Két felfüggesztett lehet egyszerre?


folyami géb # 2015.10.03. 16:20

Nem ezt írtam? :)

Plusz megemlítettem kiváló válaszodat az első kérdésre.

Dr.Attika # 2015.10.03. 08:32

Azt írja a kérdező, hogy a felfüggesztett alatt követte el az újabb bűncselekményt. Ha emiatt jogerősen elítélik és szabadságvesztést szabnak ki, akkor azt nem fogják felfüggeszteni és az előző végrehajtását is elrendelik.

folyami géb # 2015.10.03. 08:14

Két felfüggezstett lehet egymás mellett (lásd az első kérdést és az arra adott választ), de nem úgy, hogy a próbaidő alatt követte el az újabb bűncselekményt. Szóval ebben az esetben a felfüggesztett kizárt, ha nem túl sok a lopás darabszáma és elkövetés értéke, esetleg pénzbüntetés vagy közérdekű munka megcélozhartó.

Lilla711 # 2015.10.01. 06:43

Tisztelt fórumozók!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy rablási ügyben az illető felfüggesztett börtönbüntetést kapott és a felfüggesztés ideje alatt elkövet néhány szabálysértést amit a sorozatos elkövetések miatt a rendőrség már nem szabálysértésként hanem bűncselekményként terjeszt a bíróság elé. Nos ebben az esetben van esély rá, hogy ismét felfüggesztettet kapjon az illető?

Vagyis egyszerre két felfüggesztett börtönbüntetése legyen párhuzamosan egymás mellett?

Előre is köszönöm a válaszokat

Lilla

ObudaFan # 2013.09.04. 10:47

Hát ismerni kellene az ügyeket, de lehet, hogy meg lehet úszni letöltendő nélkül.
A második ügyben hamis volt a rendszám?

Mentacukor # 2013.09.04. 08:20

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A párom, 2004-ben részt vett egy "csoportos rablásban". Pár hónapja vették elő az ügyet, mások után nyomozva, valahogy ez az ügy is előkerült. (2004-ben ebből semmiféle ügy nem volt, nem történt feljenetés)
Ő valójában semmit nem csinált, csak ott állt, mint "tömeg", azok mögött, akik a sértettektől elvettek egy mobiltelefont, és 1700 Ft-ot. Az ügyvédnő szerint (a vallomásokat, és egyéb iratokat átolvasva) ebből nem lehetne letöltendő neki.
Viszont, most 2013 augusztusában, feljelentés alapján igazoltatták a rendőrök (jogosítvány nélkül, forgalmi nélküli autóval, érvénytelen rendszámmal). Ebből kapott egyszer 90.000 Ft-os büntetést, amit már rendezett, illetve a rendszám miatt volt kihallgatáson.
Az Őt kihallgató rendőr szerint, felfüggesztett lesz belőle.
Összevonhatják-e a két ügyet? Kaphat-e a két ügyből, külön - külön felfüggesztettet? Mi lehet a legrosszabb, amire számítani lehet? Ezeken kívül büntetve nem volt.
Köszönöm a válaszát!

Dr.Attika # 2013.05.21. 07:30

Tisztelt Dora!
nincs akadálya, hogy a csalásosban is felfüggesztettet kapjon, így egymás mellett telik a két felfüggesztés.

kovacs_dora # 2013.05.21. 06:48

Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném kérdezni, hogy két felfüggesztett lehet valakinek egyszerre?

  • Volt ellenem egy eljárás folyamatban hamis vád bűntette miatt, abból első fokon felfüggesztett börtönre ítéltek. Holnap lesz másodfok, valószínűleg helyben hagyják. Az elkövetési idő: 2009 augusztusában
  • Van ellenem folyamatban csalás bűntette miatt egy eljárás, amit 2008 decemberében követtem el. Szóval azt szeretném kérdezni, hogy ha most elsőfokon abban is elítélnek, és felfüggesztettet kapok, akkor le kell töltenem a hami vádasat is és a csalásosat is?

Lehet egyszerre két felfüggesztettem?

Előre is köszönöm!