Eskudtek vagy biro 1 szemelyben?


Dr.Attika # 2014.02.12. 11:38

Legalább is "fekete mamba" nincs tisztában a büntetőjog azon részével, ahol meghatározza a büntetés célját.

A BÜNTETÉS KISZABÁSA

A büntetés célja

79. § A büntetés célja a társadalom védelme érdekében annak megelőzése, hogy akár az elkövető, akár más bűncselekményt kövessen el.

Ennyi.

fekete mamba # 2014.02.12. 11:48

Már ugyan miért azonosítanám vele? Nagyon jól tudom, hogy bizonyos kérdésekben az én véleményem nagyon eltér a többségi véleménytől, például abortuszügyben. Személy szerint például az abortáló orovosoknak kétszámjegyű fegyházbüntetést adnék, de tudom, hogy ezzel ma Magyarországon a többség nem ért egyet. De asszonyverés ügyben úgy gondolom, hogy a többésgihez hasonló véleményt képviselek. De ha gondolja, én tényleg kimegyek az utcára, és megkérdezem az első tíz embert, és beírom ide, mire jutottam.:) Vagy Önnek mi a véleménye Balogh József ügyéről? Ön szerint megérdemli Balogh József a letöltendőt, vagy sem? Ez egy eldöntendő kérdés, igen vagy nem választ várok rá, ködösítés,és hárítás nélkül. (Nyilván azon információk alapján, ami közismert, egy tárgyaláson természetesen a laikus bíráknak is több információjuk lenne, és nekik az alapján kéne ítélni.)Szóval, a közismert információk alapján (Ami azért van annyi, hogy legyen értelme a kérdésnek.) Ön szerint kapjon letöltendőt Balogh József vagy sem? Eldöntendő kérédsére igen, vagy nem választ várok, tartózkodás nincs, az Ön véleményére vagyok kíváncsi!

fekete mamba # 2014.02.12. 11:49

Dr.Attika, miért is ne lennék ezzel tisztában? Pontosan erre alapoztam,amit írtam...

capisca # 2014.02.12. 11:52

Balogh ügyben még ítélet sem született, már, ha van eljárás.

Szerintem fölöslges ezen rugózni, amíg nem látjuk a döntést.

Utánna fel lehet háborodni, de addig mindek.

fekete mamba # 2014.02.12. 11:55

Ha Balogh József felfüggesztettet kap, akkor az nagyon sok bántalmazó "férfinak" fogja azt üzenni, hogy még ha kiderül is, akkor sincs nagy gáz,míg ha letöltendőt kapna, az azt üzenné az ilyen férfiaknak, hogy ha ilyet csinálnak, ha megaláznak, elnyomnak embereket, erőszakoskodnak velük, akkor előbb utóbb ők jönnek! Tehát első esetben talán a speciális prevenció megvalósul egy, vagy két évig, de a generális prevenciót kifejezetten súlyosan hátráltatná, a második esetben valószínűleg a speciális prevenció is hatékonyabb lenne, de a generális prevenciót CSAK a letöltendőbiztosítaná átütő erővel, tehát a 79.§ értelmében Balogh Józsefnek letöltendőt kell kapnia.

fekete mamba # 2014.02.12. 11:57

"Balogh ügyben még ítélet sem született, már, ha van eljárás.

Szerintem fölöslges ezen rugózni, amíg nem látjuk a döntést.

Utánna fel lehet háborodni, de addig mindek."

Mint írtam, ne legyen igazam, de sajnos komoly összeget is mernék kockáztatni, hogy nem lesz letöltendő.

fekete mamba # 2014.02.12. 11:59

A másik:

79. § A büntetés célja a társadalom védelme érdekében annak megelőzése, hogy akár az elkövető, akár más bűncselekményt kövessen el.

Tehát mivel a társadalmat, és nem a jogász elitet kell megvédeni, logikus, hogy a társadalomnak kell eldöntenie, hogy hogyan kívánja megvédenie saját magát.