Mire számíthatok?Súlyos testi sértés


ObudaFan # 2014.11.24. 16:06

boney

Súlyos testi sértés, ha nem voltál még büntetve, viszonylag nagy valószínűséggel megúszható pénzbüntetéssel és akkor az erkölcsid tiszta marad.

boney # 2014.11.23. 15:39

Tisztelt forumozok! A problemam a kovetkezo... mentoskent dolgozom, tegnapi nap folyaman sajnos egy hazi buliban verekedesbe keveredtem, ahol egy uriembernek utesbol adodoan letortem az egyik fogat, most azzal f3nyegetozik , hogy latleletet allittat ki es fel jelent... az allasom nem szeretnem elvesziteni, ez az eletem... mire szamithatok?? Segito valaszukat koszonom!!

Agent Cooper # 2014.04.22. 08:53

Kedves BETTINA BULL!

Ez az eset semmilyen anyagi megterhelést nem fog jelenteni Önöknek, mivel a barátja a sértett. Amennyiben az elkövetőt súlyos testi sértés miatt jogerősen elítélik, abban az esetben az Ön barátjának lehet kártérítési igénye az elítélttel szemben.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

BETTINA BULL # 2014.04.21. 11:35

Jó napot kívánok, KÉREM SEGÍTSENEK!

19 éves lány vagyok, a barátom (sértett) 23 egyikünknek sincsenek szülei, és nem tudom kitől kérhetnék tanácsot. Barátom börtönben van 1 évet kapott. (nem erőszakos cselekmény miatt) Pénzem nincs ügyvedre, mert így is szinte minden keresetem beküldöm neki és az sem elég. AZ ÜGY: Kapott a szájara akkorát minden provokáció nélkül ,hogy az szétnyílt neki ,nagyjából lekezelték a dokik, persze nem rendesen (úgy ahogy a raboknak szokták..) de maradandó sérülése lett,csúnyán a heg is meg fog maradni neki és az arca is eldeformálódott (orvos mondta)
  • nem tett feljelentést mert az ott bent veszélyes ,hanem azt mondta neki ment az ajtónak, de később a többieket kihallgatva kiderült hogy testi sértés volt.ezért elindították a feljelentést hivatalból
  • mi ilyenkor mi fog történni?
  • NEKÜNK ez milyen anyagi megterheléssel fog járni?

KÉREM SEGÍTSENEK,NEM ÉRTEK A JOGI ÜGYEKHEZ MI A MENETE. TISZTELETTEL: Bettina

Agent Cooper # 2014.02.26. 07:44

Kedves Perika8888!

A súlyos testi sértés hivatalból üldözendő bűncselekmény, azaz nem szükséges a sértett feljelentése a büntetőeljárás megindításához. Ebből az is következik, hogy a bűnösség megállapítása esetén annak ellenére büntetést fog kiszabni a bíróság a terheltre nézve, hogy Ön nem szeretné a megbüntetését.
Viszont amennyiben a terhelt elismerte a cselekmény elkövetését, abban az esetben lehetőség van az eljárás legfeljebb hat hónapi időtartamra történő felfüggesztésére és közvetítői eljárásra utalásra, amennyiben ezt mindketten kérik. A sikeres közvetítői eljárást követően a büntethetőséget megszüntető ok miatt az eljárást megszüntetik (feltéve, hogy a terhelt a súlyos testi sértés nem minősített esetét követte el).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

ObudaFan # 2014.02.25. 20:22

Ha hozzátartozó vagy, akkor persze élhetsz a mentességi jogoddal, és ha eddig sem tettél vallomást, akkor ez a bizonyíték kiesik. De ha van a hatóságnak más bizonyítéka, akkor ez nem akadálya a nyomozás folytatásának.

Perika8888 # 2014.02.25. 15:03

T. Fórumozók!
Mire számíthatok, ha mint sértett "mentességi jogaimat érvényesítem" lesz a válaszom a bíróságon. Közeli hozzátartozónál állítólag ezt mondhatom, vagyis nem vallok ellene. Őt megbüntethetik-e így is, vagy ejtik az ügyet?
Vagy még a rendőrségi szakaszban lévőnél írjak a rendőrségnek levelet, szóban már lemondtam a feljelentésről, csak más szavakkal, de úgy tűnik, mégis tovább vitték.
A válasz elég SOS-ben kéne, szorít a határidő.
Köszönöm


Egyeneságon örököltem egy ingatlant. Kérdésem, hogy férjem korábbi házasságából született gyerekei is jogosultak lesznek-e erre az ingatlanra?

Perika8888 # 2014.02.25. 10:31

Tisztelt Fórumozók!
Súlyos testi sértésnél a rendőségi kihallgatás után (ott már kihallgatáskor kértem a feljelentés eltekintését), a bíróságon kérhetem-e azt, hogy mentességi jogommal élek közeli hozzátartozóra való hivatkozással, és akkor teljesen lezárják az ügyet büntetés nélkül? Nem szeretném, ha a jelenlegi vádlottat megbüntetnék Vagy újból menjek be a rendőrégre és ezekkel a szavakkal kérjem? Vagy ha már ott megtettem, várjak? (Még március 15-ig a rendőrségnél lehet az ügy.)
Köszönöm a válaszokat.


Egyeneságon örököltem egy ingatlant. Kérdésem, hogy férjem korábbi házasságából született gyerekei is jogosultak lesznek-e erre az ingatlanra?

ObudaFan # 2013.08.13. 14:17

Megrovás, esetleg próbára bocsátás.

Dimas # 2013.08.13. 10:37

Tisztelt Válaszadók!

A napokban egy kispályás foci meccsen vettem részt, az eredmény szoros volt, utolsó percekben közel kerültünk az egyenlítéshez egy rúgott gólt követően. A labdáért nyúltam, hogy egyből tudjuk kezdeni a középkezdést. Az ellenfél játékosa megragadta a labdát nem adta oda, végül sikerült kivenni a kezéből, amikor megfordultam ütést éreztem a tarkómon ezt követően megfordultam és visszaütöttem. Az fiatalembernek felrepedt a szája, és azzal fenyegetőzött hogy feljelent. Ha megteszi a feljelentést mire számíthatok ?

oriontronic # 2013.08.12. 20:37

Miért lenne fake?

Véleményem # 2013.08.12. 20:01

Érdekeseset

Ha tettek feljelentést, vagy akkor volt rendőri intézkedés akkor lehet belőle valami. Ha csak a kórházban adták le a sztorit, akkor a kórház értesíti a rendőrséget és szintén lesz belőle valami...
Ha a megvert gyerek nem volt kórházban és senki más nem szólt a rendőrségnek, meg a gyerek sem szól X időn belül akkor nem lesz semmi.
A vipera már mellékes hogy használtad vagy sem ( amúgy sem hordhatnád szerintem ), az jobban számít hogy lett e 8 napon túli sérült vagy esetleg mennyi tanú van, kik botránkoztak meg ebben stb...
Számíthatsz rendőrségi megkeresésre...
Ha lesz tárgyalás akkor te leszel terhelt, nem ártana ott lenned...
Ügyvéd egyéni probléma, ahogy érzed...

Az hogy mit adnak érte sok mindenen múlik... ( így elsőre be kéne zárni ilyen nem normális embert... )

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.12. 19:35

Fake

Érdekeseset # 2013.08.12. 18:14

Tiszteletem!

Egy kávézó asztalánál ült 2 sráccal egy volt barátnőm (aranyos, mindig is jóban voltunk).
Oda mentem, barátságos voltam, mondtam fizetek egy kört... erre a pasija beszól "Húzz a pi..ba, szétverem a fejed!"
Ideges lettem... láttam a lányon, hogy fél, úgyhogy leültem. A pasija ordított, hogy ő a helyi "alfa bűnöző", és leöntött valamivel - erre én 3* arcba ütöttem (a földön feküdt, orra-szája kicsit vérzett), erre a barátja bement a kávézóba és kijött még 2 emberrel.
Ekkor kicsaptam egy viperát - így már nem akartak rám támadni, eljöttem.

Kérdés, hogy mi lehet belőle? Szerintem eltört az orra, és felrepedt a szája (egyiket sem lehet orvosilag kezelni, szóval költségekről nincs szó).
Tudom, hogy nem lehet viperát hordani az utcán, de végülis nem ütöttem meg vele senkit...

  1. Számíthatok rá, hogy megkeres a rendőrség?
  2. Ha bírósági tárgyalás lesz, arra muszáj elmennem?
  3. Beszéljek ügyvéddel?
  4. Mit szoktak ilyenért adni (pénzbirság, felfüggesztett, letöltendő,...)

Válaszokat előre is köszönöm.

Agent Cooper # 2013.08.01. 09:23

Kedves Gooseman!

Valószínűleg a tanúvallomások és az orvosszakértői szakvélemények alapján fogja megállapítani a történeti tényállást a bíróság. Mindenesetre az mindenképpen biztató, hogy az Ön esetében feljelentést tett a kórház, míg a másik esetben nem.
De ettől függetlenül nem árt felkészülnie, mert a másik fél is ezt fogja tenni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gooseman # 2013.08.01. 07:09

Kedves Cooper!

Amit tudok, hogy másnap ment be feljelentèst tenni mivel a kórház nem èrtesitette esetèben a rendőrsèget csak látleletet kapott. Esetemben a kórház hivatalból feljelentèst tett mivel az arccsonttörèsem 8 napon túli ès a szándèkosság miatt is. Mondjuk ez az egèsz 4 napja törtènt. Annyi mèg hogy a rendőrsèg lefotózta a helyszint.

Agent Cooper # 2013.07.31. 15:05

Kedves Gooseman!

Hogyan indult a rendőrségi eljárás? Volt helyszíni rendőri intézkedés? Kihallgatták-e már, ha igen, akkor milyen minőségben?
Csak néhány kérdés, amelyekre való válasz ismerete nélkül nem lehet még csak hozzávetőlegesen sem várhatóságot mondani.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gooseman # 2013.07.31. 07:03

Köszönöm.

Legalább egy válasz amiben infi is van.

Gabicsek # 2013.07.30. 21:22

Ha nyomozás lesz, orvosszakértő a sérüléseiből meg tudja mondani, hogy azok a sérülések ütéstől vagy eséstől keletkeztek-e. A te sérüléseidre is tud nyilatkozni, hogy mitől keletkezhetett a törésed. Elképzelhető, hogy mindkettőtök ellen indul eljárás, majd a nyomozás kideríti, mi történt.

Gooseman # 2013.07.30. 15:03

Nem magamat vèdtem, kèrdeztem mire számíthatok...
Csak leírtam az esetet a tisztább látás èrdekèben...

Igaz a kèrdèsemre nem kaptam választ... :(

monalisa1 # 2013.07.30. 12:52

Nem itt kell magadat védeni hanem erről a bíróságot próbálni meggyőzni. A tanúvallomások pro és kontra sokat jelentenek...

Láttam én már olyant hogy a részeg a saját lábában megbotlott és olyan szerencsétlenül esett el, hogy a járdán egy beton virágtartóba beverte a fejét - és következményként néhány hét mulva meghalt. (5 méteres körzetben nem volt senki.)

Gooseman # 2013.07.30. 10:49

Kedves monalisa!
Mint irtam: nem törtènt ütès!!!
Láttam mikor elesett ès mentem segiteni erre engem ütöttek le...
Mivel azt hittèk èn bántottam.
Megjegyeznèm èn józan voltam...

monalisa1 # 2013.07.30. 10:28

Tudod, azért meg valaki ittas nem biztos hogy "akkorát" esik, lehet hogy a pofonod besegített...

Gooseman # 2013.07.30. 09:29

Üdvözletem.

Kèrdèsem lenne, hogy ellenem feljelentèst tettek olyan okkal, hogy megütöttem valakit - nem törtènt ilyen - aki eredetileg elesett ès betört a feje. Igaz egy ismerőse engem rögtön leütött ès eltört az arccsontom.

2en voltunk az elesèsnèl jelen, ő erősen ittas volt, de mègis van egy fő tanu állítólag. Arra hogy engem leütöttek több tanu van. Kèrdèsem lenne mivel számolhatok ilyen esetben?
Előre is köszönöm a választ!

iboly4 # 2013.07.28. 18:33

Kedves ObudaFan,

kizárólagos lakáshasználatot szeretnék kérni, itt gondoltam, hogy lehet jelentősége, mivel elég nagy a ház. Nem tudom, van-e jelentősége annak, ha addigra megtörténik a vádemelés/ejtik az ügyet.
Ha az ő szava áll az enyémmel szemben mitől függ hogy kvázi kinek hisznek? Röntgen egyértelműen kimutatta a repedést, de a férjem mindent tagad. Igazságügyi orvosszakértő kirendelését mondta a nyomozó, de nem tudom, történt- e előrelépés az ügyben.