Telek elhanyagolása, birtokháborítás


Bea1 # 2015.10.20. 04:23

fényképfelvétel.

én elősször beszélnék a szomszéddal, hogy eddig tartott a jó világ, adja vissza annak értékét, amit elvitt, vagy dolgozza le, pl gondozza a telket. ha nem, akkor tuti feljelenteném.

Bea1 # 2015.10.20. 04:20

sok helyen láthatod, hogy nemhogy 40cm-re, de konkrétan határvonalla épülnek a házak.

amíg nem életveszélyesek az épületek, addig semmi gond.

feljelengetni meg bárkit bármiért lehet.

önkormányzatfüggő, hogy mit tekintenek gondozottnak, vagy elhanyagoltnak.

zártkerteknél pl egy évre ki is adhatják az elhanyagolt kerteket közmunkásoknak.

gondolom, ez építési telek, itt nincs ilyen veszély.

Patriot92 # 2015.10.19. 20:56

Tisztelt Fórumozók!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e annak bármiféle következménye, ha a szomszéd feljelent valakit azért, mert "elhanyagolja a kertjét".

Egyik rokonom örökölt egy telket, rajta egy házzal és több egyéb mezőgazdasági épülettel. A telek már évek óta el van hanyagolva, de időnként a gaz le van kaszálva, de parlagfű nincs rajta egy darab sem. Ez egy kis faluban van Nógrád megyében.

A telek szomszédja egy nagyon rosszindulatú tolvaj ember (sok bolti lopás stb.), és fel akarja jelenteni a rokonomat, amiért a kerítés melletti kis méretű kukoricagóré nincs jó állapotban, az ő háza pedig a kerítéstől nagyjából 40 cm-re van (tudtommal nem is lehet ilyen közel építkezni).

Azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen feljelentés mennyire áll meg a lábán, lesz-e ennek valami következménye, vagy kinevetik őt?

A történethez az hozzátartozik, hogy ez a szomszéd módszeresen lopott az udvarból és sok dolgot eltulajdonított. Minderről az árulkodik, hogy rendes kitaposott út vezet az ő kerítésének végétől (amin lyukat csinált hogy átjöjjön) ahhoz a melléképületig, ahonnan elvitte a dolgokat.

Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy ekkor mi a teendő a részünkről jogilag? Feljelentést kell tenni ismeretlen tettes ellen, és a rendőrség majd megállapítja a szomszéd vétségeit?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

B. Gábor