Csoportos garázdaság


kovacsz # 2011.06.22. 18:04

Talán a sérelmükre okozott könnyű testi sértésről lehetett szó, amivel kapcsolatban nem éltek magánindítvánnyal.... Attól még a garázdaság megmaradt.

NyikosDávid # 2011.06.22. 13:25

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Egy dolog felmerült még, emlékszem, hogy a kihallgatás során mondta a nyomozó, hogy a sértettek nem éltek magánvádas inditvánnyal... (Ha jól emlékszem a kifejezésre, ez nem biztos, de hasonló)

Ez mit takar és miben változtathat az ügyön?

Józan paraszti ésszel arra gondolok, hogy nem a sértett tett feljelentést (hiszen a rendőrkcosi, csak arra járt az esetkor), hanem a hatóság. Kérem javítson ki, ha rosszul gondolom.


.'.

ObudaFan # 2011.06.17. 20:04

Nincs mit.

NyikosDávid # 2011.06.17. 19:03

Nagyon köszönöm a segítségét Ügyvéd Úr!

Most egy kicsit megnyugtatott...


.'.

ObudaFan # 2011.06.17. 17:50

Ha ügyvéddel akartál beszélni, és ezt nem engedték, az ma még mindenképpen jogellenes. (Más kérdés, hogy a benyújtott kormánypárti javaslat rendkívül aggályos módon bizonyos esetekben lehetővé tenné, de még ilyen esetekben ez az arcpirító javaslat sem.) Nem lesz belőle végrehajtandó szabadságvesztés.

NyikosDávid # 2011.06.17. 16:31

Az eljárásban elég sok hiba van véleményem szerint... Laikusként jogosnak találtam volna, ha egyszer legalább engednek a fogdán telefonálni a szüleimnek, hogy hol vagyok. Háromszor kértem, nem engedték. (Ügyvédet sem) A kihallgatás előtt egyik nyomozó sem hívta fel a figyelmet a jogaimra, csak mondták, hol írjam le, azt hogy nem élek panasszal az eljárással kapcsolatban, mert az mindenkinek jobb úgy.

De nem akadékoskodtam, eléggé megijedtem, a fogda elég rossz hatással volt rám és először történt velem ilyen, így inkább nem akartam akadéskodással rontani az amúgy sem rózsás helyzeten.

Kedves ObudaFan, Ön szerint akkor majdnem teljességgel kizárható, hogy letöltendőt kapok/kapunk? És ha pénzbüntetés, mi a tendencia a nagyságrendekben?

További segítségüket is köszönöm!


.'.

ObudaFan # 2011.06.17. 16:27

Akkor már lehet hiba a gyanúsításban.

NyikosDávid # 2011.06.17. 16:25

Köszönöm a gyors reagálást.

A másik társaság tagjai sértettként szerepeltek a jegyzőkönyvben, a barátom és én pedig gyanúsítottként. Tehát a másik társaság két tagja, nem garázdaként szerepel a rendőrségen.


.'.

ObudaFan # 2011.06.17. 16:22

A leírtak szerint négyen verekedtetek össze, megvan a csoport bőven. Pénzbüntetés, vagy közérdekű munka leginkább.

Gabicsek # 2011.06.17. 16:19

3 éves tétel a csoportos garázdaság, de ha beismerés, büntetlen előélet, megbánás, stb. van, akár lehet pénzbüntetés is a vége.
Gondolom azért csoportos, mert a másik társasággal volt adok-kapok, tehát azok is gyanúsítottak voltak, akikkel verekedtetek, így nem csak ketten, hanem háromnál többen követtétek el a bűncselekményt.

NyikosDávid # 2011.06.17. 16:15

Tisztelt Hozzáértők!

Egy kissé bonyolult ügyben kérem a segítségeteket. A mai hajnalon egy discoban szóváltásba keveredtünk egy másik társasággal. Akkor én bent a discoban átkarolva a másik társaság egyik tagját megmondtam, hogy fejezzük be a mutogatást, nem kell a balhé. A társaság lassan elment, majd a disco melletti úton a zebrán feküdt a srác és csaja, akivel bent beszéltem. Szidalmazták anyánkat, meg hogy mért követjük őket. Ekkor elborult az agyam és a földről felszedtem, majd a járdára lökve megrúgtam és megütöttem. Ekkor sietett a segítségére a barátja, akit az én barátom agyabugyált el. Velünk volt egy harmadik barát, aki végig csititani próbált minket. Adok-kapok kezdődött, többször kapott ütést mindkét srác. Aztán hirtelen megjelent a rendőrség, megtörtént az előállítás. 4 óra a fogdán, majd kihallgatás. A velünk lévő harmadik barátunkat, tanúként hallgatták meg, illetve a srácokkal lévő lányok is tanúként lettek meghallgatva. Engem 1 rendeli garázdasággal vádolnak, mert hogy már a discoban elkaptam a nyakát, holott ott tényleg csak átkaroltam a nyakánál és beszélgettem vele. Továbbá a kint történt események miatt, engem és a barátomat csoportos garázdálkodással vádolnak. (Az egyik srác aki ütéseket kapott, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett)

A kérdésem az lenne, hogy egyáltalán megállja-e a helyét, a csoportos garázdaság? Hiszen úgy tudom, hogy az 3 főtől minősül annak, mi pedig ketten voltunk akik verekedtek, a velünk lévő harmadik személy csitított minket, ezt a másik fél tanúi is alátámasztották. Ha mégis bűnősnek találnak engem, az lenne a kérdésem, körülbelül milyen büntetési tételre számítsak, ha még nem voltam büntetve, eddig példás "életet" éltem, jelenleg felsőfokú tanulmányaimat halasztom egy évvel. Nem tudom enyhítő körülménynek számít-e, hogy a hatósággal szemben megbánást tanúsítva és együttműködve mondtam el a történetet, úgy ahogy az történt, nem elferdítve a valóságtól.

A szárazhugyozón eltöltött 4 óra ténylegesen ráébresztett, hogy mekkora hülyeséget csináltam/csináltunk, ha tehetném visszacsinálnám a dolgokat, de nem lehet... A tetteimért vállalom a felelősséget, nem megúszni akarom a dolgot, de szerintetek mennyi esély van rá, hogy a pénzbüntetésben megáll a dolog és nem lesz letöltendő? :O

Válaszaitokat előre is köszönve maradok tisztelettel: NYD


.'.