Feltételes alatt külföldre utazni


pappcs # 2018.09.04. 07:56

Kétségtelen, hogy a törvény nem engedi, de a schengeni térségben nincs határellenörzés, külföldön pedig már nem látják azt hogy valaki magyarordzágon uk alatt áll. Ilyen nincs a sis2 ben.

Persze nem nagy forgalmú határon kell kimenni, hanem pl. Szépen átsétálni esztergomnál a hídon.

Repülőtér? Ha valaki tudja magárol hogy sáros, akkor legyen már annyi sütnivalója hogy nem magyar repülőtéren szál fel a legolcsóbb gépre, amire persze a saját nevén lévő bankszámlához köthető kártyával, a saját nevében veszi a jegyet. Akinek annyi esze nincs, hogy magyar rendőr kezébe ne adja az igazolványát és felszáll egy magyar repülőtéren, ahol még a belépésre jelentkező magyarokat is priózzák, még schengeni országból érkező gép utasait is, (nem is tarthat határelenörzést schengeni országok esetén, de ebben a diktatúrában a hatalaom szarik a törvényekre), meg is érdemli, hogy elfogják és/vagy ne engedjék ki. Mi több a személyit is bevonhatják aztán majd kap egy szép újat, amiben már magyarul és angolul is ott figyel a külföldi utazásra nem jogosít felirat.

Tehát nem repülsz a fapadossal, hanem közúton kimész pl. Szlovákiába (hegyeshalom,,röszke stb, kerülendő mert ott elenőriznek) kis forgalmú határszakaszon,,majd onnan arra mész amerre akarsz. Többe kerül 1 forinttal? Tény, de az is tény, hogy az illegális út mindig többe kerül mint a legális.

Szerintem mivel megszegi a magatartási szabályokat, afott esetben elrendelhető a feltételes letöltése is ha ezt a külföldi utaz a bv bíró megtudja.

Pet 44 # 2018.09.03. 17:32

A kérdésem a következő . Feltételes szabadság alatt , jogilag nem ,lehet külföldre utazni .De ha mégis megpróbálná valaki, érvényes személyivel, uniós országba utazást, ki szúrják-e a reptéren ?

Peter666 # 2017.12.10. 17:13

Az Utv. Alapján feltételes szabadság alatt nem utazhat külföldre.

drgyorei-bunteto-ugyved.hu

csovanyos # 2017.12.09. 08:32

Köszönöm a választ. Ha mégis tudomást szereznek a magyar hatóságok az utazásról, akkor a felfüggesztett része a büntetésnek vegrehajtásra kerül, vagy csak kisebb büntetésekre kell számítani?

pappcs # 2017.12.06. 14:44

Az útlevelet ha van már ítélethirdetéskor bevonják, érvénytelenítik. Nem eu országba ìgy nem lehet utazni MAGYARORSZÁGRÓL az eu n belüli határátlépéskor ha lekérdezik az utazási tilalmat és az él, akkor nem.engednek ki. Szabály szerint végrehajtandónál a bírónak el kellene venni a személyit és "külföldre utazásra nem.jogosít" felirattal ellátott igazolvanyt kellene hivatalból kiállítani. Ezt (szerencsére) nem nagyon ismerik a bírók) tehát ott van a zsebedben a személyi. Ezzel lehet menni eu n belül de ha lekérik nem engednek ki. Viszont schengeni országba ellenörzés nélkül ki lehet menni. A külföldi eu-s rendőr nem látja a magyar korlátozást mert az a sis be nem kerül bele. Sőt ha kimész a schengeni térségből de nem magyarországról, akkor nem eu s országban a bevont útlevelet sem fogják látni a külföldi hatóságok. Tehát ha nem csinálja az illető a műsort, nem bűnöz külföldön nem vállal legális munkát akkor nem jönnek rá hogy külföldön van. Akiknek van valami vaj a fülük mögött az mind szlovákián csehországon keresztül megy nyugat európába mert ott nincs ellenőrzés. Mint pl. Hegyeshalomnál ami ugyan schengeni de tapasztalat hogy igazoltatnak főleg a magyarok. Az a lényeg hogy magyar rendőr ne igazoltasson a határátlépésnél akkor nincs bukta. Repülés "tilos" a vonat is megggondolandó, a legjobb autóval menni kikerülve az sztrádákat és a véda kamerákat. Hosszabb az út de megéri...

csovanyos # 2017.12.05. 19:40

Kedves Fórumozók,

Kérdésemet rövidre fogom:

Mi a jogi következménye annak, ha egy feltételesen szabadlábra bocsájtott személy (a feltételes még nem járt le) külön bírói engedély nélkül, önhatalmúlag elhagyja az országot és erről a hatóságok tudomást szereznek?