meg lett beszélve, tehát nem értjük , hogy most mi is a problémája.

Tehát szinte mindent tudunk papírokkal, tanukkal bizonyítani.

Ha ezek után is a véleményed mellett vagy, akkor csak szánni tudlak.

prilu79 # 2010.08.25. 20:21

nem tudom mit zavar egy klíma neked gondolom nincs hát nehogy már a szomszédnak legyen!remélem meg kapod a büntetésed az irigységedért! igazi magyar mentalitás!

kovacsz # 2010.08.25. 17:28

Ahogy írod. Többek között bírtokháborítás, ill. kártól függően rongálás szabsértés vagy vts.

Htiarw # 2010.08.25. 15:17

Tisztelt Jogi Fórum!

Jogi tanácsot szeretnék kérni. Osztatlan közös telken, a szomszédom évekkel ezelőtt egy légkoniciónálo egységet épített a tűzfalára a mi házunk tetejének közvetlen közelébe a vizet pedig a mi tetőnkre folyatta. Már azonnal jeleztük, hogy mi ezt nem engedélyezzük, de nem érdekelte, önkormányzatból elküldtek stb...2 év után, sikerült megállapodni(írásban), hogy aug.15.-ig leszereli vagy ha nem akkor mi szereljük le neki segítségként(ez utóbbi csak szóban hangzott el). Se szóba se írásban nem ellenkezett. 21-én leszedtem(akkor értem rá, amúgy meg egy másik házába költözött át), sem rongálás sem más kár nem történt. (a légkoniban már amúgy sem volt gáz). A mai nap 2010.08.25-én kihívta a rendőrséget és feljelentett, miszerint, mi jogtalanul leszedtük, a gázt belőle leengedtük stb.és minimum 100eFt követel tőlünk(a hivatalos leszerelés max20eFt-ba kerül a legdrágább helyen). Sőt, a rendőrök előtt azt állította, hogy a pénteki nap akarta leszereltetni. Mivel nem tudjuk a szavunkon kívül bizonyítani majd, hogy a beleegyezésével szedtük le és ő már leengedte belőle a gázt, kíváncsiak lennénk, hogy mire számíthatunk az ügyben?

Válaszukat előre is köszönöm.

ObudaFan # 2010.08.19. 12:34

Még azt kérdezném, hogy az ő esetében szerepe lehet a közvetítői eljárásnak?

Igen.

És a hölgy javára írható, hogy az ellen,– aki feljelenti – rendőrségi feljelentés lesz folyamatban – nem ez az ügy miatt, hanem egy más gazdasági ügy miatt?

Nem.

Adro21 # 2010.08.18. 16:23

Köszönöm ObudaFan a választ.
Még azt kérdezném, hogy az ő esetében szerepe lehet a közvetítői eljárásnak?
És a hölgy javára írható, hogy az ellen,- aki feljelenti - rendőrségi feljelentés lesz folyamatban - nem ez az ügy miatt, hanem egy más gazdasági ügy miatt? És ez az ügy miatt is be fogják hívni, hogy miféle ellenőrzés volt az intézményben, ha ez megtörténhetett?
Gondolom azért a hölgy mellett szólnak az enyhítő körülmények, ami miatt lehetséges lenne a felfüggesztett?

ObudaFan # 2010.08.18. 14:19

Reménykedhet. Lehet ez letöltendő is, meg felfüggesztett is.

Adro21 # 2010.08.18. 11:42

Üdvözlöm!

A következő esetben kérném tanácsát:

Egy hölgy kb. 3 milliót sikkasztott egy olyan munkahelyen, ahol semmiféle ellenőrzés nem volt, minden a hölgy kezében futott össze.
Persze ez nem mentesíti a dolog alól - de egy megkérdezett ügyvéd azt mondta, - hogy lehetőséget adtak a dologra.
A hölgy önként vallotta be, büntetlen előéletű, családanya, és a kárt megpróbálja visszafizetni. Azonkívül nem veszélyes már a társadalomra, mert a köv. hetekben fog szülni, tehát a munka világába nem mostanában tér vissza.
Lehetősége van felfüggesztett bünetést kapni? Az sem érdekelné,ha a hivatásától örökre eltiltanák, vagy örökre felfüggesztett lenne a büntetése, csak ne zárják be.
Régebbi sikkasztási eseteket nézve, és abból levonva a tanulságot, általában több tízmilliós sikkasztás esetében letöltendő a büntetés.
Pl. 43 milliós sikkasztásért 2 év 6 hónap, 7 milliós sikkasztásért 2 év 4 évre felfüggesztve.
Reménykedhet a hölgy egy fefüggesztettben?

Köszönettel

ObudaFan # 2010.08.05. 09:18

Nem mindenképpen.

Rawel # 2010.08.05. 04:04

Üdvözlöm!

Egy rokonom ügyében érdeklődnék.
Munkahelyén sikkasztás gyanúja áll fenn, ami valószínűleg, hogy be is fog bizonyosodni.
Nem kis értékű, hanem kb.1,5 m.Ft értékben.
Mire számíthat?
A hölgy büntetlen előéletű, 7. hónapos terhes, azonkívül van még egy kiskorú gyermeke.
Kaphat -e felfüggesztettet, vagy mindenképpen letöltendő börtönt kap-e?
Válaszát várva tisztelettel

geri123 # 2010.08.04. 15:17

Tiszteletem!

A kérdéses eset egy hipermarketben történt, ahol ismerősöm diákvezetőként dolgozik, az áruházzal nincs jogviszonya.

Mivel sok lopás történt a dolgozói szekrényekből, a biztonságiak kihelyeztek egy próbaszekrényt, aminek tartalmát a kihelyezéskor fényképen rögzítették. A szekrényben volt egy 500ft-os bankjegy, a sorszámát felírták. Ismerősöm délelőttös volt, két nappal ez után. Az áruházban lehetőség van a munkaidő elején egy fél órára kimenni vásárolni. Egyik diákja megkérte, hogy vegyen neki élelmiszert, amiért cserébe adott egy 500ft-os bankjegyet. Mielőtt ezt megtette volna, elküldték, hogy nézzen szét a szekrényekben, diákok által ottfelejtett holmik után. A kérdéses szekrénybe is benézett, erről kamerafelvétel is készült. A vásárlás után 1-2 órával megtalálták a sorszámozott bankjegyet a kasszánál, ahol fizetett, így rá szeretnék bizonyítani a lopás tényét. Nem ő követte el, saját bevallása szerint nem is látta már ott a pénzt a szekrényben aznap reggel. Rendőrségi ügy lett belőle, felvették a jegyzőkönyvet, amelyben nem ismerte el a szabálysértést. A történethez hozzátartozik, hogy van haragosa a helyen, aki már próbálkozott kisebb stílű dolgokkal.
A biztonsági kamera felvételén nem látszik egyértelműen a lopás ténye, csak az, hogy benyúl a szekrénybe, és szétnéz, ahogy arra utasították. Fénykép a szekrény tartalmáról csak a kihelyezés napján készült, utána nem. A bankjegyről ujjlenyomatot az én véleményem szerint már nem lehet venni, mert sokan összetapogatták.

Ismerősöm gondolkozik rajta, hogy elismerje-e amit nem tett meg, mert mondogatták neki, hogy minden bizonyíték ellene szól, és ne várja meg amíg bíróságra kerül az ügy, mert így kisebb lesz a szankció.

A kérdésem az lenne, hogy a bíróságon ilyen megrendezett (és szerintem több sebből vérző) történet alapján rá lehet-e bizonyítani a lopást?

ObudaFan # 2010.08.02. 12:27

A pontos mértéke a büntetésnek annyi mindentől, még a bíró szubjektumától is függ, hogy ezt lehetetlen megmondani. Férjed meg kérjen enyhítést: próbára bocsátást, vagy megrovást.

brutusz # 2010.08.02. 12:03

Tiszteletem Jól írtam le az összeget 200000ft pénzbüntetést kapott de egy évre felfüggesztve.Gondolom ha egy éven belül csinál valamit ki kell fizetnie.Most másodfokra került az ügy nem gondoltam hogy egy megfenyegetés ilyen sulyos büncselekmény?Mire számithat másodfokon????? Várom válaszát

kovacsz # 2010.08.02. 06:40

Mi van felfüggesztve?

kovacsz # 2010.08.02. 06:39

Ennyiért már nyakon is lehetett volna vágni :-) Nem "csak" 20.000 ?

brutusz # 2010.08.02. 04:19

Tisztelt jogász úr .Nekem sajnos az a problémám az önkormányzatnál dolgoztam és olyan munkát kaptunk hogy egy fás területet kellett kipucolnunk.Az egyik lakó belekötött hogy mit keresünk ott erre a férjem azt mondta menjen be a hivatalba majd ott megmondják.Szóváltásra került a sor mire a férjem azt mondta menj innen mert nyakonváglak.Rendőrségi majd bírósági ügy lett belőle fenyegetés miatt.Első fokon 200000ft büntetés 1 évre felfüggesztve.Az illető fellebezett nem tudom mire számithatok?Egy ilyen szó miatt hogy ha találkozunk nyakonváglak.Ekkora büntetést kapni.mi jöhet még?Válaszát előre is köszönöm