orvosi hozzáNEMértés


viciwolfmuller # 2012.11.28. 11:13

Tisztelt Fórum!

Azt szeretném megtudni, hogy mit lehet tenni egy ilyen helyzettel jogilag:
2 éve járok meddőség miatt egy nőgyógyászhoz, magánrendelésre.Először egy pcos-t állapítotak meg. Mint utóbb kiderült nem lett volna szabad kapnom olyan injekciót amit akkor kaptam. Petefészkem az injekciók hatására majdnem szétrobbant. Azonnali műtétet kellett végrehajtsanak rajtam.
Műtét közben megoperálták a pcos-t is, ezáltal hormonilag és peteérésügyileg is helyre álltam.
Műtét után 9 hónapig nemestem még mindig teherbe, inszemináció következett. 5db-ot támogat a tb. a többi utána fizetős, illetve 5 után lehet menni lombikra.
Az orvosom 3 inszeminációt csinált végig -nem kis pénzért, arról az összegről nem is beszélve amit az évek során hozzá elhordatam-úgy, hogy sem a hormoninjekciók előtt sem közben nem nézett meg ultrahangon, vaktába lövöldöztük az injekciót, sem inszem előtt sem inszem után nem nézett meg sosem. Ahogy a csövet kihuzta belőlem vette a kabátját és a kezembe nyomta a következőhavi gyógyszert, hogy menjek majd a 12. ciklusnapon.
Elmentem egy másik orvoshoz, aki elmondta, ogy amit eddig velem csináltak nem volt megfelelő, épp ugy ahogy énis éreztem, hogy nem megfelelő. Elmonmdta, hogy injekciók előtt minden alkalommal ultrahang szükséges, inszemináció előtt legalább 3 alkalommal, hogy nehogy túl legyen stimulálva a petefészek, amjd az inszem után is kell csinálni egyet hogy lássuk minden ugy zajlott e ahogy kellett. Ezzel szemben engem havi egyszer nézett meg az orovos.
Mivel ez már egy irányított dolog, fontosak az időpontok. Az első inszeminációm az ovulációm után 4 nappal volt mert az orovsom akkor ért rá. A második 2 nappal korábban mert szintén felháborodva közölte velem, hoyg ő nem ér rá akkor menjek most azonnal. A 3. nál pedig nem is ő csinálta meg hanem beküldött egy számomra ismeretlen orvost.

Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben az uj orvos megcsinálja a fennmaradó 2 inszeminációt és esetleg sikertelen lesz, lehet e kártérítést vagy bármi egyéb ilyemit kérni az orvostól az elfecsérelt 3 alkalom miatt, amennyiben egy másik orvos vagy egy orvosszakértő is igazolja hogy nem megfelelően járt el, és ezzel gyakorlatilag megfosztott annak a 3 hónapnak a lehetőségétől a hozzá nem értésével vagy oda nem figyelésével.

Nyilván ha nem sikerül az 5 akkor lombikra megyünk, de a meddőségi központok is azt vallják, hogy jobb lombikig teherbe esni mint lombikkal, mert az egy olyan durva hormondózik a szervezetnek, hogy nem lehet vele játszadozni.

Kérhetem én a régi orvosomtól, hogy téritse meg az első 3 inszemináció költségeit számomra?Vagy esetleg kérhetem, hogy a 6.at ami fizetős lenne állja ő??

Arról már nem is beszélve, hogy 4,5 éves lányom anya nélkül is maradhatott volna ha a kontrollálatlan injekciók folytán szétrobbant volna a petefészkem és hasüregi vérzésem lesz. Mert mondták lehetett volna, ha nem megyek be a kórházba azonnal.

Nagyon várom a véleményeket és tanácsokat! Köszönöm