Kis értékben elkövetett lopás, hamis vád?


richie_redey # 2013.07.29. 07:19

Kedves Ügyvéd úr,
még feljelenteni is félek ezt az őrültet, 60 éves vagyok, az édesanyám 80 és mióta ideköltöztek folyamatosan terrorizálnak minket. Azután, h a rendőrök elmentek csak azért is ezerrel döngették nekünk a hangfalakat... megfenyegetett, hogy felgyújtják a házunkat, hogy rám szakítja az ajtót téglával, áthúz a kerítésen vagy átjön és megöl, ilyenek válogatott ocsmányságokkal tűzdelve... a boltba alig merek kimenni, ez egy 30 éves erős fiatalember, hiába mondtuk neki, hogy mi nem hívtunk rendőrt, miután mi vagyunk szeműk előtt mirajtunk tölti ki a bosszúját, már az összes haverját felhívta és panaszkodott rám.. komolyan félek, hogy valakit rávesz, hogy az utcán kapjanak el... a rendőrök nemhogy nem segínek, de csak rontanak a helyezeten, elbájolognak, hogy bejelentés érkezett, ki kellett jönnünk, kérjük halkítsa le és utána totálisan én iszom meg a levét és az édesanyám... valahogy szeretném bebizonyítani ennek az őrültnek, hogy mi nem hívtunk rendőrt rá, erre tudna valami tanácsot adni?
Előre is köszönöm a segítségét

Richard Redey

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.29. 05:47

Akkor most tényleg te tegyél feljelentést, richie.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.07.29. 05:41

Ha nem ti voltatok, akkor nem verik rátok.

Ha pedig ti voltatok, akkor célszerű lenne már most megtéríteni a kárt.

richie_redey # 2013.07.29. 01:32

Mit tehetek, ha valaki meggyanúsít, hogy feljelentettem? Hogy tudom bizonyítani, hogy én nem hívtam ki rendőrt senkire, zajongás miatt egy másik szomszéd tette, de engem fenyegettek meg mostmár másodszor is életveszélyesen. Menjünk be a rendőrségre és hatalmazzam fel őket, hogy tegyék nyilvánossá, ha én feljelentettem bárkit is?
Köszönöm a segítséget, jó lenne mielőbb , mert terrorizálnak mimket...

valaki19 # 2013.07.28. 18:46

Köszönöm a választ. Ha mégis ránkverik az egészet, akkor milyen büntetésre számíthatunk? Nekem nincs semmi ügyem, de van olyan, akinek van.

ObudaFan # 2013.07.28. 15:25

Attól, hogy a feljelentők elmondták, hogy egy ilyen üveg nálatok volt, biztosan nem, mert ez tény.

valaki19 # 2013.07.28. 13:39

Tiszelt fórumozók!
Történetem a következő:
Egy fesztiválon páran össze jöttünk inni, de sajnos jól nem érezhettük magunkat ,mert lopással vádoltak meg minket.
Egy italárus fabódéból eltűnt egy karton (10-12 db?) 1 literes Finlandia vodka, aminek az eltulajdonításával minket vádoltak meg, pedig nem mi voltunk. 1 darabot adott nekünk 1 gyerek, nem tudtuk hogy lopott így megittuk. A többiről fogalmunk sincs, hol lehet ,ha egyáltalán annyi tűnt el mint amennyit mondanak. Térfigyelő kamerák nem tudják bizonyítani az igazunkat, mert állítólag pont kitakarta a bódét az egyik színpad a látókörből.
A rendőrök nem tudom pontosan milyen címen, de valami lopás szerűséggel vádolnak minket, amit természetesen nem ismertünk el. Meg kellett adni a telefonszámunkat és mondták, hogy majd ha lesz tárgyalás fölhívnak hogy menni kell..
Mit lehet kapni ezért? Följelenthetem a feljelentőinket hamis vád miatt? Mivel jól lejárattak minket az egész utca előtt ahol voltunk a rendőrök a falhoz állítottak minket, mint valami bűnözőket.