Kilátástalanság


Nick Name # 2004.08.14. 11:32

Itt valami nem stimmel. Ha a topicnyitót büntetőügyben pénzbüntetésre ítélték volna, és azt nem fizette volna ki, nem árvereznék a házát, hanem a pénzbüntetést szabadságvesztésre változtatnák át.


Nick Name

szajbertattila # 2004.08.11. 07:52

sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy ártatlanságukban hisznek, és azt gondolják, hogy nem éri őket semmi baj, nem kérnek segítsget időben - és akkor tessék, van egy jogerős ítélet, büntetés, behajtás, és amikor az árverés előtt áll az ügy, akkor indul ügyvéd keresésére. Sajnos ez nagyon rossz taktika, és egy kicsit késő is. Nem azzal van tehát a baj, hogy meg vagy győződve az ártatlanságodban, hanem azzal, hogy a védekezésed balul sikerülhetett. Ettől még most lehet nagyon rosssz a helyzeted - és meg is értem, mert eéméletieg nem tartom kizártnak, hogy rádbizonyíthattak valamit, ami nem úgy volt. , De biztos hogy volt bizonyíték, mert anélkül nem ítélnek el senkit, és ezek között feltehetően ott szerepelt a vallomásod is.

Szerinetm most két dolgot tudsz csináélni:

  1. intenzívebben keresel ügyvédet, és nem vársz arra, hogy valaki magától jelentekzik és megment. A te ügyed neked a legfontosabb, másnak nem annyira fontos, mint ahogy a nmás ügye neked se olyan fontos - és ez így rendjén is van. Jogerős ítélet után újrakezdeni az egész ügyet - sajnos nem valami nagy esély a sikerre.
  2. kifizeted a büntetést valahogy, benyeled a békát, és megpróbálsz új életet kezdeni. Próbélj meg kölcsönt kérni ismerősöktől, barátoktól - most kiderülhet, kinek vagy fontos. Nem csak az árverés útján tudja behajtani a végrehajtó a pénzt, magától is fizethet az adós. Vagy próbálj kérni részletfizetést, egyezkedj - a nagyonóbb bajból csinálj kisebb bajt. A végrehajtónak nem az a célja, hogy téged tönkre tegyen, hanem az, hogy behajtsa a pénzt.

Történt, ahogy történt, a magam részéről nagyon sajnálom, hogy ez van, ezért csak azt javaslom, hogy tarts ki, próbélj pénzt szerezni. A ház nagyon fontos dolog, ne add fel.

Editke.gy # 2004.08.11. 07:22

Segitséget kérek! Megvádoltak sikkasztással,
pénzbirságra itéltek. Tanuk és szakértők nélkül. Nem követtem el semmit. Lehet, hogy a keresett pénz sem tünt el, de ez senkit sem érdekel. Közel 500.000,- Ft-ért árvereztetni akarják a házamat, és nem tehetek semmit. Azt mondják az igazság nem számit a Biróságokon, csak a papirforma.Igy lehet tönkretenni egy ártatlan és becsületes család életét?? Mióta az ügy megy állást sem találok. Ha valaki tud segiteni, elküldöm a teljes anyagot. Győr vonzáskörzetében lakom.
Vagy forduljak a Médiához??
Minden használható információt köszönettel veszek!