garázdaság, csendháborítás


ius latratus # 2015.08.24. 11:28

Azóta már tudhatja.
Ti láttátok a bejegyzése időpontját?
:)

Véleményem # 2015.08.24. 10:21

valaki61

Az első esetkor még a feljelentés előtt, valószínű nem készült jegyzőkönyv. Maximum egy rendőri jelentés, de az sem biztos.

valaki61 # 2015.07.04. 17:13

Folyamatosan zaklatott a szomszédom, ezért kihívtam a rendőrséget. A helyszínen nem készítettek jegyzőkönyvet mondván, hogy bent majd megírják. Mivel nem maradt abba a zaklatás feljelentést tettem. Végül is szabálysértési ügy lett belőle garázdaság címén. meghallgatták a tanúkat, majd az ügy a bíróságra került. Itt tartok most. Bele szerettem volna nézni az ügy irataiba.Nem engedték mondván, hogy majd a tárgyaláson megtudom a tényeket.

Mint sértett valóban nem láthatom az ügy iratait?
A rendőri intézkedésről nem a helyszínen készült jegyzőkönyvet utólag kikérhetem?

tigrissszem # 2014.12.08. 13:53

Koszonom szepen a valaszt. Szep napot!

ObudaFan # 2014.12.08. 13:05

A munkahelyére csak nem lesz hatással, de pénzbüntetés azért jó eséllyel lesz. Annak a mértéke azért a jövedelmi-vagyoni helyzetétől is függ.

tigrissszem # 2014.12.06. 21:16

Szeretnek segitseget kapni, az alabbi ugyben:
A ferjem az ejjel betorte egy taxis szelvedojet. Ittas volt, sajnos nem emlekszik egyebre csak amikor mar a rendorsegen ult. Ket baratja ott volt vele. Nem volt szovaltas es semmi elozmenye a dolognak, csak egyszeruen odament es megtette.
Idokozben a taxissal mar beszelt telefonon bocsanatot kert es megteritene a kart amit okozott, termeszetesen ezt lepapirozva mindenhogyan. A kerdesem az lenne, hogy a targyalas soran mit vesznek figyelembe? Gondolom ezt igen, hogy hamar megteritjuk a kart. De a garazdasagert magaert meg mennyi penzbirsagot rohatnak ki ra? Szamit-e, hogy megijedtek-e az utasok a taxiban, vagy a taxis megijedt-e? Nem keletkezett senkin serules. Hatassal van-e ez a munkahelyere? koszonom elore is a valaszokat.

ObudaFan # 2014.12.06. 13:31

A szabálysértési törvény külön XXIII. fejezeében található szabálysértések büntethetők elzárással, a csendháborítás pedig nem ott található.

Pici78 # 2014.12.05. 23:17

Tisztelt Agent Cooper!

köszönöm válaszát, hol találom ezt a jogszabályt, hogy csendháborítás miatt nem zárhatnak el?

Üdv.
Erika

Agent Cooper # 2014.12.04. 07:09

Tisztelt Pici78!

Csendháborítás esetén nem lehet elzárást kiszabni, úgyhogy ettől nem kell félnie.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Pici78 # 2014.12.03. 22:40

Sehol senki?

Pici78 # 2014.12.03. 18:44

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Dec 16.-án lesz a tárgyalása a csendháborításnak, de ott már csak az elzárásomról döntenek. Én annyit fogok közölni, hogy a határozat kézbesítése szabálytalan volt, mivel a postafiókomba csak egy értesítés volt, melyet akkor nem állt módomban átvenni, mivel siettem valahova időre és nem tudtam kivárni az időt, mire sorra kerülök. Gondoltam, majd átveszem a második értesítésnél.... Hát nem volt második értesítés, és el is felejtettem az egészet, mire az első értesítéssel beballagtam a Kormányhivatalba, a határozat jogerőre emelkedett. Hiába a kézbesítés vélelmének megdöntésére irányuló kérelmem. Pedig fizetni nem fogok, mert nincs miből. Majd Állambácsi pénzén ülök négy napot.

Ha a kötbérem ügyes is jogerőre emelkedik, akkor már dolgozni sem fogok, minek??? Hogy az igazságtalanság diadalmaskodjon? Leírom a kötbéres ügyemet ide, mert a Tigázhoz írtam, de ott nem látom:

Ma vettem kézhez a Földgáz keresetlevelét, melyben követelik rajtam a 411 025 Ft kötbért, ennek az összegnek 2012 nov.22 óta kamatát, jogtanácsos munkadíja (nem írtak összeget), fmh díja 12 331 Ft, pp. eljárás díja 12300 Ft, fénymásolás 6018 Ft, postaköltség 890 Ft 3 egyéb.
Mert valakik megrongálták a gázmérőmet.
Anno a rongálásról értesítettem a rendőrséget, akik szerint nem történt rongálás, a plombát a "gázművek cserélte le". Erről papírom nincs, csak egy videófelvételem. Rájuk verhetem-e a "balhét"?

Véleményem # 2014.11.13. 12:44

Pici78

Csendháborítás
195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.

Indokolatlanul zajt okoz, mely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát zavarja, szabálysértés követ el.

kimerítem-e a csendháborítás törvényi tényállását, ha a lakásomban zenét hallgatok és énekelek???

Akár ki meríthette a csendháborítás törvényi tényállását, ezzel a zene hallgatással és énekléssel. Ha az olyan hangos volt, olyan zajjal járt, ami a szomszédot zavarta, akkor az csendháborítás is lehetett.

Dr. Jégember # 2014.11.11. 08:53

Tisztelt Pici78!

Tárgyaláson azt vizsgálják többek között, hogy a feljelentett cselekmény egyáltalán szabálysértésnek minősül-e.

Ehhez az alábbiakra lenne érdemes választ keresni:

A nyilvánvalóan elfogult tanúk vallomásán kívül nem ártana valami objektív bizonyíték is.

  • Mondjuk volt-e kinn rendőr intézkedni, az mit tapasztalt????
  • Mit mond a többi szomszéd??? (Ha valami zavaró, az nem csak egy irányba zavaró)
  • Ne adj isten a közterületfelügyelő végzett-e zajterhelés mérést????????
  • Vagy készült-e bármilyen felvétel a zajról (telefonnal, kamerával, stb...) mi egyértelművé teszi mi történt.

Ha ugyanis nincs semmi objektív -kétséget kizáró- bizonyíték nincs, akkor a nyilvánvalóan túlzó és szubjektív tanúvallomásokra nem lehet ítéletet alapozni.

(látom magam előtt a "tanúk" vallomását: "Jááááááj, higgye jel bíró úr, ánnnnyira zavart, hogy má' azon gondolkoztam elmegyek itthonról dóóógozni, hogy ne is halljam......)

Na, szóval kérje nyugodtan a tárgyalás tartását és ezekre a kérdésekre kérjen választ.

Üdv:
Dr. Jégember

Pici78 # 2014.11.10. 22:20

Cigánybűnöző szomszédaim feljelentettek csendháborítás miatt, kétrendbeli esetben. Bezzeg magukkal szemben nem ennyire kritikusak! Én nem járok jelentgetni, mert semmi értelmét nem látom, egyetlen célom csupán, hogy elkerüljek innen egy nem cigányfertőzött részére szerény országunknak.
A lényeg, az összes cigány tanú ellenem. A hatóságok lesz@rják a vallomások valóságtartalmát: vagyis ha képesek ezek a véglények egybehangzóan hazudni, akkor elítélnek.
Nyáron küldtek egy határozatot, mely azért emelkedett jogerőre, mivel nem vettem át, ezért nem tudtam róla és nem írtam rá panaszt. Miután átvettem, kb. egy hónapra rá, írtam rögtön egy kézbesítési vélelem megdöntésére irányuló kérelmet és a határozat ellen panasszal is éltem.
De ezek szerint nem fogadták el, mert a Bíróság küldött egy levelet, hogy elzárnak. Tehát a közérdekű munkától is elestem, nemcsak attól, hogy a bíróság tárgyalja meg, hogy valóban követtem-e el szabálysértést?
Azt, hogy 8 napon belül tárgyalás tartását kérhetem, ezt hogyan kell érteni? Miről lesz a tárgyalás, hogy elzárjanak-e avagy hogy tényleg kimerítem-e a csendháborítás törvényi tényállását, ha a lakásomban zenét hallgatok és énekelek???

Dr. Jégember # 2014.11.03. 17:47

Ez a kib@szás bűntettének tipikus esete, de ez nincs benne a hatályos Btk.-ban.........

Dr. Jégember

Agent Cooper # 2014.11.03. 12:29

Kedves Matt77718!

Javaslom, hogy a csengő tápellátásához időkapcsolót telepítsenek, sajnos elemes csengőnél ez a megoldás nem működik.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Matt77718 # 2014.11.01. 21:31

Az elmúlt hónapban fordult elő velünk, vagyis erre felénk, hogy fiatalok 15-20 év közöttiek, olyan 2-3 gyerek kb már minden nap becsenget hozzánk szórakozásból esténként.
Hosszan nyomják a csengőt mikor már szüleim alszanak, én még fent vagyok, általában tanulok, vagy épp készülökén is lefeküdni.
Tavaly is csinálták már, az év ezen időszakában, késő ősztők kora tavaszig kb, mikor korán kezd sötétedni és már nem olyan jók a fényviszonok.
Felmerült már az is, hogy áratalanítani kellene a csengőnket, így nem szólna.
Ennek a hátulütője viszont az, hogy minden nap ki-be kellene kapcsolgatni, mert vannak olyanok is, pl szomszédok akik azért csengetnek napközben mert beszélni akarnak velünk vagy vmi mást akarnak.

Segítséget szeretnék kérni, hogy mit lehetne tenni ez ügyben?