Ezek a kütyük vajon "haditechnikai eszközök"?


wotan # 2011.12.10. 17:30

Sőt mondok egy jobbat. Megtaláltam a Jog&fegyver című rovatot vezető ügyvéd ( Dr. Bokros Gábor ) címét
bokros@enternet.hu
Szerintem közvetlenül is irhatsz neki, nem fontos keresztülfuttatni a kérdést a szerkesztőségen.

wotan # 2011.12.10. 17:26

Múltokr egy szakcikkben olvastam, hogy elvileg haditechnikai eszköznek minősülnek, mégpedig a titkosszolgálati eszközök közé tartoznak.
Csakhogy ezeknek az engedély nélküli megszerzése és tartása nem büntetendő, csupán az engedély nélküli kereskedelem. Részletes információk a Kaliber Magazin web oldala útján a jogi rovatvezetőtől kérhető.
Szerintem megoldják, hogy választ kapjál

sarkati # 2011.12.09. 19:23

Kedves Fórumozók!

Hallottam mostanában olyan híreket interneten vásárolható eszközökről, hogy amelyik túl kicsi és miniatűr hangtechnika van benne, esetleg hang vagy videó rögzítésére alkalmas, visszatartják a vámon, a rendelő ellen pedig eljárást indítanak arra hivatkozva, hogy "haditechnikai eszköz". Szeretnék én is rendelni néhány dolgot, viszont nem tudom eldönteni, hogy ebbe a kategóriába esik-e.

Egy pendrive, ami diktafonként is tud üzemelni, íme:
http://www.dealextreme.com/p/48625

Egy hallókészülék:
http://www.dealextreme.com/…id-v163-4326

Nem feltétlenül a linkelt oldalról rendelném, ha úgy döntök, hogy megrendelem, megkeresem a legolcsóbbat. A lényeg, hogy nem EU-ból fogom rendelni, tehát a vámon - ahol általában visszatartják - át fog menni.

Azt szeretném kérdezni, szerintetek meg merjem-e rendelni ezeket?

Továbbá az lenne még a kérdésem, hol lehet az erre vonatkozó törvényt teljes részletességében fellelni és áttanulmányozni? Melyik törvény melyik paragrafusa írja elő, mi számít haditechnikai eszköznek? Van-e hivatalos szerv vagy akárki más, akit/akiket érdemes megkérdezni egy ilyesmi termék megrendelése előtt?

Köszönöm