Gazdasági


Leonka # 2016.10.12. 08:43

Na ilyen helyzetben ki tud vajon okosat mondani?
Bajba kerültem és nem tudom mi lenne a legjobb lépés rá.
Történetesen vállalkozás gyanánt kitaláltam egy szolgáltatást melynek értékesítését alkalmazottak végezték cirka 2 hónapig.
Mivel nekem nem volt cégem egy ismerősömnek pedig igen, így pénzért megengedte hogy a cégén keresztül hivatalosként működjön, gondolok itt a számla kibocsátás részére.
Két hónapig ment, majd rendőrségi feljelentés lett pár ügyfél által, miszerint az értékesítők megtévesztették őket a telefonban a szolgáltatással kapcsolatban. 60 ezres tételű szolgáltatásról volt szó egyébként,melyeket megkaptak, nem zsákbamacska volt..
Mivel én nem voltam jelen és mivel ők tapasztalt piaci értékesítők így előfordulhatott, vagyis el tudom képzelni róluk a jutalékuk miatt. Bejelentve nem voltak.
Nekem nem hiányzik rendőrségi ügy, így az egész projektet azonnal dobtam és elengedtem.
Azóta a rendőrség, a cégtől informálódás gyanánt bekért néhány adatot ezzel kapcsolatban, amit csak két hónap után kaptam meg a cégtől, ezért nem tudtam időben lenyilatkozni válaszlevélben, csak a napokban, de az már késő.
A rendőrség most kéri a könyvelési anyagot, plussz a könyvelő elérhetőségét. Mint kiderült, mondjuk úgy hogy a cégnek van takargatni valója, vagyis a könyvelés úgy ahogy van nincs meg. 2 hónapja el is lett adva és új ügyvezetője van..
Na most ilyenkor mit lehet tenni? Ilyen helyzetben létezik-e okos lépés? Bármi jó tanácsot megköszönök.