ügyvédi díjak


vendég # 2006.02.14. 19:01

Szecsike!
Ha nem is előre,de FOLYAMATÁBAN kell a pénzt átadni! -szerintem-
Mondjuk azért az már tényleg KÖZRÖHELY,hogy amíg az 500E.-t nem perkálod le addig ez a bizonyos ügyvéd még egy tollat sem emel fel!Bár...biztos vannak ilyenek!
Azt röhögtem,hogy az én ismeretségemben ez a konkrét Ügyvéd sokszor hangoztatta,hogy "nem probléma ha több részletben kapja meg az 1M.,INGYEN IS ELVÁLLALTA VOLNA AZ ÜGYET!!!"
Kár,hogy nem fogták....szaván!!!:)))))))mondjuk 3hónapon belül megkapta a járandóságát,hogy ne érje szó a ház elejét...!A Megbízó is talán így nyugodtabb,hogy ezen már nem múljon,az idő meg haladjon!
Ez van.

vendég # 2006.02.14. 18:49

Aranyos,hogy Nick Name megemlíti a 3000,- +Áfa díjazást...:)
Konkrét példaként azt tudnám én spec.elmondani,hogy 1M.-t kellett fizetni az ún."Bíróiszakig",ami lehet x hónap majd,de x év is!!!
Bíróiszakban átbeszélés lesz a "sikerdíj"összege x letöltendő érdekében.Persze minnél kevesebbet tud az Ügyvéd kihozni mármint az évek számára gondolok...szóval annál magasabb lesz a SIKERDÍJ!
Ez idáig rendben is van,hisz a felek megállapodtak.Nekem csak az nem tetszik a történetben,hogy egy darab számla,vagy elismervény,vagy bármi...nem hagyta el az T.Ügyvéd irodáját a Megbízó felé,arról pedig már nem is beszélek,hogy a megbízás idejében a konkrét kérdésre,hogy akkor majd MENNYI IS LESZ AZ ANNYI?-azt válaszolta,hogy Megbízó kérdezze meg xy-t,akit szintén ez az Ügyvéd véd egy másik folyamatban lévő ügyben!
Tehát nem mondta ki a T.Ügyvéd az összeget,nem értem...talán RÜHELTE??!
Na mind1.Ez van.
Sok függ a konkrét ügytől,az ebből következő büntetési tételtől,stb...
Nagy ügy/NAGY LOVÉ!!!
Fenti példához még annyit tennék,hogy 1M.mellé IGÉRETET NEM KAPOTT A MEGBÍZÓ!Mondjuk ez a tuti:NEM IGÉREK,DE AZT LEGALÁBB BETARTOM...MAJD LESZ VALAMI,S EZTÁN MÁR NEM TUD REKLAMÁLNI SENKI!

Szecsike # 2006.02.14. 18:44

ObudaFan

Sajnos nem tudom mit jelent az in absentia eljárás, de értem mit akarsz mondani.
Úgy gondolod, hogy mivel kötelező a perújjitás, ettől függetenül neki még bent kell maradnia, legalábbis amig meg nem születik az új itélet.
Igy gondolod nem?
VIszont ha az ügyvéd hatályon kivül tudja helyeztetni az itételet, akkor ki kell engedjék, nem?

Nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy ha elsőlépésként kifizetem a károsultakat, akkor utána mit kell tennem?
Erre hivatkozva inditani el a perújitást?
Igy nagyobb esélyünk lenne?
Lehet, hogy akkor olyan itélet születne, hogy szabad?

Szecsike # 2006.02.14. 18:41

Lala

tökéletesen igazad van. Korábban már másvalaki is felvetette ezt az okfejtést.
Hát nem tudom.
Azt hiszem ez azért nem kivitelezhető, mert előre kéri a pénzt. - és szerintem igaza van.
Már rég oda kellett volna neki adnom a pénzt ahhoz, hogy intézkedjen, de nekem még mindig nem jött össze a pénz. Vagyis ha ő pénz nélkül kezdett volna intézkedni, akkor most nem tudnám kifizetni.
És mi arra a biztositék, hogy a sikerdijat ki fogok fizetni????
Szóval a pénz előre kell.
és nem hiszem, hogy attól kellene tartanom hogy becsap, hisz minden ügyvéd barátom /Pedig sok van a kisfiam ovija révén/ azt mondja, hogy biztos lehetek benne, hogy ki tudja hozni!

ObudaFan # 2006.02.14. 18:06

Szecsike, azért, mert in absentia eljárás miatt el kell rendelni a perújítást, még nem fogják kiengedni.

_Lala_ # 2006.02.14. 18:04

Ja, és ami a gyanús az emberkédben:
Ha az "alapdíj" is magas, és még sikerdíjat is meghatároz, az hiteltelenné teszi azt az állítását, hogy biztos a saját sikerében. Legyen az alap összeg kevés (éppen a költségeit fedezze, de ne akarjon meggazdagodni belőle), és akkor lehet a sikerdíj szép kerek.
Fel kell neki tenni a kérdést: miért bízzon meg benne valaki, ha saját magában sem bízik?

Szecsike # 2006.02.14. 18:02

Lala

ez az ügyvéd úgy tudja kihozni a páromat, ha hatályon kivül helyezteti az itéletet. Márpedig ilyen van, hisz ha nem lenne, akkor ez a szó sem lenne.
Más kérdés, hogy ki az aki ezt el tudja intézni és ki az aki nem?!

Szecsike # 2006.02.14. 17:59

Nem tudom, hogy hiteget-e ez az ügyvéd, viszont az ügyvédi körökben elterjedt, hogy igenis ki tudja hozni őket. /Én nem tudom/

A kintlevőségünket egyébként intézem, ha megkapom akkor én is kifizetem a károsultakat.
De ez még mindig kevés ahhoz, hogy kijöjjön, nem?
Vagy ezek után mi a teendő?

köszike

_Lala_ # 2006.02.14. 17:59

Szecsike, vannak szabályok.
Nem hiszem, hogy ez az ügyvéd el tudja érni, hogy kiengedjék, ha a szabályok ezt nem teszik lehetővé, és nem hiszem, hogy egy korrekt ügyvéd ne tudná elérni, hogy kiengedjék, ha a szabályok szerint ezt kell tenniük. Az ügyvédnek pedig munkaköri kötelessége ismerni és alkalmazni tudni a szabályokat.

ObudaFan # 2006.02.14. 17:52

Léteznek tisztességesen dolgozó ügyvédek, akiket nyilván érdemes megfizetni. Ezek többek között arról is felismerhetők, hogy nem hitegetik az ügyfelet olyan dologgal, amire az esély kicsi. Párod legjobb esélye egyébként az, ha hihetetlen gyorsan megtéríti a kárt.

Szecsike # 2006.02.14. 17:42

Obuda Fan

Sajnos nem vagyok jártas ezekben az ügyekben.
Nem tudom miért túlzás nálunk ez az összeg és miért lenne furcsa egy ügyészségi mgerovásal végződő ügyben?

Szóval te nem hiszed , hogy létezik ügyvéd aki ki tudja hozni az elitélteket?

ObudaFan # 2006.02.14. 16:49

Nem az tírtam, hogy büntetőügyben ez az összeg nem túlzás, hanem , hogy vannak büntetőügyek, ahol nem az. Egy tárgyalás mellőzéses, vagy ügyészségi megrovással végződő eljárás is büntetőügy, aztán ott elég furcsa lenne.

Naiv vagy.

Szecsike # 2006.02.14. 16:31

Lala

köszi szépen az infot!

Egyébként nem tudom, hogy te is és Nick Name is miért mondjátok, hogy lenyúlás szagú amit az ügyvéd tőlem kér, amikor más is irja alább, hogy büntetőügyben ez az összeg nem túlzás.
A párom ügye nem annyira veszélyes?
Egyébként szerintem nagyon is az, hisz bent van.
Egyébként ma beszéltem egy másik ügyvéddel, aki a párom barátja. Õ is azt mondja, hogy ez az ügyvéd mindenre képes.
A múlt héten küldött hozzá egy ügyfelet, akit vegyveres rablásért vittek be és az ügyvéd elintézéte, hogy másnap már kint is volt.
Szerinte az én páromat is ki tudja hozni.
Hiszitek????
Vagy naiv vagyok?

Nick Name # 2006.02.14. 05:25

Felhívom még a figyelmet a kirendelt védői munkadíjra is, ami 3000.- Ft + ÁFA.


Nick Name

Nick Name # 2006.02.14. 05:24

Lala,

ha ismernéd Szecsike ügyét - lásd büntetőjog topic - akkor nem írnád, hogy lenyúlás-szagú, hanem azt, hogy büdös nagy lenyúlás!


Nick Name

prétor # 2006.02.13. 22:33

Csatlakozva előttem író óbuda fan-hoz az ügyvéd és ügyfél szabad megállapodása kiterjedhet egy összegű, és/vagy sikerdíjas, de óradíjban is történő megállapodásra, az óradíj 2000- 80.000Ft + Áfa / óra is összegig is kiterjedhet.

prétor ------------
  • ügyvéd

vox

_Lala_ # 2006.02.13. 21:54

Fiktív számlával a befogadó oldalon lehet először megbukni, aztán elmennek a kiállítóhoz, majd megnézik nála, hogy kinek állított még ki számlát. És azok mind-mind megbuknak...
Egyébként a fő irányvonal, ha pl. egy kétszemélyes Bt. mindenről állít ki számlát alvállalkozók és munkavállalók nélkül, akkor az legalábbis minimum gyanús (egy ember ritkán ért a harangöntéstől az SAP-konzultációig mindenhez).

SZVSZ a párod esetében az 500 + sikerdíj lenyúlás-szagú...

Szecsike # 2006.02.13. 20:51

Lala

Mi az, hogy "számlagyáros"? :))
Fiktiv számlák? - és hogyan lehet ebben lebukni? Én is ismerek valakit, aki ezt csinálja. /de jó lenne ha lebukna/

Egyébként tőlem is 500-at kér ügyvédi dijként az ügyvéd a párom büntetőperes ügyében, aztán + sikerdij......

_Lala_ # 2006.02.13. 20:19

Tanú voltam egy perben, a nyomozás 2 évig tartott, az elsőfok 1.5 évig, a másodfok fél év alatt végzett.
A fő vádlott volt a "számlagyáros", a sokadik rendű pedig az egyik befogadó cég főnöke (miatta voltam tanú). A főnök nyakába varrt elkövetési összeg a híradások szerint 10 számjegyű volt, az érintett cég éves forgalma egyébként 11 számjegyű. Folyosói pletykák szerint a cég főnökének az ügyvédjei az ügy alatt több száz milliót gyűjtöttek be - ennek ellenére emberünk kapott vagy 4 évet.

ObudaFan # 2006.02.13. 19:49

Egyes gazdasági büntetőügyekben meg a többszöröse is.

Initram5 # 2006.02.13. 19:43

Büntetőügyben az 500.000-es ügyvédi munkadíj nem túlzás. Ahogy valaki már említette, egy emberöléses ügyben akár ennyi is lehet a munkadíj.

ObudaFan # 2006.02.13. 19:27

Mondjuk nagyon nem is lenne mire.

Labda # 2006.02.13. 19:20

Konkrét árakat nem fog írni senki

ObudaFan # 2006.02.13. 18:16

Az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya. Nyilván az ügytől is függ, de az a reális, amit az ügyfél kifizet. Egyébként ilyen kínálat mellett az ügyfél nyilván akkor fizet ki jelentősebb összeget, ha az adott ügyvéd munkájában ennyire megbízik. Büntetőjogi ügy azért sokféle van, a becsületsértéstől a több emberen elkövetett emberölésig, nyilván nem mindegy, hogy melyikről van szó.

david.berenyi # 2006.02.13. 15:22

sziasztok.

Szerintetek egy büntetőjogi ügy elvállalása milyen ügyvédi díjért reális? Reálisak az akár fél milliós ügyvédi díjak is? És szeretném tudni, hogy honnan lehet tudni, hogy ez csak előleg, vagy hogy az ügy milyen szintjéig jár érte a szolgáltatás..

köszönöm a válaszokat előre is