Sértett indítvány elektronikus levélben?


Stage # 2016.06.28. 17:43

Szóban idézett, figyelmeztetés nem hangzott el arra vonatkozóan, hogy mi van ha nem megyek el a tárgyalásra. Én már a bíró előtt megtettem a vallomásomat, mutattam volna a bírónak színes videót és képeket, de már nem érdekel az ügy. Nem akarok benne részt venni, oldják meg ők, ha ennyire kizárnak az egészből. Én kaptam el a gyereket két év után, mert a rendőröknek nem volt hozzá heréje, és akkor eljátszák az istent, hogy a sértett jogait semmibe veszik. Ha én teszek egy indítványt azt neki kötelessége lenne elutasítani vagy elfogadni.

Stage # 2016.06.28. 17:40

Érdekes. Szerintem ha ez így nem jó nekik, kellett volna hiánypótlásra felhívó levelet küldeniük, hogy okirati formában aláírva 8 napon belül adjam be újra.

A vádlott már a második tárgyalásra nem jött el, én meg ki vagyok téve feleslegesen a vele való találkozás miatti stressznek.

Már megtettem a vallomásomat az ügyben amit jegyzőkönyveztek, muszáj nekem sértettként ott lenni a harmadik tárgyaláson amin valószínűleg megint nem lesz ott a vádlott?

Én már rég előzetesbe vágattam volna a gyereket, mert az első tárgyalás időpontja előtt egy nappal szóltam neki hogy ne felejtsen el eljönni, de direkt távol maradt. Aztán mikor kiadták az elővezetési parancsot ellene, bement a bíróhoz sírni hogy elnézte a dátumot, a bíró meg igazolás nélkül ezt megette. A második tárgyaláson ugyan ezt eljátszotta, megjelent a bíróság épületében a tárgyalás kezdete előtt 15 percel, aztán megszökött, és újra el lett napolva a tárgyalás. Szerintem több mint fél éve ezt játszuk, a bíró pedig úgy tűnik hogy partner ebben.

Tettem indítványt pl. arra, hogy az ingóságait a vádlottnak vegyél zár alá, erre a bíró azt mondta hogy majd akkor dönt erről, ha a vádlott elé áll és nyilatkozik a vagyoni helyzetéről.. pedig gyanúsításakor már nyilatkozott és alá van írva hogy NINCS vagyona. Aztán olyan indítványom is volt, hogy helyezzék előzetesbe, mert a tárgyalásról megszökött, erre sem jött válasz.

Ha a bíró ennyire bele...ik az egészbe, akkor én is, és nem megyek el a tárgyalásra.

ObudaFan # 2016.06.28. 16:47

Büntetőügyben csak szűk korben van lehetőség elektronikus beadvány benyújtására. A birosag legfeljebb abban hibázott, hogy erről tajekoztathattak volna egy válasz e-mailben.

groszfater@gmail.com # 2016.06.28. 15:08

előbb regisztráljon az okmányirodán, várja meg elsejét és azután...

Burn Out # 2016.06.28. 13:38

Szkenneld be a beadványod és akkor már alá tudod írni.

groszfater@gmail.com # 2016.06.28. 13:22

Tájékoztatjuk, hogy 2016. január 1. napjától 2016. június 30. napjáig választható, 2016. július 01. napjától kötelező a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás a 2015. évi CCXII. törvény alapján.

Stage # 2016.06.28. 12:35

Üdv!

A helyi bíróság a neki elektronikus úton küldött sértett indítványokra egyáltalán semmit nem reagál. A bírónő legutóbb megkapta a tárgyalás elhúzódására vonatkozó panasz beadványom, de mivel az elektronikusan érkezett és nem volt rajta aláírás nem reagált rá.

A büntető eljárásban a rendőrség, az ügyészség a neki elektronikusan küldött leveleket feldolgozza és elbírálja, nem kukacoskodik. A bíróságnál úgy tűnik más a helyzet, nem hívnak fel hiánypótlásra, le sem tojják a levél tartalmát. Pedig az ügyszámot csak az ügyben résztvevők tudhatják, az pedig minden levélen rajta volt.

Mi a véleményetek? Figyelmen kívül hagyhatja a bíróság a neki elektronikus úton küldött leveleket?