Feljelentés csalás miatt és fizetési meghagyás


James Bond 007 (törölt felhasználó) # 2016.04.11. 07:39

Remélem én is, hogy nem így van. A szerződés napelem telepítésről szólt, ami az áramszolgáltató engedélyéhez kötött. Az áramszolgáltatóhoz a szerződés ideje alatt nem érkezett bejelentés, közben nekem ígérgették, hogy most már mindjárt jönnek. Erre alapozom a csalás gyanúját, vajon megáll?

Végül a határidő lejárta után elálltam, ezt vissza is igazolták, azóta a pénz visszafizetését ígérgetik.

ObudaFan # 2016.04.11. 07:26

Azért ilyen mechanizmus nincs. Nyilván ha több hasonló ügy volt, az egy adalék lehet annak a megállapításához, hogy a feljelentett valóban nem is akart teljesíteni, de egyrészről a több hasonló ügy sem kényszerűen alapozza meg ezt a vélekedést, másrészt lehet az is csalás, ha csak egyszer követték el.

James Bond 007 (törölt felhasználó) # 2016.04.11. 07:16

Köszönöm. A feljelentést ismeretlen tettes ellen gondoltam tenni (egyszemélyes Kft, a tulajdonos és ügyvezető ugyanaz, de ezt majd a hatóság "kinyomozza" gondolom).

Ügyvéd ismerős szerint ha nincs másik feljelentés ellene, várhatóan elutasítják, mert így szokták. Kérdés persze, hogy akkor hogyan tud megszületni az első feljelentés.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.11. 07:14

Jogi személy (cég) nem tud bűncselekményt elkövetni.
Amúgy nincs különösebb jelentősége.

James Bond 007 (törölt felhasználó) # 2016.04.11. 07:12

Üdvözletem,

A fizetési meghagyás mellett csalás miatt fel is akarok jelenteni egy céget, mert bizonyítékom van rá, hogy nem is akarták teljesíteni a szerződést, csak az előlegre vadásztak. A kérdésem az lenne, hogy milyen sorrendben érdemes. Mehet egyszerre a fizetési meghagyás és a feljelentés, vagy érdemes az egyikkel várni a másik ügy előrehaladtára? Vagy a másikkal az egyikre? :)

Köszönettel