Bolti Lopás - SOS segítsetek!!


Gabicsek # 2012.03.09. 21:12

Gabicsek drága Te is igen jóindulatu vagy!!

Ehhez még csak annyit: Tanácsot kértél

Mire számithatok?

és kaptál.

Gabicsek # 2012.03.09. 21:10

boriska0101!
Lehet, hogy kedves (!) vagyok, de nem én alkottam a szabálysértési törvényt. (1999. évi LXIX.tv.)
idézem:

A SZABÁLYSÉRTÉS MIATT ALKALMAZHATÓ JOGKÖVETKEZMÉNYEK
Büntetések és intézkedések

13. § (1) A szabálysértés miatt alkalmazható büntetések:
a) az elzárás,
b) a pénzbírság.

Ha figyelted volna a médiát kb. jó fél évvel ezelőtt, súlyosították a lopásokra a szankciókat, többet zárnak el emiatt, mint eddig.

Tehát erre alapozom azt, hogy elzárást is kaphatsz.

No remélem, te nem fogsz igy járni,

Biztos nem fogok így járni, mert ha véletlenül üres dobozt is vennék, akkor veszek és nem "viszek" helyette másikat. Soha életemben nem loptam, mert abban a pillanatban a munkahelyemről is repültem volna.
Egyébként sajnálom, hogy így jártál, biztos meggondolatlan voltál, remélhetőleg először és utoljára fordult elő.

boriska0101 # 2012.03.09. 11:46

Gabicsek drága Te is igen jóindulatu vagy!!És biztató soha nem követtem el, nem voltam bűntetve, de 2500ft.-ért , te ugy gondolod, hogy be is zárhatnak? igazán kedves vagy! És mégis a bezárást mire alapozod? Csak érdekelne. Hogy te mit hiszel el? Nem volt benne festék, még egy balzsam volt benne, és igy nem lehetett érezni a súlykűlönbséget, No remélem, te nem fogsz igy járni, Szóvak szerinted bezárhatnak? vagy jogos lenne kb 50 ezer bűntetés Rólad feltételezem, hogy igy itélkeznél, mert megértö vagy, és utálod a tolvajokat

Gabicsek # 2012.03.09. 11:32

Olvasgass ebben a fórumban:

http://www.jogiforum.hu/forum/21/4541

pénzbírságra számíthaszt. (kiszabhatnak elzárást is).
Ettől függetlenül ez nem úgy működik, hogy engem átvernek, én meg lopok. Azt sem hiszem, hogy nem vetted észre, hogy üres dobozt vittél korábban. (én is festem a hajam, rendszeresen veszek hajfestéket). Egyértelműen van különbség egy üres és egy teli doboz között.

boriska0101 # 2012.03.09. 08:10

a végrehajt 1.-nek űznem...Köszönöm kedves szavaidat, és minösitésedet A végrehajtóknál aljasabb, nagyobb tolvajokat nem ismerek!! És most is minösitetted magad! Igen, elvettem a festéket, de a tesco igencsak lenyul minket, igy hát bűnömet nem tagadom, de jóval kissebb, mint a ti szakmátok elkövetöi,
Nézz magadba, és gondolkodj, mielött pálcát törsz, és ilyen durván válaszolsz Köszi

végrehajtó1 # 2012.03.09. 07:58

Mire számithatok?

Olvass vissza.Ugyan arra mint a többi tolvaj.

boriska0101 # 2012.03.09. 06:59

Köszönöm segitségűket
Rendszeresen Tesc-o vásárló vagyok, és komoly összegeket hagyok ott. Vásároltam egy loreál hajfestéket, 2500.-ft ért, de hiányzott a festék a dobozból, otthon vettem észre, több nap után, Sajnos utolsó vásárlásomkor kivettem az eggyik dobozból a festéket, és ugy gondoltam, kárpotolom magam, hiszen annyiszor szedtek már rá ebben az űzlethálozatban, mégis sajnos oda járok, szóval eltettem, de észrevették, Udvariasan bekisértek, majd megmotoztak, pedig már látták a festéket, Nem tudom mit kerestek még, Beismertem, és a bekisérö azt mondta, hogy hiába csak a festéket vettem ki, az egész éréket kell beirjáa jegyzökönyvbe. szoval 2560 ft. nem volt rongálás, és nem vettem meg az árut, Rendszeresen járok oda, nagyon szégyeltem magam, jegyzökönyvet felvettek, aláirtam, Soha nem csináltam ilyet, bűntetlen vagyok Rendöri intézkedés nem történt, Mire számithatok? Köszönöm válaszukat.

lajcsó # 2011.10.28. 16:00

Igazad van. Csak arra akartam utalni, hogy szabálysértési ügyekben gyakran "vastagabban fog a ceruza".

Agent Cooper # 2011.10.28. 15:51

lajcsó, a büntetést így is bíróság szabja ki, csak a büntetések között kisebb a választék :)

Üdv: A. C.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

lajcsó # 2011.10.28. 05:30

A lányok jobban jártak volna, ha néhány ezer forinttal magasabb értékre követik el a lopási cselekményüket. Akkor ugyanis bíróság elé került volna az ügyük. A bíróság az esetükben egészen biztos nem szabott volna velük szemben végrehajtandó szabadságvesztést, az ítélet valószínűleg próbára bocsátás lett volna.

Agent Cooper # 2011.10.27. 21:49

Kedves Sz. Erika!

Az eljárás lefolytatására az eljárás alá vont személy lakóhelye szerinti szabálysértési hatóság (bíróság) az illetékes. Tehát nem az elkövetés helye szerinti szabálysértési hatóság, ezért nem a XIX. kerületben folyik az eljárás. (Bár elvileg a BRFK főkapitányának javaslatára lehetőség lett volna, hogy a Fővárosi Bíróság elnöke más bíróság illetékességét állapítsa meg.)

Szabálysértés miatt büntetésként kizárólag pénzbírság vagy elzárás alkalmazható, szerintem a pénzbírság jobban hangzik... De a pénzbírságot meg nem fizetés esetén, ha adók módjára nem hajtható be, közérdekű munkára vagy elzárásra kell átváltoztatni. Illetve fiatalkorúval szemben pénzbírságot akkor lehet kiszabni, ha önálló keresete (jövedelme) vagy megfelelő vagyona van.

Lehetőség van a büntetés helyett intézkedés (pl. figyelmeztetés) alkalmazására, azonban a veszélyeztetett érték nagysága miatt nem valószínű, hogy erre sor kerülne.

Szerintem kb. húsz-harminc ezer forint havi jövedelem (zsebpénz, alkalmi munka) bevallása jótékonyan hathatna a pénzbírság kiszabásának irányába.

Az iskolát a bíróság nem értesíti, ennek ellenére várható, hogy a hír más módon eljut majd az iskolába.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Sherlock # 2011.10.27. 19:17

Figyelmeztetés, elzárás. Nem hiszem. Igen, ha van megfelelő vagyonod.

lajcsó # 2011.10.27. 19:13

Ez már nagyon közel van a szabálysértési értékhatárhoz (20 ezer forint). Ebből bármi lehet, akár még elzárás is.

Sz. Erika # 2011.10.27. 18:30

Sziasztok!

Két fiatalkorú lány 17ezer forint értékben lopott egy boltból.

Jegyzőkönyv lett felvéve, és 2 hónap múlva jött az értesítés, hogy szabálysértés címe alatt beidéztek minket a 8. kerületi központba, pedig a 19. kerületben történt az eset.

Nem töltöttük még be a 18-at.

Mire számíthatunk? Az iskolánkat értesítik? Pénzbüntetést kaphatunk, ha nincs önálló keresetünk?

Mindent be fogunk ismerni és nagyon megbántuk!!!