nem bűnügy?


zuluma # 2010.09.16. 18:17

Köszönöm, mgepróbálom a személy elleni erőszakos cselekményes zaklatást, hátha...

ObudaFan # 2010.09.14. 19:33

Lehetett azért ez zaklatás. 8 napon belül élhetsz panasszal. Ha azt is elutasítják, ügyvédi segítséggel pótmagánváddal élhetsz.

zuluma # 2010.09.14. 18:41

T. Ügyvéd úr! Bérelt lakásban lakom, a tulajdonos egy ír cég, melynek nevében egy kétes meghatalmazással egy magyar megbízott tevékenykedik. Hosszú időn keresztül, kérésünk ellenére, számlát nem adott, az általa beszedett közüzemi díjakat a szolgáltatónak nm fizette be, ezért rendszeresen ki akarták kapcsolni a gázt, villanyt. Az épüület pincéjét és az udvart 'romkocsma' címén bérbe adta, a házban éjjel-nappal mentek a bulik, hajléktalanok lepték el az épületet, stb. Ezt elunva, egy "spontán lakógyűlés" során a bérlők, köztük én is, követeltük, hogy számoljon el az átvett pénzünkkel, és szüntesse meg a lehetetlen viszonyokat. Az illető személy néhány nappal ezt követően sms-ben kérte, beszélni szertűetne velem. A megbeszélt időpontban meg is jelent, én udvariasan beengedtem, leültettem. Egy idő múlva az övtáskájából egy pisztolyt kapott elő - én kis híján infarktust kaptam - és felém tartotta a fegyvert. A köztünk levő távolság kb egy méter volt. Rémülten megkérdeztem,ez igazi fegyver-e, és hogy miért teszi ezt velem. A kérdés első résézre nem válaszolt, csak nyűjtotta felém, és többször azt mondta, vegyem el. Irtózom minden fegvyertől, nem vettem el. Ekkor ő lecsapta elém az asztalra, és közölte, nem engem fenyeget, hanem a (szintén ebben az épületben lakó, és vele összeveszett) fiamnak szól a ez, és mindenkinek a házban, aki vele nem megfelelően beszél, mivel megváltozott a törvény, és ő ilyen esetben bárkibe belelőhet. Kis idő múlva elment, a mai napig nem emlékszem, mi történt attól kezdve, hogy ezt elmondta. Természetesen feljenetést tettem. A rendőrség még aznap innen, a házból vitte el, a fegyverrel együtt, melyről estére kiderült, 'csak' gázpisztoly.
A feljelentést szembesítés követte, ahol az illető elismerte a történteket, azzal a finomítással, hogy nem tartotta felém a pisztolytm egyebekben valóban ez történt.
Mielőtt hozzám jött volna, beadta a fegyvertartás engedélykérelmét, amit a fenti történet után kb másfél hónappal meg is kapott.
A nyompzás, illetve ügyészi vélemyén szerint azonban az ügyet bűncselekmény hiányában lezárták. Mivel "bebizonyosodott',hogy az illető nekem csak megmutatta a fegyvert, mintha én arra kiváncsi lettem volna. 62 éves, a alkásban egyedülélő szellemi szabadfoglalkozású filosz vagyok. Olyannyira fegyverutáló, hogy a fimanak sem adtam a kezébe kisgyerekkorában még játékpisztolyt sem. Az ügyészséget vajon miért nem érdekelte a valóság? Hová fordulhatok igazamért, mivel úgy érzem, igen erős jogsérelem ért a hatóságok ezen döntésével. ez az ember most a rendőrségtől és az ügyészségtől kapott szabad kezet a fenyegtédre, mások megfélemlítésére,hiszen ketten voltunk, és ezt most ilyen szépen elrendezték. És ennek az emberbek megadták a fegyvertartási és viselési engedélyt. Köszönettel