kocsiban alvás


Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.09.01. 12:47

Csak csekket kaptatok, vagy mellé határozatot is? A határozatnak tartalmaznia kell a jogorvoslati lehetőségeket. Szerintem kérni kellene a határozatot az anyanyelveden.

Szerintem csak azért lesz nehéz válaszolni a kérdéseidre, mert ehhez ismerni kellene a holland jogszabályokat, azt meg nem tudom, hogy itt hányan ismerik.

kekiir # 2014.09.01. 10:31

Nyáron családommal Amszterdamba látogattunk. Csupán egy éjszakára mentünk, és mivel a szállás árak nagyon magasak úgy döntöttünk hogy azt az egy éjszakát a kocsiban töltjük. Amszterdamba körülbelül éjfélkor értünk. Utána megnéztük az éjszaki életet, szüleim hajnal 3, én és a húgom hajnal 4-5 körül mentünk vissza a kocsiba aludni. Reggel 7-kor egy rendőr, vagy közteres páros keltett minket. Igazoltattak minket, majd fejenként 140 euróra büntettek meg minket. Édes anyám beszélt a biztossal. Én és a húgom semmilyen papírt nem írtunk alá, csak egy nyomtatott büntetőlapot kaptunk. A bírságot nem helyben kellet fizetni, hanem kb. 3 hét múlva postázták, és rátettek még 7 euró adminisztrációs díjat.

Az a kérdésem hogy, milyen törvény alapján büntettek meg minket? Hogyan lehet fellebbezni a bírság ellen? Mi történik ha nem fizetjük be, leemelik a számlánkról? Ha köztéren tilos aludni, akkor az autó belseje minek számít, magánterületnek? Ha lesem fényképeztek bennünket, akkor hogyan bizonyítják hogy aludtunk? És hogy csak este tilos-e autóban aludni?

Segítségeteket előre is köszönöm szépen!