Igazságügyi szakértői vélemény


Ria72 # 2014.02.03. 09:28

Tisztelt Agent Cooper!

Köszönöm, a választ!
Az a baj, hogy eddig hittem neki. Most jött el az a pont, hogy bebizonyosodott, hogy minden amit mondott rosszra vezetett.

Ezért szeretnék itt segítséget kérni.

Köszönettel:
RI A

wers # 2014.02.03. 11:33

Elmeorvosi szakértő... na ettől mentsen meg jóég.
Szerintem bűrkiről meg bírják állapítani, kisebb-nagyobb mértékben zizzent.
Párom utólag egy hétig nevetett a vizsgálaton, mikor vissza akarta kapni a jogsiját. Úgy febossszantotta a doktornőt, hogy hajszál híjján nem akarta aláírni a papírját. (na, akkor annyira nem nevetett) Pedig ő csak kicsit zizzent.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.03. 12:32

Ha büntetőügyben minősítenek beszámíthatatlannak, az előny. Büntethetőséget kizáró ok ugyanis.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.09. 18:39

Naná.

Dr.Attika # 2015.03.09. 19:28

Büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 70/B.§ (2) bekezdés, (5) bekezdés.

ezsuzsa # 2015.04.26. 04:06

A kérdésem hogy van-e lehetőségem megtámadni a szakértői véleményt, vagy az igazságügyi orvosszakértőt valamilyen hatóságnál? Ugyanis messzemenően eltér a szakértői hivatás szabályaitól. Klinika által diagnosztizált betegség meglétét kétségbe vonta, értékelésnél nem az előírt rendeletet alkalmazta.
Nem beszélve arról hogy folyékonyan hazudott, olyan vizsgálatokra hivatkozva amelyeket el sem végzett, olyan megállapításokat tett amelyek teljesen ellentétesek egy klinika által megállapítottakkal.Sajnos ezek elhangzását bizonyítani nem tudom, mert jegyzőkönyvbe nem kerültek, de elegek voltak arra, hogy a bírót meggyőzzék. Jogerős ítélet született, egészségkárosodás ügyben.

gabexa # 2015.05.18. 17:09

Üdvözlöm !
A bíróság elrendelte az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot, büntetőügyben. Azt vizsgálnák, (ha jól tudom) hogy a cselekmény elkövetésekor beláttam-e annak következményeit. Érdeklődnék, hogy milyen szakember végzi a vizsgálatot és hogyan zajlik ? Mennyi ideig tart, kell e vinnem korábbi pszichiátriai leletet.
Előre is köszönöm !

dorka11 # 2015.09.09. 19:52

Szép estét mindenkinek!

Kérdésem: ingatlan forgalmi értékének megállapitásakor szakértő számolhat-e forgalmi értéket lakhatási engedéllyel nem rendelkező épületre, épületrészre? Fennmaradási engedélyt sem kaphat, mert az épitési szabályoknak nem felel meg.

A válaszokat előre is köszönöm.

Plasma # 2017.03.30. 07:25

Üdvözlet!
Az alábbiakban kérném a segítségeteket. Röviden a sztori.
2015 év végén elütöttek és ezzel kapcsolatban a rendőrség most jutott el addig a pontig hogy nyomozást folytat. Az elkövető is megvan, nyomozni nem kellett az ügyben. Az hogy miért huzódott eddig az most lényegtelen. Szóval amikor elütöttek ráestem a térdemre ami valószínűleg akkor megsérülhetett mert azóta is fáj. A rendőrség igazságügyi orvosszakértőhöz kíván küldeni (eset minősítése miatt) de előtte megkértek arra, hogy menjek el és csináltassak a térdemről egy MR felvételt. Eddig okés, nincs ezzel gond, elmegyek egy vizsgálat és felvétel erejéig. A háziorvosom azt a tájékoztatást adta, hogy lehetséges hogy az MR röntgen ilyenkor nem ingyenes hanem azért 30-50 ezer forint közötti összeget fizetnem kell.

Kérdésem:

1. Mi történik abban az esetben ha nem vagyok hajlandó fizetni, nincs felvétel, az igazságügyi orvosszakértő nem tud véleményt adni? Van e rám nézve negatív következménye ennek?

Előre is köszönöm.
P.

Immaculata # 2017.03.30. 07:27

Igen. Nem tudod érvényesíteni a károdat.

Plasma # 2017.03.30. 07:33

Miért ne tudnám? A biztosító fizetni fog feltehetően, itt az a kérdés, hogy ha 8 napon túl gyógyuló lett volna akkor nem szabálysértés hanem bcs.

Immaculata # 2017.03.30. 07:43

Ha az orvosszakértőnek nincs MR készüléke, - valószínűleg így van, kórházak is küldik a betegeket oda, ahol van - akkor pontosan nem tudja megállapítani, hogy a betegség maradandó, vagy mennyi idő után gyógyuló.

Immaculata # 2017.03.30. 07:45

Ehh. Szóval 2 éve fáj, de szerinted 8 napon belül gyógyuló.

Rendben.

Majd más.

ajsaMK # 2017.03.30. 08:27

Plasma,

Arra nem kötelezhető a beteg, jelen esetben Te, hogy bármilyen vizsgálatnak alávesse magát. Másrészt, ha segíteni szeretnéd a nyomozati munkát vagy szakértő munkáját, akkor elmész vissza az akkori kezelőorvosodhoz vagy más mozgásszervi betegségekkel foglakozó szakrendelésre a panaszaiddal, és ott tudnak adni beutalót (a háziorvos nem fog tudni). Meg is beszélheted velük, hogy ezt javasolták a rendőrségen, bár nyilván a vizsgálat indokoltságáról és ezzel együtt arról, hogy kér-e MR-t a szakorvos fog dönteni. Másrészt, ha nem lesz MR, akkor a szakértő abból fog dolgozni, ami van, legfeljebb nem fog tudni határozott véleményt adni.

drbjozsef # 2017.03.30. 09:35

Plasma,

az MR vizsgalatra 4-6 honap a varolista.
Ha kifizeted, akkor maganuton 2 nap.

De utobbi esetben, lehet, nem fizet a biztosito, de ha be akarod vasalni rajta, perben szerintem lehet. Ha par het lenne a varakozas, akkor azt mondanam a biztosito helyeben, hogy annyit varhatsz, a nyomozas se tul gyors, de igy nem. Rogzitsd esetleg, ha kersz idopontot, hogy mennyit mondanak, ha tobb honap, en a helyedben megcsinaltatnam, es utana levernem a biztositon.

Plasma # 2017.03.30. 09:39

Immaculata:
Amiért faj az nem biztos hogy 8 napon tuli sérülés.
Azért gondold át a válaszod és a stilusod.

Plasma # 2017.03.30. 09:41

ajsaMK
Mivel közel 2 év eltelt a szakértő nem fog 100% ban arról nyilatkozni, hogy ez a fájdalom a két évvel ezelőtti baleset eredménye, ezt már a rendőrség közlte, hogy szinte biztos hogy nem várható ez a szakértői vélemény.

Plasma # 2017.03.30. 09:43

drbjozsef:

Ezt gondoldom én is, hogy ha lezárul az ügy és a kezemben lesz a bírósági ítélet akkor majd benyújtom a számlát a biztosító felé, hiszen már volt kárszakértő tőlük, van is közel 200ezer forint kár. Plussz egy tétel a részemről.

Immaculata # 2017.03.30. 09:56

Plasma

Kérdezni jöttél, én pedig szakszerűen válaszoltam.

Minden mondatodban kijelentesz és okoskodsz, ami nem egyenlő a kérdéssel.

Minek jöttél ide, ha kész válaszaid vannak? (Bár megjegyzem mind rossz és tévedésen alapul.)

Eszemben sincs többet segíteni, a kioktatást pedig kikérem magamnak!

ajsaMK # 2017.03.30. 10:11

Plasma, igen, azt már nem akartam írni, hogy kérdés, mit lehet az MR-rel bizonyítani. Ez mindig attól függ, összességében mit igazolnak az orvosi leletek.

Plasma # 2017.03.30. 11:02

Immaculata
okés

rzsr # 2018.01.16. 05:58

Tisztelt Jogászok!
Garázdaság miatt kihallgatott a rendőrség, rabosítottak is. Azt mondta akkor a rendőr, hogy átadja az ügyészségnek. Erre tegnap hív, hogy jövő héten igazságügyi elmeszakértőhöz kell mennem. Én ezen nem szeretnék megjelenni, azt mondta, akkor elővezettet. Kérdésem, mi történik, ha nem működök együtt a szakértővel, nem szólalok meg?

nonolet # 2018.01.16. 08:56

Rosszul jársz...

Gerin # 2018.03.03. 07:00

Üdvözlet! Segítségre lenne szükségem!
Egy számomra komoly és bonyolult kérdéssel fordulnék önökhöz.
Édesanyám stroke-on átesett személy.
Félig lebénult és sajnos nem bírta agyilag feldolgozni.
Bevitette a magát a háziorvos segítségével tavaly ősszel az elmeosztályra.
Ott 2 hónapig volt, de rászoktatták a pelenkázásra és fekvő beteget csináltak belőle.
Mikorra hazaengedte az orvosa már nem tudtam olyan szintű ellátást biztosítani neki mint előtte.

  • ami szolgálta volna az egészségét. Én mint gondozója sajnos kiégtem és depressziós lettem.

Testvérem segített elhelyezni egy elfekvőbe, (Ápolási osztály) Azon a fizetős ápolási osztályon van most ahol a központi kórház is van. Csak külön épület.
Találtunk neki egy Pszichiátriai Betegeknek fenntartott komoly Otthont!
De az intézménynek szüksége van az édesanyám igazolásaira, főként a / pszichiátriai szakvéleményére. Írják, hogy (pszichiátriai szakvéleményt is csatolni szíveskedjenek, ha demens / pszichiátriai részlegre kérik az elhelyezést. )
A pszichiátriai osztályon a kezelőorvosa ezt nem hajlandó nekem és a családomnak kiadni.
Elküldött minket. Így nem tudjuk átvitetni édesanyámat amíg ez a papír nincs meg.

Hogy tudnánk ezt kikérni? Beszerezni?
Hol kaphatom meg, mikor köteles kiadni és kinek/kiknek?
A háziorvos kikérheti a részünkre?

Kérnék segítséget ez ügyben önöktől.
Várom mielőbbi válaszukat. Köszönöm.

Meryl # 2018.06.04. 08:19

Tisztelt Fórumozók!

Egy ismerősöm paranoid skizofrénia betegségben szenved, gyógyszeresen kezelt jelenleg 8- hónapja már rendben van, de egy kórház pszichiátriai osztályának zárt részlegén tartják súlyosan elmezavaros betegek között.Teljesen elzárva a világtól, Indokolatlanul.Jelenleg részleges gondviselés alatt áll, de ahhoz hogy kiengedjék, igazságügyi pszichiátriai szakvélemény kell. Akit a bíróság kirendelt, annak véleményét nem fogadtuk le, mert a kórház főorvosa által kiállított dokumentumból állította ki a véleményét-ami a beteg további sorsára nézve kedvezőtlen.
Az új tárgyalás szeptember elején lesz, addig kell új szakértői vélemény. A beteget addig is a zárt osztályon tartják-indokolatlanul.
Tud valaki ajánlani olyan független igazságügyi pszichiátriai szakértőt-akit mi bíznánk meg? Köszönöm!