Érdeklődés bűn súlyosságáról


Öreg Tölgy # 2016.08.23. 10:57

Valószínűleg 8 napon belül gyógyul a sérülés, ezért pénzbüntetés vagy próbára bocsátás valószínűsíthető (büntetlen vagy nem nagyon kedvezőtlen előéletet feltételezve).

Tanú007 # 2016.08.22. 21:13

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni egy üggyel kapcsolatban. Feljelentés még nem történt, tanúként láttam az esetet és érdeklődnék, hogy mire lehet számítani ilyen esetben. Szerencsére eddigi tapasztalatom nincs jogi témában, de épp ezért a megfogalmazás lehet inkább hétköznapi lesz.

Az eset úgy történt, hogy a lakásunkba párom velem együtt jött be, majd a viselkedése korábban ki nem mondott problémák miatt eléggé agresszívvá vált. Testvéreim és édesanyám köszönését nem fogadta, majd amikor erre egy szoba ajtajában állva, teljesen normális hangnemben rákérdeztek, hogy ez miért történt, egyik testvéremet kezdte elég durva módon sértegetni, majd mikor testvérem először erélyesebben visszaszólt neki a korára hivatkozva, akkor párom (20 éves férfi - én 18 éves lány vagyok) édesanyám válla fölött először "megfejelni" próbálta testvéremet, majd édesanyám válla fölött úgy arcon vágta, hogy felszakadt a szája. Testvérem nem is védekezett, mert nem számított ilyen megnyilvánulásra. Ezután másik testvéremmel együtt nehezen, de sikerült kiküldeni a lakásból a páromat.

Szeretnék érdeklődni, hogy ilyen esetben, amennyiben a sértett testvérem feljelentést tesz párom ellen, akkor ő mire számíthat?

Segítségüket előre is köszönöm!