Garázdaság és könnyű testi sértés


Hogyvanez? # 2016.01.05. 08:27

Tisztelt Fórumozók!

Múlt év augusztusában a barátnőm volt férje, szóváltás után a lépcsőház kapujában a fiatalkorú gyermeke (14) előtt megfojtogatott. Kihívtam a rendőrséget, akik előállítottak minket, rabosítottak társtettességben elkövetett garázdaság és más bűncselekmény miatt.
A vallomásomban elmondtam az igazságot, (és külön kiemeltettem, hogy én csak védekeztem) aminek a gyermek a tanúja volt, ill., hogy a kiérkező rendőr látta a nyakamon a fojtogatás nyomát.Fényképeket is csatoltam a nyakamról ill. a nyelvem alatt a fojtogatástól keletkezett véraláfutásokról. Látleletet is vetettem majd jeleztem a vallomásomba, hogy könnyű testi sértés miatt feljelentést kívánok tenni.
Természetesen a volt férj azt állította, hogy én támadtam neki, én fojtogattam meg, ő csak védekezett.
Szembesítés megtörtént, nem vezetett eredményre, majd a gyereknek eseti gyámot rendeltek ki a tanúmeghallgatása miatt, de élt a jogával és nem tett vallomást.
A rendőrség átadta az ügyet az ügyészségnek, majd megjött a határozat, hogy megszüntetik az eljárást, mivel a nyomozás adatai nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény.
A határozat legvégén az szerepel, hogy " jelen határozat jogerőre emelkedését követően az iratokat a könnyű testi sértés vétsége vonatkozásában a .... Járásbíróságnak küldöm meg magánvádas eljárás lefolytatására.

A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben a továbbiakban mi az eljárás menete? A gyereket beidézhetik tanúként?

Válaszukat nagyon várva, tisztelettel: Hogyvanez?