Parkolási birság


Atis77 # 2012.07.06. 05:39

Ebben a nézetben a bal oldali sarkon van a tábla a nagy fa alatt

Atis77 # 2012.07.06. 05:38

http://goo.gl/maps/i1Rg

Itt a helyszin amiről beszélek. A fa alatt van a zóna tábla a mester utcában, de ha a thalyba befordul az ember ott nincs tábla, csak automaták és parkolóőrök.

Atis77 # 2012.07.06. 05:31

Csak nem a Thaly Kálmán utcában voltál?

Ott tényleg elég fura a helyzet ha a Mester utcából kanyarodsz be a Haller utca felől, Ugyanis ott a sarkon van kint a tábla a Ferenc kőrút felőli oldalon, és ahogy a Thalyba behajtasz ott valóvan nincs tábla, csak automaták. A minap arra jártam én is és eléggé furcsállottam.

gerbera317 # 2012.07.05. 21:00

Rosszul gondolod. Ezt csak akkor úszhatod meg, ha találsz olyan, az övezetbe vezető utcát, amelyiken nincs kitéve az övezet-tábla, és azt állítod, hogy ott hajtottál be.

blade # 2012.07.05. 11:36

Esetleg valami hozzászolás? Mert én úgy gondolom, hogy igazam van. Megerősíti valaki?

blade # 2012.07.03. 06:09

Kedves fóumozók/jogi szakértők! Egy olyan hétköznapi problémám lenne amivel sokan találkoznak ma Budapesten de lenyelik a békát...A következő a helyzet. A IX. ker parkoltam, és mint tudjuk ott nem mindenhol fizetős a parkolás.Bekanyarodtam egy utcába, az utca elején,( tehát az 1-es számnál). Egyirányú utca, az utca kezdetén NEM VOLT fizetőparkolási tábla, ami jelezné, hogy az utcában a várakozás fizetéshez kötött! Nyugodt szívvel ott hagytam az autómat, majd kis idő múlva mikor vissza mentem szomorúan tapasztaltam, hogy a kerületi parkoló őr megbüntetett, „nincs parkolójegy” miatt. Felhívtam a parkolási társaságot, aki közölte velem, hogy az adott útszakasz, fizetős és nem kell külön táblán jelezniük mert, parkolási zónában vagyok, és „valahol” (valamelyik utcán, ahol a kerületbe behajtottam a zónába) ki volt rakva a parkolási zóna tábla, és amíg nem látok parkolási zóna áthúzva táblát, addig zónán belül vagyok!Mondtam rendben, ha úgy van, és lettem a telefont.De csak nem nyugodtam bele a történetbe, és utána néztem a hatályos KRESZ jogszabálynak, ami a következő: 112/b. ábra e/2. „Várakozási övezet (zóna)” (112/d. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az ÚTON a várakozás megengedett vagy - 113. és 114. ábra szerinti kiegészítõ táblán feltüntetett módon - a „Várakozási övezet (zóna) vége” (112/e. ábra) jelzõtábláig a várakozás feltételekhez kötött. Tehát, ezek szerint nyilvánvaló, hogy a tábla hatálya, ARRA AZ ÚTRA ÉRVÉNYES AHOVÁ ELHELYEZTÉK, a FELOLDÓ TÁBLÁIG, és nem pedig X km2 sugarú területre/körre! Magyarul, a Parkolási Társaság/Polgármesteri Hivatal rosszul értelmezi ennek a KRESZ táblának a hatályát! Nem tehet ki a kerület határaira mondjuk 10db táblát mondván, hogy ha azon belül vagy, zónában vagy!Ez véleményem szerint szabálytalan, és jogtalan! Ezen az alapon/elven kitehetne egy Parkolási Zóna táblát a Budapest tábla alá, és akkor egész Budapest fizetős még el nem hagyod, vagy nincs feloldó tábla! :D