Meglógtak a telefonommal, mi a teendő?


gnagy # 2011.02.06. 18:21

Tiszteletem!

Nem rég egy felhasználó hirdetett, hogy iphone 3g-ket javít, én felhívtam, találkoztam vele. Korrektnek tűnt, helyszínen próbálta megcsinálni a telefont, de nem sikerült neki, ezért írtunk egy átviteli szerződést és elvitte a telefont. Másnap találkoztunk és visszahozta. Viszont mikor kipróbáltam, sajnos nem működött a telefon. Azután nekem 1 hétre el kellett mennem, de mondta, hogy mivel nem sikerült megcsinálnia a telefont, ezért díjtalanul kicserélteti az adóvevőt, mert kiderült, hogy elvileg amiatt megy el egyfolytában a térerő. Egy hét múlva ezért megint odaadtam a telefont neki, viszont nem közvetlen neki adtam oda, hanem egy barátjának, mert ő nem ért rá akkor. Viszont ez a barát már nem tudott átviteli szerződést írni, de bizalomból odaadtam neki, mert egyszer már visszahozta a telefont, eszembe se jutott, hogy másodszorra nem hozza vissza.. De ez történt, először azt mondta, hogy Hétfőre valószínűleg már kész lesz, mert beviszi szervizbe, nem lett kész, azt mondta, hogy Szerdára lesz kész. Szerdán hívom, de mindig lerázott, aztán Szerdán az utolsó idő pont végül este 7 óra Kőbányán, felhívtam és azt mondja, hogy a mire a barátja (mert ő megint nem ért rá, ezért megint a barátja hozta volna el) odaért a szervizbe, már zárva volt. Ezért megbeszéltük, hogy Csütörtök 2kor Kőbánya. Csütörtökön hívom egész nap és ki van kapcsolva és azóta is ki van kapcsolva.

Rákerestem a telefonszámára és látom a hardverapro.hu oldalon egy csomószor hirdetett, de mindig letörölték, kizárták.
http://hardverapro.hu/…sz_1-50.html
http://hardverapro.hu/…sz_1-50.html
http://hardverapro.hu/…sz_1-50.html
http://hardverapro.hu/…sz_1-50.html

Vannak sms, illetve e-mail üzenetek, amik bizonyítják, hogy átadtam neki a telefont. Illetve az sms addig tart, hogy megegyeztünk, hogy a barátja az Örsön veszi át, de utána már nem olvasható, hogy írtam neki, hogy átvette. De talán elég ennyi bizonyíték. Nem?!

A srác és a barátja le van fotózva. Az átviteli papír sajnos viszont nincs lefotózva és azt se jegyeztem meg, hogy mi volt a cég neve. Annyi tudok, hogy a srác Új-Pesten dolgozik, a barátja meg az Örs közelében lakik. Illetve az tudom, hogy a cég neve C-vel kezdődött.. A srác nevét és a korát is tudom.

Viszont a telefont én is használtan vettem és nincs kiírva nekem se az imei száma és semmilyen száma. De e-mailek alapján tudom bizonyítani, hogy azt a telefont megvettem használtan valakitől.

A kérdés, hogy mit tudok tenni? Rendőrségen ezt fel lehet jelenteni? Tudnak mit kezdeni vele?

Köszönettel,
Nagy Gergely