Bíróság


Gabicsek # 2012.04.02. 21:02

osike01!

Viszont magamra terhelő vallomást tettem
Én megtagadtam

Ha jól értelmezem, először saját magadra tettél terhelő vallomást, majd a bíró figyelmeztetése után megtagadtad a vallomástételt.
Törvényes jogod megtagadni a vallomást olyan esetben, ha saját magad, vagy közvetlen hozzátartozód bűncselekmény elkövetésével vádolnád.
Kérdés először is, hogy szerepel-e a jegyzőkönyvben a saját magadra tett terhelő vallomás, vagy sem, hiszen azt írod, ekkor figyelmeztetett a bíró. Ha nem szerepel és a figyelmeztetés után a vallomást megtagadtad, semmi problémád nem fog származni. Ha szerepel, akkor bírótól is függ, hogy ezt a részt megküldi-e nyomozásra az illetékes rendőrkapitányságnak.

Maci Laci # 2012.04.02. 12:00

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Szabálysértési határozatban ez áll:
A határozat bírósági felülvizsgálatát a közléstől számított 8 napon belül a végrehajtásra halasztó hatályú kifogás előterjesztésével kérheti.
Megírtam az indokaimat, de nem tudom mit kérjek a levél végén. Szüntessék meg ellenem a szabálysértési eljárást?
Ezt még megtehetik, vagy itt már csak a bíróság fog dönteni? És kérjem a bíróságot, hogy ők szüntessék meg az eljárást?
Köszi! :-)

osike01 # 2012.04.02. 10:38

Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék egy vallomással kapcsolatban. Most érkeztem egy bünetetőtárgyalásról, mint tanu voltam beidézve. Viszont magamra terhelő vallomást tettem, amire a bírónő figyelmeztetett, hogy most élhetek a jogaimmal és megtagadhatom a tanuvallomást. Megkérdezte, hogy folytatom-e vagy megtagadom a vallomástételt. Én megtagadtam , ő megköszönte és mondta, hogy távozhatok. Lehet ebből bármi problémám?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.01. 16:22

Másodfokú ítélettel szemben nem lehet fellebbezni. A fellebbezésben sem lehetett már olyan bizonyítékokra és körülményekre hivatkozni, amelyeket az első fokú eljárásban nem adott elő, nem nyújtott be a fél.

Fel lehet ugyan vetni a jogi képviselő mulasztását, de ha az csak a tájékoztatás elmaradásában áll, akkor arra kártérítési igényt építeni nem lehet. Azt, hogy egy jó fellebbezésnek helyt adott volna a másodfok, a bíróság nem fogadja el hivatkozásként, mert ezt nincs módjában vizsgálni.

Ildikó770 # 2012.04.01. 15:17

Tisztelt Kovács Béla Sándor ügyéd Úr.

Nagyon szépen köszönöm a válaszát a kérdésemre.Most viszont akkor azt szeretnénk megtudni,hogy ha az Ügyvéd Úr mulasztott,és letelt a fellebbezési idő is és a nagybátyámnak az adó hivataltól küldték ki a perköltség megfizetését és ezáltal tudta meg csütörtökön,hogy megvolt a tárgyalás amiben milliós nagyságrendű itéletről van szó,amit ő megszeretett volna fellebbezni,mert amit ő benyujtott bizonyítékokat és tanúvallomásokat seholsem szerepel a perben,de viszont ugye az ő hibáján kívül ezt már nem teheti meg,mert letelt a fellebbezési határidő.Ilyenkor mit tudunk még tenni?Jelentsük fel az ügyvédet az ügyvédi kamaránál,mert elmulasztotta értesíteni az ügyfelét a végzésről?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.01. 14:49

De nem haragszom.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.01. 14:49

Tisztelt Asszonyom!

Ha nem haragszik meg érte, akkor mégis inkább e-mailben válszolnék, ugyanis szerencsére ez nem túl gyakori probléma.
Ha a félnek van jogi képviselője, akkor a bíróság a küldeményeket csak a jogi képviselőnek küldi meg, az ő kötelessége, hogy az ügyfelével a kapcsolatot tartsa, az ügyfelet megfelelően tájékoztassa. Ebben a kolléga nyilván mulasztott.
De a másodfokú bíróság döntése a legritkább esetben múlik azon, hogy a peres fél személyesen jelen van-e vagy nincs. (Én mindig megszoktam kérni az ügyfeleimet - már az elsőfokon is -, hogy ha lehet, maradjanak távol a tárgyalásoktól. Segíteni nem tudnak, azt pedig jobb megelőzni, hogy ártsanak a saját ügyüknek.)

dr. Kovács Béla Sándor www.kbs-ugyved.hu ---
  • Original Message-----

Tiisztelt Dr.kovács Béla Sándor Ügyvéd Úr!

Azt szeretném megtudni,hogy egy válóperes tárgyalás amit beadtak másodfokra megtörténhet úgy,hogy az alperes nem is tud róla,hogy megvolt a tárgyalás még idén Januárba,amiről természetesen az ügyvédje kapott egy értesítést még Január közepén,de viszont az alperes semmilyen értesítést nem kapott semmiről,csak tegnapelőtt tudta meg amikor kézhez kapta azt a papírt amin szeerepel az,hogy mennyit kell kifizetnie a volt feleségnek.Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
M-né Ildikó

Ildikó770 # 2012.04.01. 14:37

Tisztelt Kovács Béla Sándor ügyvéd Úr!

Ne haragudjon,de én semmilyen e-mailt nem kaptam öntől a mai nap folyamán a kérdésemmel kapcsolatban.
Tisztelettel:
M-né Ildikó

Kovács_Béla_Sándor # 2012.04.01. 14:12

De igen, az ügyvédet idézték természetesen. A hölgynek meg már válaszoltam emilben. Csak nem hisz nekem. (Akkor viszont talán nem kellene terhelnie a drága szabadidőmet,.)

Goodwitch # 2012.04.01. 13:33

Nagybátyád mindenek előtt keresse fel az ügyvédjét, ha őt sem értesítették a tárgyalásról, akkor majd ő tudja, hogy kihez kell fordulni


Goodwitch

Ildikó770 # 2012.04.01. 10:20

Sziasztok.

Egy rendkivűl furcsa dologra szeretnék valami tanácsot kapni.A nagybátyámnak volt a válóperes tárgyalása,amin az elsőfokú ítéletet nem fogadta el a nagybátyám,mert olyan dolgok voltak amit a volt feleség nemtudott bizonyítani és amit követelt az is jogtalan volt.Ezért a nagybátyám beadta másodfokra még tavaly ősszel az ügyet.2012.március 29-én kapott egy telefont,vagy valaki szólt neki,hogy menjen már be a bíróságra a papírjaiért,mert már januárba megvolt a másodfokú tárgyalás,amiről ő semilyen értesítést nemkapott a bíróságtól,sem az ügyvédjétől.Olyan ítéletet hoztak amit ő megszeretett volna támadni,de mivel nemtudott a tárgyalásról és a végzésről sem így a 30 vagy 60 napos fellebezési jogát is elvesztette,és így több mint 2millió ft-ot akarnak rajta behajtani.Lehetséges ez?????mit lehet ilyenkor tenni???? Nagyon fontos volna a válasz,vagy valami tanács aki esetleg volt már ilyen "cipőben"
Köszönöm a választ előre is.

Gabicsek # 2012.03.31. 19:06

Szívesen.

kemping # 2012.03.31. 19:05

köszönöm

Gabicsek # 2012.03.31. 18:50

El kell mondani a bíróságon. Az ügyész bizonyos esetekben a vádat kiterjesztheti más bűncselekményre is, vagy módosíthatja.

kemping # 2012.03.31. 17:54

Értem.Akkor ha új fejlemények vannak,amik eléggé befolyásolják az ügyet akkor mi történik?

Gabicsek # 2012.03.31. 17:52

Ha már bírósági szakban van az ügyed, az ügyészség nem rendel el pótnyomozást.

kemping # 2012.03.31. 17:16

Úgy látszik csak én kaptam idézést,bűntársam nem.
De mondjuk én kettőt kaptam.
Az lenne a kérdésem ha az ügyészség pótnyomozást rendel el mert új fejlemény van az ügyben,és ha lesz vádmódosítás akkor lesz új vádirat is?

guba" # 2012.03.27. 17:53

Ha csak el nem különítik az ügyet, de valóban nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.27. 16:46

Nincs. Sőt, nem is igen lehet tárgyalást tartani, ha az egyik vádlott nincs ott.

kemping # 2012.03.27. 15:48

Hello!
Az lenne a kérdésem,hogy van olyan hogy az első elsőfokú tárgyalásra csak az egyik vádlottat idézik meg a kettőből ?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.25. 09:38

A kár összege nem jogkérdés, hanem szakértői kérdés.

lakóóóó # 2012.03.25. 07:19

Sajnos vérszemet kapott azt hiszi "letud húzni sok pénzzel" mert ezek szinte hajléktalanok azon a telken élnek és isznak. Több százezer károrról beszél, mikor az egész telek fatálkolmányaival nem ér annyit. Gyümölcsfájairól beszél 3 db aminek db 20e ft állítása szerint bár azok megégtek valóban, de állnak és véleményem szerint a természet helyreállítja, meg sajnos olyanokat állít már hogy fészerben ez meg az volt, stb. HOgyan tudok védekezni ellene jogilag, ha esetleg megcsinálom neki a dolgot, és utána még is feljelent?? mert akkor sajnos bírságot is kapok hiszen mint kiderült tűzoltási tilalom volt. A másik mint kiderült azzal fenyegetnek hogy szándékos gyújtogatással fognak feljelenteni. Én a saját telkemen belül kezdtem meg az égetést szerencsétlenség, hogy megfordult a szél és sajnos a másik irányba indult a tűz. Kérem segítsenek hogyan tudnám vele lepapírozni hogy védett legyek, ha helyreállítom neki a károsodását. Vagy Önök mit javasolnak mit tudnék tenni ami mindenki számára jó lenne. NIncs semmi az a telek van a nevemen, kisgyermekem van ezt ahelyreállítást is erőn felül tudom csak bevállalni.

Köszönöm válaszukat

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.22. 17:45

Próbáltam vele megegyezni, hogy kártalanítom és megveszem az anyagot és újra építem neki, de nem igazán hajlik rá.
Hanem mit akar?

lakóóóó # 2012.03.22. 10:04

Segítséget illetve tanácsot szeretnék kérni: nem rég a saját telkemen leakartam égetni a tűzet, ami nagy butaság volt, mert a szél megváltozott és leégett egy nagyon nagy rész, sajnos károsult is van akinek egy kis fatároló és pottyantós wc-je égett le. Próbáltam vele megegyezni, hogy kártalanítom és megveszem az anyagot és újra építem neki, de nem igazán hajlik rá. Mit tud ellenem tenni, ha feljelent mi történik? milyen folyamatai vannak ennek?? ha jól tudom, már nem is lehet pottyantós wc a telken....
Kérem segítségüket mit léphetnék ebben az ügyben hogy mindenki jól járjon.. (a tűzoltóság is kinn volt de jegyzőkönyv nem készült).
Tisztelettel:
gy

kemping # 2012.03.20. 14:18

Köszönöm a választ!