Kapcsolattartás!


kcsillus # 2012.06.25. 15:34

Kedves BVkirálylány!

Nyilván nem vagyok jártas a büntetőjogban ezért tettem fel a kérdést.
Olyan szívesen olvasok ilyen hozzászólásokat mint amilyen a Tied is! Ahelyett, hogy normálisan válaszoltál volna egyből kioktatsz. Köszönöm.

kcsillus # 2012.06.25. 15:31

Kedves cafrinka!

Nagyon szépen köszönöm a választ!!

cafrinka # 2012.06.25. 15:03

Csak addig tárolják az adataidat,amíg az előzetes tart.Ha kiengedik,akkor törlik a rendszerből a kapcsolattartókat.
Ha valaki többször bekerül,pl. előzetesben van,aztán ugyanabban az ügyben be kell vonulnia,ha jogerős ítélete van,akkor is újra kell engedélyeztetnie a kapcsolattartókat,pontosan emiatt.

BVkirálylány # 2012.06.25. 12:47

szerintem ezt nem komolyan kérdezted hogy attól hogy tartod a kapcsolatot például egy barátoddal aki börtönben Téged nem vennének fel valahova dolgozni!Egyébként rajta van azon a nyilatkozaton amit kiküldött az ismerősöd hogy mihez tartják nyilván az adataidat.Ennek az a célja hogy tudják hogy valóban Te irsz neki,Veled beszél telefonon és nem egy olyan személlyel például aki érintett az ügyben amiből le van tartóztatva.De szerintem ha ilyen fenntartásaid vannak már most ezzel kapcsolatban akkor ne vedd fel vele a kapcsolatot,mert úgy látszik neked fontosabb hogy nézik e valahol mint hogy valakit lelkileg támogass aki jelen pillanatban talán élete legnehezebb pillanatait éli!

kcsillus # 2012.06.25. 07:34

Éppen ezért kérdeztem, mert sehol nem találok ép kéz láb leírást.

Dodo07 # 2012.06.24. 00:09

Ez sehol sem szerepel.

kcsillus # 2012.06.23. 21:14

Tisztelt Jogi Fórum!

Egy ismerősöm sajnos előzetes letartóztatásba került és levélben megkért, hogy legyek a kapcsolattartója.
Szeretném megtudni, hogy ha hozzájárulok és kacsolattartója leszek az adataimat a büntetés-végrehajtási intézet hogyan fogja kezelni? Ha nyilvántartásba veszik az adataimat az a jövőben (például munkavállalás során) hogyan kerülhet a munkáltató tudomására? Illetve azért mert kapcsolattartó vagyok kerülhetek e hátrányos helyzetbe (például amiért nyilvántartásba vannak az adataim elutasít egy cég munkavállaláskor)?
Fontos lenne tisztában lennem ezzel a kérdéssel, mert ezen áll vagy bukik a kapcsolattartás.

Előre is köszönöm a választ!

Cs