büntetőjog


Burn Out # 2017.10.02. 04:09

könnyű testi sértés magánvádas bűncselekmény. majd a sértett eldönti, hogy tesz-e feljelentést vagy sem.

fórum_27 # 2017.10.02. 13:58

Igen, de itt fojtogatás is történt az nem számít, hogy meg akartál ölni?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.02. 14:10

Mondod te.

BigBo # 2017.10.02. 14:55

Sziasztok!

Segítséget és tanácsot szeretnék kérni.
Meg nem nevezett időpontban haverral barátom elég ittas állapotban volt, összeszólalkoztak az egyik szórakozóhelyen bisztiőrrel, majd éles szóváltás következett minek eredményeképpen elküldték őket.
Mikor elmentek nem sokkal később dükében a barátom bele ütött a falba kettőt, de az egyik egy üveget talált el. Nem emlékszik, hogy pontosan hol történt - boltot, üzletet vagy esetleg egy kapualjat talált el, azonban a kezén szerzett sérülés alapján ami vágott valószínüleg betörte. Az üveg vékony volt és nem volt beriasztózva a hely - ezért is gondolt arra, hogy eseleg csak egy kapualj lehetett. Tehát pontos helyet nem tudják, és amennyiben történt károkozás az sem volt szándékos.

Eddig nem jött rendőr vagy levél feljelentésről. Mire számíthat?

Választ előre is köszönöm.

ObudaFan # 2017.10.02. 20:00

Büntetőeljárásra garázdaság miatt, meg a kár megtérítésére.

L.Z. # 2017.10.05. 04:19

Nem találtam megfelelő részt ezért itt próbálkozok. A kérdés az lenne, hogy az alábbiak becsületsértés vagy rágalmazás?
Közösségi videómegosztó oldalon nagy nyilvánosság előtt (3-4000 fő) azt állította egy illető rólam, hogy megfenyegettem, homoszexuális vagyok (csak durvábban), és én vagyok valami oldalnak a tulajdonosa ami róla terjeszt dolgokat. Ezeket a hamis állításokat illusztrálta is fényképemmel, nevemmel, címemmel.
Valós dolgot nem állított úgy tudom az lenne a rágalmazás, és ez becsületsértés. Válaszokat köszönöm!

L.Z. # 2017.10.05. 04:23

Az még lemaradt, elnézést, hogy én egyik közösségi felületen sem vagyok aktiv, nem teszem magam közszemlére videómegosztó oldalakon.

ObudaFan # 2017.10.05. 04:23

Mivel ezek tényállítások, rágalmazás.

Tboy8607 # 2017.10.18. 10:03

Tisztelt Fórumozók !

Elsőként a helyzetet tárnám fel. 2015.09.11 -vel fejeztem be egy elterelést, amit 2015. 12.23 -án zárt le az ügyészség és halasztva lett a vádemelés az elterelés végeztével. Jelenleg van egy újabb ügyem. 2017.10.17 -én házkutatást tartottak, viszont nem találtak a lakásban, de vizeletemben marihuanat igen. Kérdésre elmondtam, hogy kb. 1 hónapja fogyasztottam utoljára, de nem kérdezték honnan származott kitől vettem. A lényeg viszont az lenne, hogy egy 2017 -ben megtörtént ügy miatt jöttek és az ügyben kérdezősködtek, hogy 2017 -ben vásároltam e kábítószert xy -tól. Erre a saját érdekeimet tekintve nem adtam választ, míg ügyvédemmel nem konzultálok "cím" alatt... Így egyenlőre elestem az enyhítő körülményektől, mivel az általuk feltételezett xy személyre nem tettem terhelő vallomást...

Az elterelés papíron 2015.09.11 és 2017.09.11 között eltelt 2 év, viszont az ügyészség 2015.12.23 -án szüntette meg az eljárást.

A házkutatás megkezdésekor, már papíron volt rögzítve, hogy eljárás van ellenem, mivel telefonos beszélgetés lehallgatása alapján (szerintük a virágnyelv is bizonyíték) többszöri alkalommal vásároltam xy -tól csekély mennyiségű marihuanat saját felhasználásra.....

2011 -ben is volt egy ilyen esetem az is eltereléssel végződött, majd a 2015 -ös szintén.

KÉRDÉSEM:

  • Kaphatok e letöltendő büntetést vagy csak pénzbírság lesz belőle esetleg felfüggesztett ?
  • Vállalhatok e elterelést ?
  • Érdemes e ügyvédet fogadnom a tárgyalásra

Előre is köszönöm a segítséget !
Üdv!
Tboy8607

alfateam # 2017.10.18. 10:15

Jól telenyomtad a fórumit(is). Négy helyen is ugyanazt kérdezed...

Tboy8607 # 2017.10.18. 11:51

Mégsem jött válasz :(

JMóni # 2017.10.22. 16:45

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Olyan információhoz jutottam .hogy nov.1-től .kauciót kérnek a telefonokért .az elitéltektől .hogy használhassák. Különben elveszik .tőlük. Kalocsai börtönbe .35000ft kérnek. Nem tudom hogy igaz e ez .valaki tudna segíteni. Hogy tehetik ezt.hogy a kapcsolattartást .nehezítik.és aki nem tud fizetni?. Előre is köszönöm a válaszukat. Üdv Móni

ObudaFan # 2017.10.22. 20:40

Gerda90

Azért itt nagyon sok téves előfeltételezésed van.
Az a támadás bőven lehet bűncselekmény bármiféle eltulajdonítási szándék nélkül. A teljesség igénye nélkül lehet ebből garázdaság, zaklatás, testi sértés (kísérlete).
Ha pedig az a támadás mégis csak eltulajdonítási szándékkal párosult, akkor az sokkal inkább lesz rablás, mint lopás.
Egyébként a lopást különösen jelentős értékre kell elkövetni, vagy minősítő körülményekkel is különösen nagy értékre ahhoz, hogy 5-10 éves büntetési tétele legyen, rablásnál azért könnyebben összejöhet némi minősítőkörülménnyel ez a tétel.
Ha tényleg 10 éves büntetési tétel van, 3 évig terjedhet az előzetes.
Az előzetes alatt arra, hogy a sértett kapcsolattartó legyen, nem sok esély van.
Összességében: ha fogva van a vádlott, akkor van védője. Ő meg ismeri az ügyet, őt kell kérdezni. A kérdésed ugyanis igen pontatlannak tűnik, így ennyi információ alapján sajnos aligha lehet hasznos választ adni.

VVBB # 2017.10.23. 12:00

Kedves Fórumozók!

Az alábbi történetben szeretnék kérni egy kis segítséget:
Egyik délután a férjem elindult az otthonunktól értem a munkahelyemre autóval. Már induláskor észlelte, hogy 4 kamasz gyerek jön szembe, 2 a járdán, 2 pedig a szembejövő sávban. Épp emiatt a megengedett 50 helyett csak 40 km/h-val haladt. A 2, az úton mászkáló gyerek közül az egyik egyszercsak levágta a biciklijét az út szélére, és a másik gyereket játékosan kikergette pont a párom elé, a menetirány szerinti sávba. Vészfékkel megtudott állni a kikergetett gyerek elé, 10 cm-re volt a gyerek az autó előtt. Teljesen elöntötte az agyát az ideg, hiszen majdnem elütött egy gyereket. Mindjárt végigszaladt rajta mekkora baj lehetett volna ebből neki, a gyerek családjának, illetve persze a miénknek is. Félreállt a kocsival, odament a két vétkes gyerekhez, és sűrű káromkodás közepette lekevert nekik 1-1 pofont. Miután látta, hogy a gyerekeknek a megszeppenésen kívül nem lett baja, beült a kocsiba, és eljött értem, persze tök idegesen. Rögtön meg is bánta, miután egy tök átlagos, dolgozó családapa, 2 kisgyereket nevelünk együtt, sosem volt büntetve, még azt sem mondanám, hogy egy agresszív valaki lenne. Nem ismerte a gyerekeket, ha így lett volna, talán még aznap este megkerestük volna a szüleiket. Másnap délután kaptunk egy telefont, hogy hallott-e róla, hogy egy agresszív, kigyúrt (?) vadállat ököllel kétszer úgy megvágta az egyik gyereket, hogy agyrázkódással, és orrcsonttöréssel fekszik a kórházban. A telefonhívás után azonnal elmentünk a rendőrségre, és rögtön vallomást is tett. Ott persze kiderült, hogy a gyerekek még véletlenül sem mondták el, hogy miért kapták a két pofont, csak annyit, hogy egyszer csak megállt egy autó, és kiszállt egy pasi, aki ok nélkül ököllel verte őket. Felvették a vallomását, aztán hazajöttünk. Megtudtuk, hogy kinek a gyerekeiről van szó, így én a tudta nélkül felhívtam az anyukákat. Az egyik régi ismerősöm, teljesen alap dolog volt, hogy elmondom neki, hogy a férjem volt a bűnös, és szeretnénk bocsánatot kérni mindkét anyukától, és a gyerekektől is. A férjem rendkívül megbánta a tettét, itthon sem veri a gyerekeket, eszébe sem jutna ilyesmi. Az ismerős anyuka akkor rögtön azt mondta, hogy ha a fia azzal ment volna haza, hogy majdnem elütötték, és emiatt kapott 1 pofont, még ő is megverte volna rögtön. A másik anyuka számomra ismeretlen, majd 2 órát beszéltem vele telefonon, hamar levágtam, hogy azért sorolja az anyagi körülményeit olyan magas szinten, mert ő pénzt akar kihozni ebből a dologból. Az ő fia volt kórházban, 2 napot megfigyelésen, enyhe agyrázkódása lett, vérzett az orra, és egyik foga kimozdult, vérzett, egyéb baja szerencsére nem lett neki.
Valamilyen szinten meg is nyugodtunk, hogy legalább sikerült felvenni velük a kapcsolatot, mert nem szeretett volna a férjem sem gerinctelen paraszt lenni, hogy ne vállalja a tettéért a következményeket, és hogy felajánljuk a családoknak bárminemű segítségünket addig is, ameddig a rendőrség nyomoz, és bíróság lesz belőle. Amivel vádolták még ott bent, az súlyos testi sértés kísérlete. Nem tudom, hogy ilyenkor mi várható, illetve a kórházban ápolt gyerek sérülése minek számít. Már otthon van, és bár az anyukája súlyos lelki megrázkódtatásról beszél, a gyerek vidáman posztolgat közösségi oldalon is. Közben persze az indulataik (érthető módon) nem is csillapodtak, lincselést emlegetnek, a könnyebben sérült gyerek rokonai már gyilkosságról és hasonló dolgokról beszélnek. Nyilván ezeket is szeretnénk elkerülni. A legnagyobb gondjuk az, hogy nem hiszik el az 1 nevelő célzatú pofont. Mi láttunk a gyerekről készült mosolygós képet az egyik közösségi oldalon, órákkal az eset után. Úgy gondolom, hogy ha egy 40 kg-s gyereket az én 90 kg-s, jó erőben lévő, hatalmas tenyerű férjem kétszer ököllel megüt, akkor annak a gyereknek nem csak az orra és a szája vérzett volna, hanem ott esik össze. Ökölcsapásnak egyébként látszólag nyoma sincsen.
Azt szeretném megtudni, hogy ilyenkor mi fog történni? Ha a "rosszabbul" járt gyerek sérülése is 8 napon belül gyógyuló, akkor is ugyanúgy folytatódik az eljárás, mert hogy a kórház hivatalból tett feljelentést. A másik gyerek biztos, hogy könnyű testi sértéses, de a feljelentésben nyilván ő is benne van. Volt egy autós a férjem mögött, aki láthatta, hogy miért vészfékezett, nem kerestük meg, de a férjem a vallomásában elmondta.
Érdemesebb lenne esetleg ügyvédet fogadnunk?
Nyilvánvaló, hogy természetesen vállalja a büntetését, de azért értelemszerűen nem szeretnénk, hogy börtönbe kerüljön, mert hozott egy nagyon rossz döntést.
A másik dolog, meg hogy a közösségi oldalakon elég komoly rágalmazások, és fenyegetések hangzanak el, én ezeket képernyőmentéssel elmentettem, mert attól tartunk, hogy esetleg a rokonok megtámadhatják bármikor, például amikor a kisebbik gyereket viszi az óvodába... Érdemes ezt jelenteni a rendőrségnek?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!

alfateam # 2017.10.23. 12:51

Érdemesebb lenne esetleg ügyvédet fogadnunk?
Ha megvan a vádirat keressetek büntetőjogban jártas ügyvédet.

lexy8888 # 2017.10.31. 16:35

facebook
SZOLGÁLTATÁSOK
ügyvédi szaknévsor
ügyfél keres ügyvédet
állásbörze
konferenciák
fórum
Optijus — törvénytár
szakkönyvek
ogyk hírlevél
jogi szakképzések
ADATTÁR
1 százalék
jogi folyóiratok
hír archívum
iratminták
kereső
közérdekű adatok
linkgyűjtemény
témakörök
MELLÉKLETEK
adatvédelem
Balogh Zsolt György blogja
felsőoktatási jog
ip-it blog
jogi szaknyelvi blog
médiajog
munkajog
munkáltatói blog
sportjog
subpoena
versenyjog
e-cégeljárás
successio
RÓLUNK
impresszum
partnereink
médiaajánlat
felhasználási feltételek
about us…

beállítások
lexy8888 állásajánlat álláskereső publikáció rendezvény kilépés

KERESÉS
Fórum → büntetőjog régebbi elöl új hozzászólás

Üdvözletem!
Az élettársamnak évek óta nincs munkahelye. Van egy 8 éves lánya, aki után nem fizet több éve gyerektartást. Most kaptunk egy birósági papírról értesítést, amiben valószínüleg az ex feleség feljelentette és bírósági útra vitte az ügyet. Érdekelne, hogy mi lehet az ügynek a legroszabb végkimenetele, lecsukhatják e a páromat ezért. Hozzáteszem előtte mikor tudott fizetett havi szinten, volt hogy többet is, mint ami a havi előírt gyerektartás. Tartották is a kapcsolatot, de mióta elköltöztek 2 éve a falunkból azóta nem is látta a lányát, mivel a kislány közölte, hogy nem kíváncsi az apjára. Ennek tudatában az apja sem kereste őt. Érdekelne, hogy ilyen esetben is érvényes az, hogy 6 hóra visszamenőleg követelhet az ex neje gyerektartást ? A páromnak egyedüli tulajdona egy opel márkájú személygépkocsi. Továbbá hogy valóban lecsukhatják e a páromat ezért ? Köszönöm

lexy8888 # 2017.10.31. 16:36

Elnézést, bemásolásra került az oldalmenü is !

ObudaFan # 2017.10.31. 17:25

Első alkalommal meg nem fogják lecsukni. A tobbedik feljelentés utan az sem kizárt. A végrehajtási kerelemtol vissza 6 hónapra es folyamatosan kérheti a tartásdíjat.

lexy8888 # 2017.10.31. 17:32

Korábban az illetékes gyámhatóságra hívták, akkor megegyeztek, hogy fizet, fizetett is amíg tudott, aztán a helyi rendőr hívta be, hogy feljelentette az ex neje.. ez a papír amit most kaptunk lehet annak a következménye.. ilyen formábannkaphat letöltendőt? Enyhítő körülmény, hogy nincs munkája az anyámmal és velem élnközös háztartásban, én még tanulok így csak az anyám keresetéből élünk? Ha ez idő alatt elkezd feladni pénzt akkor is lecsukják ?

ObudaFan # 2017.11.02. 10:38

Ha azért nincs munkája, mert a munkavégzésben akadályoztatva van, akkor ez nem bűncselekmény. HA viszont csak úgy nincs munkája, akkor nem enyhítő.
Ha az elsőfokú ítélet előtt megfizeti a teljes tartozását, akkor megszüntetik az ügyet.

Valaki0818 # 2017.11.03. 12:16

Jo napot Tisztelt Forumozok. Annyi kerdesem lenne Onokhoz, hogy ha valaki kozvetito eljarast kerelmez, az mennyi ido? A valaszokat elore is koszonom.


Jo napot. Az a lenyeg, hogy volt egy kocsim. Elcsereltem. Irtunk egy adas vetelit, mi azt a mi reszunrol ki tolttotuk, tanukkal minden. o nem, es nem is irt al

Csibemanó # 2017.11.09. 20:14

Kedves fórumozók!
Kisfiamat ( 8 éves)az iskola aulájaban torkon
fogta egy anyuka es húzta vissza, miközben apuka nagyon trágár szavakkal illette az egész osztaly szeme, füle hallatára.
Rendőrség felmentette, mert nem volt bűncselekmény szerintük.
Kérdésem: Ebben az esetben nem valósul meg a csoportos garázdaság? Igy le lehet rendezni egy ilyen ügyet?
Köszönöm a választ

Kovács_Béla_Sándor # 2017.11.09. 20:48

A rendőrség nem ment fel senkit.

ObudaFan # 2017.11.09. 23:34

A rendőrség megszüntetheti az eljárást. Ez ellen a sértett panasszal élhet az ügyészséghez. Az ügyészség határozatával szemben, ha az sem rendeli el az eljárás folytatását, a sértett pótmagánváddal élhet.
A leírtakkal a garázdaság megvalósulhat, de nem csoportosan, mert a csoport az legalább 3 fő.

Csibemanó # 2017.11.10. 04:24

Köszönöm a gyors választ. Szép napot.