van vádemelés - nincs vádemerlés


Gabicsek # 2011.02.13. 20:05

Bűnügyi költséget akkor kell kifizetni, ha a bíróság valakit bűnösnek mond ki. Olyan, hogy nyomozási díj, nincs.

tom889 # 2011.02.13. 19:02

ha megszunik az eljárás akkor kuldenek majd levelet? hogy fizessek be x ft nyomozási dijt pl? számithatok ilyenre?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.13. 10:32

Egy év után megszüntetik az eljárást, ha nem követsz el semmit.

tom889 # 2011.02.13. 10:13

egy buntetőügyben én vagyok a gyanusított (beismertem tettem) és egy ilyen levelet kaptam a héten: xy buntetougyben a vádemelést 1 évig elhalasszák. ez pontosan mit takar? mi történik 1 év után? ha 1 évig nem csinálok semmit akkor mit kaphatok? 1év után lesz tárgyalás? milyen buntetésre számithatok buntetve még sose voltam, most ezek után ez be fog kerülni az erkölcsimbe? gondolom ezt már sose fogom kitörölni, ujjlenyomatot is vettek tőlem,

ObudaFan # 2011.02.04. 11:15

iparka

Szerintem menj be az ügyészségre érdeklődni.

xita

A panaszt biztosan el kellett volna bírálni.

iparka # 2011.02.04. 09:35

bocsi,tudnál a kérdésednek esetleg egy másik topikot nyitni ? így lehet, h nem kapok választ.
köszi!

xita # 2011.02.04. 08:15

Ide tartozik a következő probléma: 2009. márciusában meggyanúsítottak valamivel, iratismertetés, vádemelési javaslat az ügyészségre.
Most 2 év után kapom a határozatot, hogy az akkori vád szerinti cselekmény nem bűncselekmény (a csalás, adócsalás és a személyi jövedelemadó csalás miatt az eljárást megszüntették), majd ugyanazokból az iratokból tavaly szeptemberben meggyanúsítottak sikkasztással és magánokirat hamisítással. A gyanúsítás ellen a kirendelt ügyvéd segítségével panaszt emeltünk azonnal, erre a panaszra nem érkezett semmilyen reakció. Majd 3 nappal ezelőtt kaptam egy levelet az ügyészségtől, amelyben közlik, hogy az akkor kirendelt védő megbízását visszavonják, mert ő nem is lehetett volna kirendelt védő, mert nem szerepel az ilyen jellegű nyilvántartásban és kirendelnek egy másik védőt. Tegnap pedig kézhez kapom a vádiratot.
Ja, az ügyvédnek, a "könnyebb kommunikáció" érdekében csak a címét adták meg.
Jogszerű lépések ezek?

iparka # 2011.02.04. 06:32

illetve gondolom, ha pl. ügyészi megrovás lenne,azt is megkaptam volna már .

Tehát vagy pótnyom. vagy közelgő vádírat lehet ?

iparka # 2011.02.04. 06:31

értem.köszönöm.

Ezek szerint ha még nem kaptam semmit bő másfél hónap után, akkor vagy pótnyomozás folyik már vagy vádemelés volt és nemsokára jönne a bíróságtól a vádírat. Ugye ?

(én előbbire tippelnék,mert bizonyíték tényleg kevés volt ellenem, és azt én meg is cáfoltam nekik az ominózus emailekkel, a bűncsel. viszont megtörtént,szóval nem fogják ezt az egész ügyet csak úgy felfüggeszteni).

Tehát ha megszűnt volna az ez eljárás,az arról szóló határozatot már megkaptam volna ?

Dr.Attika # 2011.02.04. 06:22

Ha póznyom. lesz, akkor szükségszerűen új iratismertetés kell, hogy kövesse. Ha nem lesz vádemelés, vádhalasztás, megrovás stb., akkor egy eljárást megszüntető végzést kell hoznia az ügyésznek. Ha semmi sem történik, akkor a vádirat kézbesítésével értesül a vádemelésről.

iparka # 2011.02.04. 00:35

Az lenne a kérdésem, h ha ellenem vádemelési javaslattal ment az ügyészségre kb. másfél hónapja az iratanyag a rendőrségtől, akkor ha mondjuk NEM emelnek vádat (hanem mondjuk pótnyomozás lesz),akkor mekem küldenek-e erről vmi papírt ? tehát hogy nem fogadták el a vádem. jav.ot vagy ilyesmi.

Tehát : Küldenek -e vmit, ha nem emelnek vádat ?

vagy csak akkor fogom megtudni , hogy áll az ügy,ha mondjuk megint behívnak kihallg.ra a pótnyom. során ?

(korábban írtam már az ügyemről, még email bizonyítékokat is küldtem az ügyészségre,amik alátámasztották , h a egxy ismerősöm ellenemben valótlan állításokat tett, és ő maga cáfolta meg ezeekt emailekben. - pl. erről nekem kellene küldeni vmit,hogy elfogadták-e a bizonyítékaimat vagy iylesmi ?)